Home › Forums › Matlagning och Recept › Recept Fulla Med Protein
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
4 juni, 2009 at 18:49 #294300Anonym anvandareMemberathleticmia wrote:I morse blev det över havregrynsgröt efter frukosten. Jag kom då att tänka på att min mamma berättat att de brukade göra bröd av överbliven gröt, när hon var barn…jag fick en idé…:emo-thumb
detta blev mitt hopkok idag till HAVREGRYNSBRÖD MED PROTEIN[/b]:
överbliven gröt gjort på ca 1,5 dl havregryn(+kanel+psylliumfrön i gröten)
60 g protein från pulver (tog vaniljsmak)
100 g kesella
lite extra salt
1 tsk bakpulver
IN I UGNEN PÅ 200 GRADER TILLS SMETEN STELNAT. detta blev 4 bitar. jag lade allt i en ugnsform eftersom det var lite kladdig smet.
innehåll: 150 kcal per bit , 20 g protein
Tänkte slänga in att jag just nu testar detta recept, fast jag ändrade lite för jag hade inte allt hemma;
2 dl havre gryn + 3 dl vatten, så mkt havregryns gröt alltså.
En tsk bakpulver.
2 dl whey-80 jordgubb.
2-3 dl vetemjöl.
lite salt.Mixat allt och det har stått inne i 200 grader i ca en och en halvtimme nu, återkommer med bilder.
5 juni, 2009 at 11:08 #294301Anonym anvandareMemberDet blir nog så att vi skiter i bilder för att brödet jag fick fram kan beskrivas med ett ord; Misslyckat.
18 mars, 2011 at 14:20 #294302Anonym anvandareMemberBump.
Jävlar va bra tips man hitta i denna tråd
Här ska bakas!!!30 mars, 2011 at 17:39 #294303Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Därför att kunskapen om värmekänslighet hos vasslefraktioner är ytterst begränsad.Och i de rätterna där man inte ser en uppenbar skillnad (d.v.s. då man behöver åstadkomma någon form av koagulering t.ex.) så kan man ju välja det. Men stora delar av proteinet denaturerar.
Såhär har jag skrivit på Kolozzeum tidigare, ett citat där jag citerar mig själv.
Men spelar det nån roll om proteinet denaturerar? Gör inte kroppen det själv i matsäcken? Har för mig att det var Grub som sa det vid nåt tillfälle..Men mitt minne är inte alltid det bästa:D
29 april, 2011 at 08:51 #294304Anonym anvandareMemberTortyr drink
Mixa en burk tonfisk med 50 g havregryn, en jäkla massa broccoli och vatten…..Inget jag rekommenderar för jag spydde själv efter första klunken.29 april, 2011 at 09:41 #294305Anonym anvandareMemberIlikefood wrote:Tortyr drink
Mixa en burk tonfisk med 50 g havregryn, en jäkla massa broccoli och vatten…..Inget jag rekommenderar för jag spydde själv efter första klunken.Gillar ditt nick efter jag läste posten. Men ja de låter som en nyttig bajsmacka
8 maj, 2011 at 08:52 #294306Anonym anvandareMemberVarm smörgås
1 fröig
1 burk tonfisk i tomatsås (från ÖoB)
200 g mini kesoKör i micron eller ugnen.
Innehåll
fröig 162 kcal p: 9,5 k:23,6 f: 3,4
Tonfisk i tomat 112,5 kcal[ p:18,7 k: 8,5/B f:0,2][
200 g mini keso 140 kcal p: 22 k: 5 f:3
summa. 414,5 kcal p:50,2g k: 37,1 g[f:6,6 g
/B]/B]7 februari, 2012 at 11:23 #294307Anonym anvandareMemberTonfisk-sallad
360 gram tonfisk
300 gram Kvarg
230 gram Taco-sås
1 salladshuvud
1/2 gurka
1/2 röd lök
2 tomaterKcal exl grönsakerna
572,8Protein 100,7
Kolhydrat 26,7
Fett 7,1Blanda samman, kesam tacosås och tonfisk. lägg på tallrik, tillsätt sallad och sleva i dig..
Vägde inte salladen då jag tycker det är lite för mycket optinoja..29 januari, 2013 at 20:31 #1073675Anonym anvandareMemberHej!
Jag har valt att sammanställa alla recept som skrivits i tråden till en receptsamling!
Den är i .pdf-format och är först och främst till för att vi ska kunna skriva ut en Body-receptsamling och ha i vårt skafferi!Ni kan ladda ner från följande länk – bara att hojta till när/om den försvinner så uppdaterar jag med ny länk!
Alternativt, så kan ni maila mig på bubbasvensson@gmail.com och få den bifogad i ett mail!http://www.mediafire.com/?1pfxtsf9pibu9v9
http://www.mediafire.com/?35la3qc9e2w34qx (Receptsamlingen med Arial som typsnitt, mer lättläst)
MVH, Bubba Svensson
18 juli, 2013 at 17:33 #1078134Anonym anvandareMemberProtein pannkakor med lågt kcal
4 ägg
6 äggvitor
30g proteinpulver
250g lätt kvargKcal : 672
Protein : 99g
Kolhydrater : 15g
Fett : 25gMixa ihop allt och stek på svag värme. Snabbt och enkelt!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.