Home › Forums › Matlagning och Recept › Rissoppa Thaistyle (deff)
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
23 mars, 2007 at 11:59 #901021Anonym anvandareMember
Recept
1 kycklingfile
2 dl färdigkokt ris
½ dl strimmlad färsk ingefära
1 tärning hönsbuljong
purjolök/vårlök
svartpeppar
saltKoka upp 1 L vatten med buljongtärningen och en nypa salt.
Skär kycklingen i småbitar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefäran.
Låt koka i 4 min och tillsätt sedan riset och låt koka 1 min till.
Sleva upp i en skål och toppa med hackad purjo/vårlök och svartpeppar.Enjoy
23 mars, 2007 at 11:59 #86125Anonym anvandareMember23 mars, 2007 at 12:09 #901022Anonym anvandareMemberAn1diot wrote:Recept1 kycklingfile
2 dl färdigkokt ris
½ dl strimmlad färsk ingefära
1 tärning hönsbuljong
purjolök/vårlök
svartpeppar
saltKoka upp 1 L vatten med buljongtärningen och en nypa salt.
Skär kycklingen i småbitar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefäran.
Låt koka i 4 min och tillsätt sedan riset och låt koka 1 min till.
Sleva upp i en skål och toppa med hackad purjo/vårlök och svartpeppar.Enjoy
mmm, mycket gott! Startade många dagar med denna rätt i Thailand.
Tack för receptet!23 mars, 2007 at 13:25 #901023Anonym anvandareMemberHelt rätt där…detta är en frukostsoppa.
Man känner sig fräsch och glad efter rissoppefrulle23 mars, 2007 at 14:49 #901024Anonym anvandareMemberhåller du på med kampsport?
23 mars, 2007 at 15:24 #901025Anonym anvandareMemberMATTI wrote:håller du på med kampsport?Har kört lite allt möjligt lite överallt men detta år är det Thaiboxning som gäller.
23 mars, 2007 at 16:06 #901026Anonym anvandareMemberAn1diot wrote:Har kört lite allt möjligt lite överallt men detta år är det Thaiboxning som gäller.Var kör du någonstans?
23 mars, 2007 at 16:09 #901027Anonym anvandareMemberAn1diot wrote:Recept1 kycklingfile
2 dl färdigkokt ris
½ dl strimmlad färsk ingefära
1 tärning hönsbuljong
purjolök/vårlök
svartpeppar
saltKoka upp 1 L vatten med buljongtärningen och en nypa salt.
Skär kycklingen i småbitar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefäran.
Låt koka i 4 min och tillsätt sedan riset och låt koka 1 min till.
Sleva upp i en skål och toppa med hackad purjo/vårlök och svartpeppar.Enjoy
Låter sjukt gott.
Älskar asiatisk mat , måste testas.
Tackar. :emo-thumb23 mars, 2007 at 16:17 #901028Anonym anvandareMemberNordberg wrote:Var kör du någonstans?SinghaSiam Muay Thai from Tisdag.
Östgötagatan 11B Sthlm23 mars, 2007 at 18:38 #901029Anonym anvandareMemberLåter inte 5 minuters koktid för kycklingen väldigt lite? Även om det är ”småbitar”
23 mars, 2007 at 19:18 #901030Anonym anvandareMemberCharlotte_ wrote:Låter inte 5 minuters koktid för kycklingen väldigt lite? Även om det är ”småbitar”Njae kokar man för länge blir kycklingen ”klistrig”
Men är du orolig så ta upp en bit o kolla i mitten för att vara säker:up:23 mars, 2007 at 22:45 #901031Anonym anvandareMemberDet är väl klart att man gör, jag menar mer över lag.. Verkar dumt att rekomendera något som inte stämmer….
24 mars, 2007 at 02:07 #901032Anonym anvandareMemberCharlotte_ wrote:Det är väl klart att man gör, jag menar mer över lag.. Verkar dumt att rekomendera något som inte stämmer….Du verkar rätt dum…
24 mars, 2007 at 12:24 #901033Anonym anvandareMemberArnold_Jr wrote:Du verkar rätt dum…Ursäkta?
24 mars, 2007 at 14:05 #901034Anonym anvandareMemberI och med att man använder mkt gas spis i thailand så är värmen mkt högre och effektivare.. så låt säga 5-7 min för att reda ut saken !
”Khao tom gai” heter rätten Mums! hehe… -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.