Home › Forums › Matlagning och Recept › Snabbast lunch vinner!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
10 november, 2005 at 18:51 #952309Anonym anvandareMemberMirre wrote:Frödinge lättostkaka med Önos lågkalori jordgubbssylt. Om man har en kvart över kan man värma den men den funkar lika bra ljummen efter någon timme i ryggsäcken.
Lättostkakan är väl bara typ 300 gram?
Själv kör jag typ en dag i veckan 500 gram ostkaka med icke-lågkalori lingonsylt till lunch. Blir väl iofs en liten bit över 1000 kalorier med sylten men det är ju så jävla gott och helt ok med protein.10 november, 2005 at 20:54 #952310Anonym anvandareMemberEn liten plastl
9 februari, 2006 at 18:10 #952311Anonym anvandareMember3 ägg blandas med en dl minimjölk. Rör om smeten och häll den i en halv varm panna, dra med stekspaden fram och tillbaka i pannan så får man äggröra. Salta peppra och lägga på ngt gott fullkorns bröd.
Ok den här rätten tar nog kanske 4-5 min men å andra sidan är den grymt god. Lätt en 3 i betyg.
12 februari, 2006 at 11:41 #952312Anonym anvandareMemberFärdigkokt ris har man ju i kylen då o då, stek ris o slå i x antal äggvitor efter behov, rör runt o krydda med det som du tycker är gott…klart.
12 februari, 2006 at 12:48 #952313Anonym anvandareMember- 1 påse valfria findus wokgrönsaker
- 1 msk rapsolja
- 1 burk tonfisk eller makrill i tomat eller evt lite kycklingfilé eller lax om man har färdiggjort.
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- Lite grillkrydda
Woka grönsakerna i oljan, tillsätt övriga ingredienser, stek tills allt är varmt.
Gott!Här med kyckling:
12 februari, 2006 at 13:15 #952314Anonym anvandareMemberHäll kidneybönor i en ugnsfast form
Blanda tonfisk med ´kesella, gul lök och tacokrydda,
Bred ut över bönorna. På med folie och in i ugnen tills det är varmtBetyg: 3
En annan variant är att äta blandningen i grova tortillas med sallad och avokado.
Betyg
12 februari, 2006 at 14:00 #952315Anonym anvandareMemberEn burk med lättkvarg, en burk med tonfisk eller makrill + en hackad gul lök.
Rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt ketchup ( utan socker ) i fall
smeten är för tjock eller du vill ha mera tomatsmak.
Bred ut smeten på en rallar halva ( ösötat fullkornsbröd från fazer ) riv lite svartpeppar över.Klockren mat om man nu har brottom eller ska spy innåt :up:
12 februari, 2006 at 14:29 #952316Anonym anvandareMemberBara blanda lite tonfisk och lite sallad, sen koka några ägg och släng på.
12 februari, 2006 at 14:46 #952317Anonym anvandareMemberöppna ett paket mjölk och drick … inte så bra kanske men om man har brist på ideer till mellanmål?
13 februari, 2006 at 00:54 #952318Anonym anvandareMemberoki…om man inte har fungerande kök och/eller vill äta hyfsat snabbt, billigt och nyttigt så här kommer två alternativ…
Snabblunch nr 1:
* En burk tonfisk
* 250 g (en liten burk) keso
* En-två tomater
* Salt och peppar
Smakbetyg: 1 Tidsåtgång: ca 30 sek?Snabblunch nr 2:
* En kycklingfilé stekt i olja + grillkrydda
* En burk smaksatt keso (chili/taco/fetaost)
* En-två tomater
Smakbetyg: 214 februari, 2006 at 09:39 #952319Anonym anvandareMemberVincent wrote:33 cl lightcola, 1 burk tonfisk och 50 g ris i mixern.
”Tillagas” på under 1 minut och drick på 5 sekunder15 februari, 2006 at 09:10 #952320Anonym anvandareMemberHär kommer något enkelt och gott.
Bakpotatis, släng in i micron, antal minuter beroende på hur många bakpotatisar
Under tiden:
Keso, hacka rödlök, röd paprika och avokado, rör om allt i en skål, ev lite salt för den som vill.
Sen är det bara att äta.
Supergott och det går snabbt.
15 februari, 2006 at 10:11 #952321Anonym anvandareMemberEn kokt kall potatis (som blev över från tidigare måltid)
En stor näve matjesill
Ett kokt skivat ägg
Ett stycke grovt brödTillagningstid: Max 2 minuter
Nedsköljes med ett glas mjölk eller lättpilsner.
Aja baja så gott!
15 februari, 2006 at 20:19 #952322Anonym anvandareMemberen kesella burk..
two skivor polarkraft extrem..16 februari, 2006 at 20:32 #952323Anonym anvandareMemberMirre wrote:Frödinge lättostkaka med Önos lågkalori jordgubbssylt. Om man har en kvart över kan man värma den men den funkar lika bra ljummen efter någon timme i ryggsäcken.Jag kan rekomendera ostkaka med frusna hallon och värm allt i micron så bären tinas. Släng på en klick (stor) kesella, blanda lite lätt och vanilj, mums….
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.