Snabbast lunch vinner!

Home Forums Matlagning och Recept Snabbast lunch vinner!

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 88 total)
  • Author
    Posts
  • #952309
    Mirre wrote:
    Frödinge lättostkaka med Önos lågkalori jordgubbssylt. Om man har en kvart över kan man värma den men den funkar lika bra ljummen efter någon timme i ryggsäcken.

    Lättostkakan är väl bara typ 300 gram?
    Själv kör jag typ en dag i veckan 500 gram ostkaka med icke-lågkalori lingonsylt till lunch. Blir väl iofs en liten bit över 1000 kalorier med sylten men det är ju så jävla gott och helt ok med protein.

    #952310

    En liten plastl

    #952311

    3 ägg blandas med en dl minimjölk. Rör om smeten och häll den i en halv varm panna, dra med stekspaden fram och tillbaka i pannan så får man äggröra. Salta peppra och lägga på ngt gott fullkorns bröd.

    Ok den här rätten tar nog kanske 4-5 min men å andra sidan är den grymt god. Lätt en 3 i betyg.

    #952312

    Färdigkokt ris har man ju i kylen då o då, stek ris o slå i x antal äggvitor efter behov, rör runt o krydda med det som du tycker är gott…klart.

    #952313
    • 1 påse valfria findus wokgrönsaker
    • 1 msk rapsolja
    • 1 burk tonfisk eller makrill i tomat eller evt lite kycklingfilé eller lax om man har färdiggjort.
    • 1 Vitlöksklyfta
    • 1 tsk sambal oelek
    • Lite grillkrydda

    Woka grönsakerna i oljan, tillsätt övriga ingredienser, stek tills allt är varmt.
    Gott!

    Här med kyckling:

    #952314

    Häll kidneybönor i en ugnsfast form
    Blanda tonfisk med ´kesella, gul lök och tacokrydda,
    Bred ut över bönorna. På med folie och in i ugnen tills det är varmt

    Betyg: 3

    En annan variant är att äta blandningen i grova tortillas med sallad och avokado.

    Betyg :3

    #952315

    En burk med lättkvarg, en burk med tonfisk eller makrill + en hackad gul lök.
    Rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt ketchup ( utan socker ) i fall
    smeten är för tjock eller du vill ha mera tomatsmak.
    Bred ut smeten på en rallar halva ( ösötat fullkornsbröd från fazer ) riv lite svartpeppar över.

    Klockren mat om man nu har brottom eller ska spy innåt :up:

    #952316

    Bara blanda lite tonfisk och lite sallad, sen koka några ägg och släng på. :)

    #952317

    öppna ett paket mjölk och drick :)… inte så bra kanske men om man har brist på ideer till mellanmål?

    #952318

    oki…om man inte har fungerande kök och/eller vill äta hyfsat snabbt, billigt och nyttigt så här kommer två alternativ…

    Snabblunch nr 1:

    * En burk tonfisk
    * 250 g (en liten burk) keso
    * En-två tomater
    * Salt och peppar
    Smakbetyg: 1 Tidsåtgång: ca 30 sek? =)

    Snabblunch nr 2:
    * En kycklingfilé stekt i olja + grillkrydda
    * En burk smaksatt keso (chili/taco/fetaost)
    * En-två tomater
    Smakbetyg: 2

    #952319
    Vincent wrote:
    33 cl lightcola, 1 burk tonfisk och 50 g ris i mixern.
    ”Tillagas” på under 1 minut och drick på 5 sekunder
    #952320

    Här kommer något enkelt och gott.

    Bakpotatis, släng in i micron, antal minuter beroende på hur många bakpotatisar

    Under tiden:

    Keso, hacka rödlök, röd paprika och avokado, rör om allt i en skål, ev lite salt för den som vill.

    Sen är det bara att äta.

    Supergott och det går snabbt.

    #952321

    En kokt kall potatis (som blev över från tidigare måltid)
    En stor näve matjesill
    Ett kokt skivat ägg
    Ett stycke grovt bröd

    Tillagningstid: Max 2 minuter

    Nedsköljes med ett glas mjölk eller lättpilsner.

    Aja baja så gott!

    #952322

    en kesella burk..
    two skivor polarkraft extrem..

    #952323
    Mirre wrote:
    Frödinge lättostkaka med Önos lågkalori jordgubbssylt. Om man har en kvart över kan man värma den men den funkar lika bra ljummen efter någon timme i ryggsäcken.

    Jag kan rekomendera ostkaka med frusna hallon och värm allt i micron så bären tinas. Släng på en klick (stor) kesella, blanda lite lätt och vanilj, mums….

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 88 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.