Home › Forums › Matlagning och Recept › Röda linser – tips på recept!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
13 januari, 2008 at 16:42 #76628Anonym anvandareMember13 januari, 2008 at 16:42 #638561Anonym anvandareMember
Köpte mig en massa röda linser häromdagen. Såg att det var en ingrediens med massvis av proteiner och kolhydrater – plus att det var ett prisvärt alternativ för studenten.
Gjorde mig en rätt sist innehållandes röda linser och lite grönsaker blandat i en tomatsås. Detta med ris till. Gott och billigt.
Så det jag undrar, har ni något trevligt recept med röda linser som bas?
13 januari, 2008 at 17:23 #638563Anonym anvandareMemberjadu bara göra massa olika vinegreter *eller hur det stavas* blanda i pressa vitlök etc finns massa! lök tonfisk paprika jadu allt du vill ha
13 januari, 2008 at 19:50 #638565Anonym anvandareMemberSagara wrote:Köpte mig en massa röda linser häromdagen. Såg att det var en ingrediens med massvis av proteiner och kolhydrater – plus att det var ett prisvärt alternativ för studenten.Gjorde mig en rätt sist innehållandes röda linser och lite grönsaker blandat i en tomatsås. Detta med ris till. Gott och billigt.
Så det jag undrar, har ni något trevligt recept med röda linser som bas?
Om all kyckling på denna jord skulle ta slut så finns det en annan maträtt jag skulle kunna tänka mig äta varje dag nämligen LINSSOPPA
1 Purjolök
2 Potatis
1 l Vatten
2 Grönsaksbuljongtärning
2 dl Röda linser
Salt och pepparSkiva ner allt i en kastrull och koka i 15 min, ta sedan en visp och vispa runt lite…servera med lite minikeso på toppen:up:
13 januari, 2008 at 23:04 #638567Anonym anvandareMemberErika wrote:Om all kyckling på denna jord skulle ta slut så finns det en annan maträtt jag skulle kunna tänka mig äta varje dag nämligen LINSSOPPA1 Purjolök
2 Potatis
1 l Vatten
2 Grönsaksbuljongtärning
2 dl Röda linser
Salt och pepparSkiva ner allt i en kastrull och koka i 15 min, ta sedan en visp och vispa runt lite…servera med lite minikeso på toppen:up:
Ah den brukar morsan göra. Den är riktigt god!
17 januari, 2008 at 05:42 #638569Anonym anvandareMember2 dl gula och röda linser
1 tsk torkad chili
1 tsk gurkmeja
1 tsk hel spiskummin
10 gram kardemummafröhus
(ett st.)
1.5 tsk grovt salt
13 dl vatten
3 msk olja
2 klyfta vitlök
4 gram 2 hela senapsfrön
2 dl matlagningsyoghurt
200 gram gurka
3 msk hackad färsk mynta
salt
Tillagning:1. Blötlägg linserna i 60 minuter, skölj dem väl. Det är inte nödvändigt men det gör soppan soppigare och mindre puréig.
2. Gör tsatsikin under tiden: Riv gurkbiten och krama ur vätskan.
3. Lägg rivet i en skål och blanda med en pressad vitlöksklyfta och yoghurten.
4. smaka av med salt och eventuellt lite vinäger för att göra det syrligare eller olivolja för att runda av.
5. Klipp myntan och strö över tsatsikin.
6. Åter till soppan: Häll bort blötläggningsvattnet från linserna och koka dem ihop med alla kryddorna utom senapsfröna och vitlöken i 30 minuter.
7. Värm oljan och lägg i senapsfrön och skivad vitlök. När det sisslar om fröna
häller du oljan i soppan.8. Servera med lantbröd och tsatsikin.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.