Såser

Home Forums Matlagning och Recept Såser

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Author
    Posts
  • #349670

    Ja, vad gör ni för såser till kycklingen, fläskfilén osv.. Skriv ner vad ni föredrar till olika rätter.

    Behöver lite nya tips

    #59687
    #349671

    Stek champinjoner. Häll av såsen i ett glas. Tilsätt grädde…och champinjonerna efter. Smakar dunder :)

    #349672

    Blanda Ajvar relish med Créme fraich eller kvarg, supergott. Stek valfria grönsaker i mycket smör, strö på vetemjöl och så mjöl/grädde på det.

    #349673

    Under diet – Kvarg+Sambal Oelek som fungerar till det mesta
    Resten av året – Allt som flyter (mer eller mindre) och kan kallas sås (sås i burkar, pulver osv)

    #349674
    Tommy Ivarsson wrote:
    Under diet – Kvarg+Sambal Oelek som fungerar till det mesta
    Resten av året – Allt som flyter (mer eller mindre) och kan kallas sås (sås i burkar, pulver osv)

    Good shit! :up:

    kan även bidra med:

    Kvarg med dijonsenap, salt, peppar.

    #349675

    Just nu gör jag mycket såser på gräddfil och creme fraiche. Annars är ju vispgrädde standard.

    #349676

    Guacamole. :D

    3dl turkisk/grekisk yoghurt, 1 lök, 1 vitlök och salta/peppra efter tycke i matberedaren.

    Äter aldrig tacos utan denna underbara sås :)

    #349677

    Tack för alla svar, tänkte mest på diet-tider men glömde skriva det. Sambal Oelek har jag nog aldrig smakat :P Får prova det med kvarg då.

    Eddie: Ja vispgrädde e godast om man inte är på diet, helt klart! :)

    #349678
    Ryan wrote:
    Eddie: Ja vispgrädde e godast om man inte är på diet, helt klart! :)

    Det är lika gott oavsett. Om det överhuvudtaget är skillnad borde det ju vara godare vid deff. Och de allra flesta kan utan problem få in lite gräddsås i sin dietbudget. Det ska vara riktigt extremt för att det inte ska rymmas.

    #349679

    Sweetchilisås; kvarg + sweetchilisås, lite vitlök & salt. Extra chiliflingor vid lite mer hetta. Passar till allt grillat

    tzatziki; kvarg, riven & avrunnen gurka, vitlök, salt & peppar

    KvargFeta; Kvarg, mosad fetaost, hackade valnötter, salt, peppar, olivolja, gegga ihop allt. Jättegott till grillad lamm tex

    #349680

    Hackad rödlök+hackade kantareller, som man plockat i skogen förra hösten,stekes i smör + matgrädde(eller vanlig om man är lagd åt det hållet:D) ,peppar och örtsalt och så puttra länge!

    #349681

    Lätt Cream fraiche och chiliexplosion fungerar till allt.

    #349682

    kvarg/ cream fraiche med paprikapulver, kebabkrydda, pastakrydda och ngn tesked taco souce(santa marias taco souce) och sedan ngra teskedar spa från smörgåsgurka..

    smakar som mild pizza/kebabdressing..

    passar till allt, justera efter smak

    alla kryddor är från santa maria som jag andvänder..

    #349683

    Coop har två olika fettfria dressingar. En vitlöks och en som är ungefär som Rhode Island. 70kcal/100g.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.