Protein-chokladkaka

Home Forums Matlagning och Recept Protein-chokladkaka

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 16 through 23 (of 23 total)
  • Author
    Posts
  • #946218

    Det här måste ju provas

    #946219

    *Slicka sig om munnen* Hokkan älskar kladdkaka..

    #946220
    Anna Andersson wrote:
    Bakade denna ”kladdkaka” idag. Smeten var riktigt god!

    Kakan smakade inte så mycket dock. Inget dunder i konsistens heller men tanken var god.

    Smeten va jäkligt god men kakan va faktiskt inge vidare i min smak för mkt ägg… fast jag e rätt kräsen också

    #946221

    hmm verkar sjysst.. ska testas, men vad är det för sötningsmedel, vad heter det och finns det på ica?

    #946222
    Exilsvensk wrote:
    Kladdkaka med choklad(smak…) och apelsin[/b]
    – Nästan laktosfri

    [img=http://www.zneakers.no/david/mat/chokladkaka.jpg]Näringsinnehåll för hela kakan:

    93 g protein
    36 g kolhydrater
    14 g fett

    Så en 1/4 blir ca:

    23 g protein
    9 g kolhydrater
    4 g fett

    = ca 170 kcal

    Ingredienser:

    5 äggvitor
    1 ägg-gula
    3 msk sötningsmedel
    250 g keso (lätt)
    1 dl havregryn
    35 g whey med chokladsmak
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk vaniljsocker
    2 tsk kanel
    1 msk kakao
    1/2 apelsin
    en skvätt sojamjölk (eller vanlig mjölk…)

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Mixa keson i en skål för sig med en mixer eller med en stavmixer.

    3. Blanda ihop ägg, havregryn, sötningsmedel, vaniljsocker, kanel, kakao, bakpulver.

    4. Blanda sen ned keson i detta. Häll i lite mjölk om konsistensen blir för degig.

    5. Riv skalet från apelsinen och blanda i, pressa sen i saften.

    6. Häll upp i en smord bakform, och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt kallna och stelna en halvtimme.

    Servera sen med f.ex. lite lätt-kesella vispat med lite vaniljsocker, lite rismjölk med vaniljsmak (eller vanlig mjölk), lite sötningsmedel och kanske smaksätt med lime eller citronsaft, alt. fun light av valfri smak. Proteinrikt och fettsnålt. (Detta är för övrigt väldigt gott på f.ex. jordgubbar, istället för grädde.)

    D

    Visst låter det här mums, men vanligt proteinpulver förstörs ju i höga temperaturer! Finns däremot specialbehandlade proteinpulver som är anpassat efter just mat och bakning!

    #946223

    najs!:D Måste prova i helgen! Mer sånt här!

    #946224

    Jag har inget whey hemma alls, kan det funka med lite sojamjöl i istället?

    #946225
    Schampo wrote:
    Jag har inget whey hemma alls, kan det funka med lite sojamjöl i istället?

    Njae..inte tillräckligt med protein! Kör på vanligt protein, vilket som helst!! Byt däremot ut ½ av mjölet mot sojamjöl :nod

Viewing 8 posts - 16 through 23 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.