Smarriga Ica-recept

Home Forums Matlagning och Recept Smarriga Ica-recept

  • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #93743
    #1027414

    Texmexfräs m. bönor och paprika[/b]
    4 portioner

    3 paprikor i olika färg.
    400 g. nötfärs
    1 msk olja
    1 tsk salt
    1 påse tacokrydda
    2 dl vatten
    1-2 burkar vita bönor (á 400 g)
    1 förpackning fullkornstortilla.
    Blandsallad

    Småtärna paprikorna.
    Fräs paprika och färs i oljan. Krydda m. salt. Tillsätt tacokrydda och vatten.
    Låt puttra utan lock ca 5 min.
    Spola av bönorna, vänd ner dem i pannan och låt dem bli varma.
    Servera texmexfräset i önskad mängd tortillabröd och med en valfri smarrig, blandsallad

    KCAL per portion: ca 460 (beräknat på en burk bönor och ingen sallad)

    :|

    #1027415

    Basilikakyckling

    4 portioner

    Valfri mängd klyftpotatis (800g) (gärna W.W pommes med skal. Mums)
    4 kycklingfiléer
    1 kruka färsk basilika
    1 msk olja
    1 1/2 tsk salt
    2 krm peppar
    4 tomater
    2 dl matlagningsyoghurt (8%)
    1-2 vitlöksklyftor

    Tillaga potatisen enligt anvisning.
    Skär en skåra i kycklingfiléerna. Fyll m. hälften av basilikan.
    Stek filéerna i oljan. Krydda dem m. 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    Halvera tomaterna och låt dem steka med vid sidan om kycklingen några minuter det sista.
    Mixa resten av basilikan m. matyoghurten. Smaka av m resten av kryddorna och pressad vitlök.
    Servera kycklingen m. den gröna såsen, potatis, tomathalvor och blandsallad.

    #1027416

    Svamp- och färsbiffar med fullkornspasta
    4 portioner

    280 g fullkornspasta (gärna Penne)
    300 g färska champinjoner
    1 msk flytande margarin
    1-2 vitlöksklyftor
    1 tsk salt
    2 krm peppar
    Chilipeppar efter smak
    400 g nötfärs
    1 ägg
    2 dl créme fraiche, gärna med örter (W.W franska örter 2%)

    Hacka svampen och fräs den tills all vätska kokat in. Krydda m. pressad vitlök och hälften av saltet och pepparn. Låt svampen svalna.
    Koka pastan enligt anvisningen.
    Blanda färsen m.ägg, 1/2 dl av fraichen, svampen och resten av kryddorna + chilipeppar för mer smak.
    Forma biffar och stek.
    Låt pastan rinna av och blanda med resten av fraichen.
    Servera biffarna med krämig pasta och blandsallad.

    Jättegott:D

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.