Home › Forums › Matlagning och Recept › Proteinrikt bröd
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
12 augusti, 2010 at 16:49 #65846Anonym anvandareMember12 augusti, 2010 at 16:49 #460665Anonym anvandareMember
Jag är ute efter recept till proteinrikt bröd. Så fram med allt ni har att ge.
12 augusti, 2010 at 17:39 #460666Anonym anvandareMemberVill du ha vanligt bröd bakat på mjöl men berikat med en del proteinrika ingredienser eller vill du ha ett lowcarbbröd? Det blir lite skillnad.
12 augusti, 2010 at 21:37 #460667Anonym anvandareMemberEtt bröd med mkt frön o sånt i?
13 augusti, 2010 at 08:25 #460668Anonym anvandareMemberSvårt att få bröd att bli ”bröd” utan en massa kolhydrater. Testa gör på sojamjöl och se om du gillar smaken.
13 augusti, 2010 at 08:51 #460669Anonym anvandareMemberDu kan ju testa att göra dem här -> [http://www.andreazengstrom.se/2008/06/protein-scones.html]
Blir rätt söta med vaniljprotein, men jag kan tänka mig att messmör eller liknande blir riktigt gott.
13 augusti, 2010 at 11:13 #460670Anonym anvandareMemberAnvänder du vetemjöl så rekommenderas ”Vetemjöl Special”. Både Kungsörnen och Ica har detta. Det har högre proteinhalt än vanligt vetemjöl men kräver en del extra bearbetning för att bilda gluten.
Brödet ska enligt dem bli luftigare med detta och tro mig, det blir det!
13 augusti, 2010 at 11:16 #460671Anonym anvandareMemberDet bästa är att helt enkelt ta mindre bröd och mer ost.
13 augusti, 2010 at 11:28 #460672Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Det bästa är att helt enkelt ta mindre bröd och mer ost.Ja, eller att sluta noja sig för ett livsmedel. Bröd går ju att få in i de flesta upplägg. Å, andra sidan är en skogaholm med extra mycket ost inte helt fel
13 augusti, 2010 at 11:38 #460673Anonym anvandareMemberAndreaz Engström wrote:Bröd går ju att få in i de flesta upplägg.Absolut, men i mina ögon är bröd godis. Jag utesluter det inte för fem öre men tycker att jag gör bäst i att hålla det till ett minimum.
I förrgår åt jag choklad och keso till frukost, jag ser det inte som ett ohälsosammare val än om keson skulle varit pålägg på en macka.
13 augusti, 2010 at 11:46 #460674Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Absolut, men i mina ögon är bröd godis. Jag utesluter det inte för fem öre men tycker att jag gör bäst i att hålla det till ett minimum.I förrgår åt jag choklad och keso till frukost, jag ser det inte som ett ohälsosammare val än om keson skulle varit pålägg på en macka.
Håller med dig till 100%
Jag kör ju alltid lite bröd på diet när jag blir sugen, men då i form av hamburgebröd eller pitabröd. Lite lyx måste man unna sig, annars blir livet lätt trist
13 augusti, 2010 at 13:18 #460675Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Vill du ha vanligt bröd bakat på mjöl men berikat med en del proteinrika ingredienser eller vill du ha ett lowcarbbröd? Det blir lite skillnad.Jag nämnde inga riktlinjer eftersom jag inte hade några direkta. Jag är varken på bulk eller deff vilket gör att jag är ute efter alla alternativ.
13 augusti, 2010 at 13:58 #460676Anonym anvandareMemberHamphusKjellman wrote:Jag nämnde inga riktlinjer eftersom jag inte hade några direkta. Jag är varken på bulk eller deff vilket gör att jag är ute efter alla alternativ.Anledningen till att jag undrade är för att det i ena fallet kan göras på vanligt mjöl eller kanske lite proteinrikare mjöl och sedan tillsätta lite frön och grejer.
Men vill man göra ett lågkolhydratbröd blir recepten helt annorlunda.
Googla ”oopsies”
14 augusti, 2010 at 18:02 #460677Anonym anvandareMemberJag håller nog med om att dra på extra mycket ost är ett bra alternativ, bröd är jävligt gott och att börja mixtra fram något speciallbröd med extra mycket protein kommer säkert inte bli speciellt gott.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.