- This topic is empty.
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Sockrets innebörd i maränger?
Jag undrar om någon vet vad sockret i maränger är till för? Konsistens? Smak?
Vad händer om man gör maränger utan socker? Bara äggvita dvs.
Funderade med på att dra i lite Whey -80 med äggvitorna när man fått allting fluffigt. Dock klarar inte Whey -80 ett så pass ”högt” gradantal som 130 i en timma?
Tacksam för svar.
Konsistensen gör ju den frasig, iochmed att sockret kristalliseras.
Andledningen till att man blandar socker med uppvispad äggvita är att vitan är fettfri!
Äggvita går ej att vispa med något innehållande fett( där av att det är så vitkigt att ha rena skålar vid maräng)
Eftersom proteinpulver innehåller liten mängd fett, funkar alltså inte detta att vispa upp.
Om det är ”nyttig” maräng du vill ha, kan du ju alltid göra med sötningmedel :emo-thumb
Hur blir detta? Om smaken blir ok så borde det ju vara det nyttigaste fikabrödet/efterätten/snackset någonsin.
Äggvita, vaniljprotein + sötningsmedel. Måste testas ikv.
Har en i ugnen as we speak! Återkommer!
Det är nog dags att ta ut den, provsmaka och återkomma med omdöme. :emo-thumb
Jag försökte en gång göra maränger på sötningsmedel, ska säga att jag behövde nog trippla den mängden jag använde.. snåla inte grabbar
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY