- This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Proteinspäckad kycklingrätt
2 kycklingfiléer (ca 150g styck).
1 tsk fänkålsfrön
Salt och peppar
1 näve sockerärtor
1 burk cannelinibönor (ca 250 g)
1 grillad och marinerad paprika (finns att köpa i de flesta affärer), skuren i bitar
Basilikadressingen:
ca 2 msk olivolja
saften från 1/2 citron
1 knippe basilika, strimlad eller finhackad
1/2 vitlöksklyfta, mycket finhackad
salt och peppar
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och låt den sedan stå.
Hetta upp en grillpanna tills den är riktigt het (Stekpanna går också).
Stöt under tiden fänkålsfrön med salt och peppar, tills du får ett semigrovt pulver.
Gnugga in kycklingfiléerna med kryddblandningen och grilla dem i grillpannan/stekpannan tills de får snygga grillränder/färg.
Ställ därefter in dem i ugnen på 125 graders värme i cirka 10 minuter, (beroende på hur tjocka filéerna är).
Koka sockerärtorna hastigt och blanda dem sedan med bönorna och den grillade paprikan.
Lägg upp bön- och paprikablandningen på en tallrik, lägg på kycklingen och sockerärtorna och ringla till sist över basilikadressingen och servera.
Näringsvärde per portion:
Protein: 45 g.
Fett: 22 g.
Kolhydrater: 24 g.
Kcal: 476.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY