Saker att göra med BakePro

Home Forums Matlagning och Recept Saker att göra med BakePro

  • This topic is empty.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #93478
    #1024329

    Hej!

    Nu när jag har en fetstor hink med BakePro tänkte jag att jag kanske kunde dela med mig av mina nya matlagningserfarenheter – och kanske samtidigt få recepttips av andra som brukar BakePro! Vore kul med en tråd med proteinberikade matlagningstips tycker jag så skriv gärna in tips och råd om ni har några sådana!

    Jag kan ju börja lite smått med gårdagens ”snabb”-lasange:


    Proteinlasange [/b]

    Jag gjorde köttfärssås på
    400g nötfärs (10%)
    3 msk ajvar relish
    1 burk krossade tomater
    vitlök
    1 tärning köttbuljong
    oregano
    salt och peppar

    Jag gjorde ”Bechamelsåsen” direkt i min shaker :nod genom att blanda
    1 dl BakePro
    2 dl minimjölk
    salt och peppar

    Sedan tog jag en ugnsfast form (IKEAs i glas vars area är som tre lasangeplattor) och varvade köttfärssås, BakePro-Bechamel och plattor (använde 6 lasangeplattor) genom att börja och sluta med sås.

    Sist strödde jag äver 1 dl riven västan (10%) och gräddande i ugnen 225 grader i typ 45 minuter.

    Det blev tre dietportioner (stora som en lasangeplatta) på 430 kcal/styck. Näringsfördelning 43g kolhydrat, 41 g protein och 11 g fett (typ).

    Det blev gott! Handlar bara om att göra en riktigt god köttfärssås! ;)

    Förvisso – det kanske inte är precis lika gott som lasange med vanlig Bechamelsås… men det är helt okay… och som vanligt under diet är hungern är bästa kryddan!

    #1024330

    prova att byta ut krossade tomater mot passerade tomater i stället
    o fräsa vitlöken i lite olivolja

    lite italienska matlagnings tips

    #1024331

    vart köper man bake pro i stockholm?

    #1024332
    Vanessa Frykman wrote:
    vart köper man bake pro i stockholm?

    Titta på Dalblads återförsäljare.

    #1024333
    sacce wrote:
    prova att byta ut krossade tomater mot passerade tomater i stället
    o fräsa vitlöken i lite olivolja

    lite italienska matlagnings tips

    Okay… Jag menar så klart att man steker diverse matvaror och då även vitlöken… Jag använder olja på sprayflaska då… så jag brukar inte räkna med det…

    #1024334

    Fungerade Bake Pro som redning i bechamelsåsen? varför inte ha i lite redning i såsen också.

    Själv har jag testat pannkakor med BakePro, och de blev inte jätte bra (när jag gjorde det) + att det inte är så mycket protein som tillsätts. Jag gör nog pannkakor utan proteinpulver i fortsättningen och tar en proteindrink till i fortsättningen.

    #1024335

    det ska tydligen finnas lasagneplattor gjord på fullkorns pasta

    #1024336
    Aroha wrote:
    Förvisso – det kanske inte är precis lika gott som lasange med vanlig Bechamelsås… men det är helt okay… och som vanligt under diet är hungern är bästa kryddan!

    Jag brukar göra nästan likadant recept, fast med quornfärs. Använder keso (gärna feta/oliv) istället för bechamelsås. Blir supergott, och får ungefär lika näringsvärde som din.
    (473 kcal, 38 g kolhydrat, 49 g protein, 13 g fett)
    Off topic kanske, sorry…. 😮 Men, min poäng var nog att det går att få hög proteinhalt utan pulver…

    #1024337
    Sara wrote:
    Jag brukar göra nästan likadant recept, fast med quornfärs. Använder keso (gärna feta/oliv) istället för bechamelsås. Blir supergott, och får ungefär lika näringsvärde som din.
    (473 kcal, 38 g kolhydrat, 49 g protein, 13 g fett)
    Off topic kanske, sorry…. Men, min poäng var nog att det går att få hög proteinhalt utan pulver…

    Det gör det absolut! Det är bara att jag nu har BakePro och ingen keso – därför ville jag ha lite recept med just Bakepro… :) Jag har även gjort med tonfisk istället för nötfärs… då kan man få i ännu mer protein.

    Off topic är helt okay. :) Men jag hade hoppats att tråden skulle få en annan vändning än att handla om min lasange!

    #1024338
    sacce wrote:
    det ska tydligen finnas lasagneplattor gjord på fullkorns pasta

    jo – vad tror du jag använder?

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.