Home › Forums › Matlagning och Recept › Rostade havregryn.
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
11 april, 2006 at 09:47 #93344Anonym anvandareMember11 april, 2006 at 09:47 #1022094Anonym anvandareMember
Hej.
Nu är det så att jag är grymt trött på gammal vanlig havregrynsgröt, då jag äter det 2 gånger om dan. Har tidigare provat att mixa kvarg och grynen, för att sedan dricka, men det smakar inge vidare.
Så nu till frågan, kan man inte rosta havregrynen i ugnen?
Jag vet att man brukar göra nåt liknande när man gör müsli.
Jag hade tänkt att typ ringa lite olja över en plåt, sen hälla på grynen och blanda jämt. Sen skicka in det i ugnen och vända efter några minuter.Tror ni det funkar? :what:
11 april, 2006 at 20:16 #1022095Anonym anvandareMemberdet funkar utmärkt! jag har gjort musli på det sättet! blanda några matskedar olja med vatten o droppa på grynblandningen. ha inne i 10 min cirka men kolla så inte grynen blir brända.
ha nötter o torkad frukt i! mums!11 april, 2006 at 20:42 #1022096Anonym anvandareMemberMmmm…det låter gott…det måste jag testa! :ike:
11 april, 2006 at 21:16 #1022097Anonym anvandareMemberTack för tipset. Gjorde det innan, fast ringlade bara lite olja och sen gryn + kanel.. Dem blev lite brända, luktade skit i hela hyreshuset, men gick o äta ändå
Frukosten och middag blir alltid kvarg med funlight + lite all bran & lite gryn.
12 april, 2006 at 09:28 #1022098Anonym anvandareMemberBrukar alltid rosta grynen innan jag gör gröten, rostar dem i kastrullen jag ska använda sen. Funkar jättebra! Slår sen bara på vattnet..kanske lite smidigare… :emo-thumb
14 april, 2006 at 01:43 #1022099Anonym anvandareMemberJag vet att Paulún inte är så poppis här på forumet, men Han och Oskar De Hoog skrev om ett recept där de torrrostade Havregryn/Fiberhavregryn i ugnen utan några tillsatser. Testade och det blev riktigt bra.
Är lite osäker på receptet, om någon är sugen så skicka pm.
14 april, 2006 at 16:21 #1022100Anonym anvandareMemberÄr vanlig sockerfri müsli som finns att köpa dålig?
Jag undrar för att det är vad jag brukar äta på morgonen
MVH
14 april, 2006 at 16:38 #1022101Anonym anvandareMembergoldeneagle wrote:Är vanlig sockerfri müsli som finns att köpa dålig?Nejdå, inte alls.
19 april, 2006 at 14:16 #1022102Anonym anvandareMemberJag har gjort egen müsli baserad på ett recept som jag hittade i Buffé. Om jag minns rätt så var det följande ingredienser:
Havregryn (inte fiber)
Rågflingor
Vetegroddar
Vetekli
Solrosfrön
Hela linfrön
RussinDetta rostas på svag värme i ca 30 min (man måste röra om ofta). Jag ringlade lite honung över också för att gotta till det, men det ingick inte i originalreceptet. Jag minns dock inte exakt hur många grader ugnen skulle vara på, men det kan jag kolla upp.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.