Home › Forums › Matlagning och Recept › Recept på kalla såser?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 maj, 2009 at 15:48 #67663Anonym anvandareMember20 maj, 2009 at 15:48 #487682Anonym anvandareMember
Hejsan,
som då rubriken lyder: Någon som har ett/flera bra förslag på en god kallsås?
Helst inte allt för avancerat;)Tack på förhand
20 maj, 2009 at 15:57 #487683Anonym anvandareMemberKvarg och massor av olika kryddor – blanda tills du hittar din favorit.
20 maj, 2009 at 16:01 #487684Anonym anvandareMemberKvarg och Sweer Chili Sauce fungerar riktigt bra till kyckling tycker jag. Sweet Chili är ganska stark i smaken så kvarg neutraliserar den lite och man får mer sås för mindre kalorimängd.
20 maj, 2009 at 22:05 #487685Anonym anvandareMemberDen här såsen har jag alltid med mig separat till min matlåda. Allt du behöver är
1. Fryspåse
2. Heinz ketchupSen måste du kunna göra en knut på påsen också. Skämt och sido så fungerar ketchup alltid
20 maj, 2009 at 23:22 #487686Anonym anvandareMemberNiklas Sjöö wrote:Den här såsen har jag alltid med mig separat till min matlåda. Allt du behöver är1. Fryspåse
2. Heinz ketchupSen måste du kunna göra en knut på påsen också. Skämt och sido så fungerar ketchup alltid
+1000
Tror gud uppfann ketchup den åttonde dagen!
21 maj, 2009 at 12:05 #487687Anonym anvandareMemberKvarg+sweet chilli+tabasco+finhackad lök
Funkar till kyckling.
mvh
9 oktober, 2009 at 19:42 #487688Anonym anvandareMemberKesella 1%
Purjolök
Aromat14 oktober, 2009 at 09:22 #487689Anonym anvandareMemberMin favorit! [img=http://www.santamaria.se/gfx/product/images/bbq_sauce_original.jpg]
21 oktober, 2009 at 13:21 #487690Anonym anvandareMember1tsk senap, 2-4msk rapsolja, en nypa dill sen salt o peppar rör om ordentligt till stekt makrill.
Cream fraiche 15-30%, lite sweet and sour, lite löjrom, salt o peppar eventuellt hacka ner lite purjolök till Lax.21 oktober, 2009 at 15:41 #487691Anonym anvandareMemberJag brukar blanda 50% keso + 50% kesella och smaksätta det med curry alternativt vitlök+citron, båda funkar fint till kyckling.
22 oktober, 2009 at 18:48 #487692Anonym anvandareMemberTag önskad mängd turkisk yoghurt (3,5%, brukar jag föredra), tillsätt lite granatäpplesirap, lite sesampasta (tahini), olivolja samt salt, peppar och lite timjan. Mixa ihop!
Blir en god dressing som funkar till det mesta.
mvh
22 oktober, 2009 at 22:09 #487693Anonym anvandareMemberGör Guacamole!
Mixa avokado, kesella o vitlök. Salta o peppra.
Jättegott till allt!10 november, 2009 at 11:30 #487694Anonym anvandareMemberLättkesella
krydda friskt med stark curry.
2-3 droppar flytande sötningsmedel.
kanon till kyckling osv!!!25 maj, 2010 at 16:02 #487695Anonym anvandareMemberGooglade lite igår och hittade en jättegod röra på keso och kesella som passar riktigt bra till fisk.
Tänkte ja kunde dela med mig av det goda :up:
Keso
Kesella
Sambal Oelek
Riven ingefära
röd paprika
lite gul lök
gräslök
citronpeppar
salt
pressad limehar ingen koll på mängderna men det e bara röra ihop o smaka av vart efter det blandas. riktigt gott o resten av familjen uppskattade det också!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.