- This topic is empty.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Scones
Modifierade receptet på scones som finns i ”Vår Kokbok” igår.. gjorde en sats. Tog hälften fiberhavregryn/hälften mjöl..1msk farinsocker, 2krm kanel&ca 1 dl finhackade valnötter. Blev dock lite för kletigt så jag hade i lite mer fibergryn efterhand till lagom konsistens.. Och det blev GOTT må jag säga :up: värt att testa tycker jag, mkt gott lördagsbröd! Jag smakade dock utan ngt alls på, lite torrt kanske. Men på lördag kan man ju alltid ha på lite gotte..typ NUTELLA :ike: :ike: :ike:
hade du smör/olja?
Såhär gör jag scones, nyttiga, och supergoda!!
1 dl grahamsmjöl
1 dl grovt rågmjöl
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl kruska-kli (annan kli går också bra, men denna är FIBERRIK!!)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Detta rörs ihop först!
Sedan tillsätts
125 g kesella, lätt
1,5 dl lättmjölk
Rör ihop, forma två ”platta rundlar”
Strö över lite solrosfrö eller linfrö innan gräddningen.
225 grader, 10 min.
Nu blev jag ju sugen på scones!
Med ost och marmelad
Kanske får ta och baka lite imorrn…
milda mat/bak margarin.. men man kan säkerligen testa sig fram med tex lättkesella istället lr nåt..vet inte..ska testa en ny sats idag:ike:
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY