- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › recept
Trött på morötter?
Här är ett morotsrecept jag fått av en vän från Kasakstan.
Morotssallad
1 kg fint rivna morötter
1 tsk salt
Blanda och låt stå 1 timme
blanda med aromatkrydda,svartpeppar,svartpeppar,3 tsk faluättika,paprikapulver,2 msk olja.
den står sig flera dagar i kylen
Ibland efter helgen får man tacosås över som man sedan glömmer bort till nästa gång man ska äta taco, öppnar burken och upptäcker att den visst inte ser så fräch ut .
Här är ett tips för att använda överbliven sås till något gott:
Grov riv morötter och lite vitlök.
Fräs upp med lite olja i panna , salta och peppra , häll över tacosåsen och låt småkoka i några minuter.
Gott till det mesta.
:emo-thumb
Här är ett recept som jag hittade på Stinas hemsida. Jag har ändrat det lite.
Det här brödet äter jag som ”fikabröd” rakt av men man kan dela och äta som en macka med pålägg.
Stinas favoritbröd
250 g (en burk) kikärtor
4 dl vatten
50 g torrjäst
2 tsk salt
2 msk olja
1 msk sirap
1 dl hela linfrön
! dl rågkross
5 dl grovt rågmjöl
6-7 dl vetemjöl special
Häll bort spadet och mixa bönorna ,lägg i kastrull med vattnet och värm till 42 grader.
Blanda allt väl.
Jäs 30 min.
Baka ut 20 bullar.
Jäs 30 min.
Grädda 225 grader ca 12 minuter.
:up:
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY