Home › Forums › Matlagning och Recept › Protein-chokladkaka
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
27 oktober, 2006 at 21:26 #946218Anonym anvandareMember
Det här måste ju provas
27 oktober, 2006 at 21:31 #946219Anonym anvandareMember*Slicka sig om munnen* Hokkan älskar kladdkaka..
27 oktober, 2006 at 21:37 #946220Anonym anvandareMemberAnna Andersson wrote:Bakade denna ”kladdkaka” idag. Smeten var riktigt god!Kakan smakade inte så mycket dock. Inget dunder i konsistens heller men tanken var god.
Smeten va jäkligt god men kakan va faktiskt inge vidare i min smak för mkt ägg… fast jag e rätt kräsen också
5 november, 2006 at 17:18 #946221Anonym anvandareMemberhmm verkar sjysst.. ska testas, men vad är det för sötningsmedel, vad heter det och finns det på ica?
5 november, 2006 at 17:21 #946222Anonym anvandareMemberExilsvensk wrote:Kladdkaka med choklad(smak…) och apelsin[/b]
– Nästan laktosfri[img=http://www.zneakers.no/david/mat/chokladkaka.jpg]Näringsinnehåll för hela kakan:
93 g protein
36 g kolhydrater
14 g fettSå en 1/4 blir ca:
23 g protein
9 g kolhydrater
4 g fett= ca 170 kcal
Ingredienser:
5 äggvitor
1 ägg-gula
3 msk sötningsmedel
250 g keso (lätt)
1 dl havregryn
35 g whey med chokladsmak
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 msk kakao
1/2 apelsin
en skvätt sojamjölk (eller vanlig mjölk…)Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa keson i en skål för sig med en mixer eller med en stavmixer.
3. Blanda ihop ägg, havregryn, sötningsmedel, vaniljsocker, kanel, kakao, bakpulver.
4. Blanda sen ned keson i detta. Häll i lite mjölk om konsistensen blir för degig.
5. Riv skalet från apelsinen och blanda i, pressa sen i saften.
6. Häll upp i en smord bakform, och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt kallna och stelna en halvtimme.
Servera sen med f.ex. lite lätt-kesella vispat med lite vaniljsocker, lite rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk), lite sötningsmedel och kanske smaksätt med lime eller citronsaft, alt. fun light av valfri smak. Proteinrikt och fettsnålt. (Detta är för övrigt väldigt gott på f.ex. jordgubbar, istället för grädde.)
D
Visst låter det här mums, men vanligt proteinpulver förstörs ju i höga temperaturer! Finns däremot specialbehandlade proteinpulver som är anpassat efter just mat och bakning!
7 november, 2006 at 15:53 #946223Anonym anvandareMembernajs! Måste prova i helgen! Mer sånt här!
15 november, 2006 at 21:18 #946224Anonym anvandareMemberJag har inget whey hemma alls, kan det funka med lite sojamjöl i istället?
16 november, 2006 at 10:43 #946225Anonym anvandareMemberSchampo wrote:Jag har inget whey hemma alls, kan det funka med lite sojamjöl i istället?Njae..inte tillräckligt med protein! Kör på vanligt protein, vilket som helst!! Byt däremot ut ½ av mjölet mot sojamjöl :nod
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.