Home › Forums › Matlagning och Recept › Smarriga Ica-recept
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
31 mars, 2006 at 15:30 #93743Anonym anvandareMember31 mars, 2006 at 15:30 #1027414Anonym anvandareMember
Texmexfräs m. bönor och paprika[/b]
4 portioner3 paprikor i olika färg.
400 g. nötfärs
1 msk olja
1 tsk salt
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
1-2 burkar vita bönor (á 400 g)
1 förpackning fullkornstortilla.
BlandsalladSmåtärna paprikorna.
Fräs paprika och färs i oljan. Krydda m. salt. Tillsätt tacokrydda och vatten.
Låt puttra utan lock ca 5 min.
Spola av bönorna, vänd ner dem i pannan och låt dem bli varma.
Servera texmexfräset i önskad mängd tortillabröd och med en valfri smarrig, blandsalladKCAL per portion: ca 460 (beräknat på en burk bönor och ingen sallad)
31 mars, 2006 at 17:28 #1027415Anonym anvandareMemberBasilikakyckling
4 portioner
Valfri mängd klyftpotatis (800g) (gärna W.W pommes med skal. Mums)
4 kycklingfiléer
1 kruka färsk basilika
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 tomater
2 dl matlagningsyoghurt (8%)
1-2 vitlöksklyftorTillaga potatisen enligt anvisning.
Skär en skåra i kycklingfiléerna. Fyll m. hälften av basilikan.
Stek filéerna i oljan. Krydda dem m. 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Halvera tomaterna och låt dem steka med vid sidan om kycklingen några minuter det sista.
Mixa resten av basilikan m. matyoghurten. Smaka av m resten av kryddorna och pressad vitlök.
Servera kycklingen m. den gröna såsen, potatis, tomathalvor och blandsallad.31 mars, 2006 at 18:52 #1027416Anonym anvandareMemberSvamp- och färsbiffar med fullkornspasta
4 portioner280 g fullkornspasta (gärna Penne)
300 g färska champinjoner
1 msk flytande margarin
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm peppar
Chilipeppar efter smak
400 g nötfärs
1 ägg
2 dl créme fraiche, gärna med örter (W.W franska örter 2%)Hacka svampen och fräs den tills all vätska kokat in. Krydda m. pressad vitlök och hälften av saltet och pepparn. Låt svampen svalna.
Koka pastan enligt anvisningen.
Blanda färsen m.ägg, 1/2 dl av fraichen, svampen och resten av kryddorna + chilipeppar för mer smak.
Forma biffar och stek.
Låt pastan rinna av och blanda med resten av fraichen.
Servera biffarna med krämig pasta och blandsallad.Jättegott:D
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.