Rissoppa Thaistyle (deff)

Home Forums Matlagning och Recept Rissoppa Thaistyle (deff)

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Posts
  • #901021

    Recept

    1 kycklingfile
    2 dl färdigkokt ris
    ½ dl strimmlad färsk ingefära
    1 tärning hönsbuljong
    purjolök/vårlök
    svartpeppar
    salt

    Koka upp 1 L vatten med buljongtärningen och en nypa salt.
    Skär kycklingen i småbitar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefäran.
    Låt koka i 4 min och tillsätt sedan riset och låt koka 1 min till.
    Sleva upp i en skål och toppa med hackad purjo/vårlök och svartpeppar.

    Enjoy

    #86125
    #901022
    An1diot wrote:
    Recept

    1 kycklingfile
    2 dl färdigkokt ris
    ½ dl strimmlad färsk ingefära
    1 tärning hönsbuljong
    purjolök/vårlök
    svartpeppar
    salt

    Koka upp 1 L vatten med buljongtärningen och en nypa salt.
    Skär kycklingen i småbitar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefäran.
    Låt koka i 4 min och tillsätt sedan riset och låt koka 1 min till.
    Sleva upp i en skål och toppa med hackad purjo/vårlök och svartpeppar.

    Enjoy

    mmm, mycket gott! Startade många dagar med denna rätt i Thailand.
    Tack för receptet!

    #901023

    Helt rätt där…detta är en frukostsoppa.
    Man känner sig fräsch och glad efter rissoppefrulle

    #901024

    håller du på med kampsport?

    #901025
    MATTI wrote:
    håller du på med kampsport?

    Har kört lite allt möjligt lite överallt men detta år är det Thaiboxning som gäller.

    #901026
    An1diot wrote:
    Har kört lite allt möjligt lite överallt men detta år är det Thaiboxning som gäller.

    Var kör du någonstans?

    #901027
    An1diot wrote:
    Recept

    1 kycklingfile
    2 dl färdigkokt ris
    ½ dl strimmlad färsk ingefära
    1 tärning hönsbuljong
    purjolök/vårlök
    svartpeppar
    salt

    Koka upp 1 L vatten med buljongtärningen och en nypa salt.
    Skär kycklingen i småbitar och lägg i det kokande vattnet tillsammans med ingefäran.
    Låt koka i 4 min och tillsätt sedan riset och låt koka 1 min till.
    Sleva upp i en skål och toppa med hackad purjo/vårlök och svartpeppar.

    Enjoy

    Låter sjukt gott.
    Älskar asiatisk mat , måste testas.
    Tackar. :emo-thumb

    #901028
    Nordberg wrote:
    Var kör du någonstans?

    SinghaSiam Muay Thai from Tisdag.
    Östgötagatan 11B Sthlm

    #901029

    Låter inte 5 minuters koktid för kycklingen väldigt lite? Även om det är ”småbitar”

    #901030
    Charlotte_ wrote:
    Låter inte 5 minuters koktid för kycklingen väldigt lite? Även om det är ”småbitar”

    Njae kokar man för länge blir kycklingen ”klistrig”
    Men är du orolig så ta upp en bit o kolla i mitten för att vara säker:up:

    #901031

    Det är väl klart att man gör, jag menar mer över lag.. Verkar dumt att rekomendera något som inte stämmer….

    #901032
    Charlotte_ wrote:
    Det är väl klart att man gör, jag menar mer över lag.. Verkar dumt att rekomendera något som inte stämmer….

    Du verkar rätt dum…

    #901033
    Arnold_Jr wrote:
    Du verkar rätt dum…

    Ursäkta?

    #901034

    I och med att man använder mkt gas spis i thailand så är värmen mkt högre och effektivare.. så låt säga 5-7 min för att reda ut saken ;)!
    ”Khao tom gai” heter rätten Mums! hehe…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.