Home › Forums › Matlagning och Recept › Söker råd om bla bakning
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
15 januari, 2007 at 16:16 #86660Anonym anvandareMember15 januari, 2007 at 16:16 #912548Anonym anvandareMember
Hej har funderat på att baka eget bröd och ev matmuffins.
Söker recept där brödet skall uppfylla följande:Lågt glykemiskt index, inget socker, mycket volym få kalorier, vara nästintintill fettfritt, Nyttigaste möjliga jäs medel har hört att jäst inte är det bästa?
Första brödet skall helst innehålla så få gram kolhydrater som möjligt i stort sett bara protein.
Det andra mest protein men lite mer kolhydrater är det möjligt att göra tunnbröd med dessa egenskaper, gl lågt osv……… Kan någon hjälpa mig
Söker också det absolut nyttigaste pannkaksreceptet+våfflor
Tack på förhand
15 januari, 2007 at 17:09 #912549Anonym anvandareMemberNagra tips for lagre kalorier ar att ersatta smor med cream fresch och socker med sotningsmedel.
Mjolet med ngt annat som jag inte kommer ihag vad det heter, bra kolhydrater men lagre kcal.15 januari, 2007 at 20:03 #912550Anonym anvandareMembergå in o kika på nlife.se, där finns det några bra recept på muffins! //lycka till!
16 januari, 2007 at 20:19 #912551Anonym anvandareMemberAtt få fram de ultimata nyttiga recepten på bröd, pannkakor o våfflor är säkert många som vill åt och säkerligen finns en hel del som funnit egna bra patentlösningar på detta. Ler…
Så ni som sitter på prima ideer kan kanske avslöja ett par godingar.
:up:
16 januari, 2007 at 22:37 #912552Anonym anvandareMemberTestade en gång ett recept på kesopannkaka, som påminner om ostkaka i smaken, har dock modifierat receptet lite
Kesopannkaka
Äggvita från 6 ägg hårdvispas steltÄggula från 2 av äggen (i originalreceptet var det alla gulor) blandas med:
6 msk fullkornsdinkelmjöl
1 tsk salt
500 gr keso mini
(ev 0,5 dl proteinpulver och lite minimjölk)
Vill man kan man blanda i hackade nötter också.Äggulesmeten och den stelvispade äggvitan vänds ihop, för att inte tappa fluffigheten.
Smeten steks sen i pannan som vanliga pannkakor.
Till kan man servera kesella/kvarg blandad med tex lågkalori sylt, de e mumma
10 februari, 2007 at 01:23 #912553Anonym anvandareMemberTabbe wrote:Nagra tips for lagre kalorier ar att ersatta smor med cream fresch och socker med sotningsmedel.
Mjolet med ngt annat som jag inte kommer ihag vad det heter, bra kolhydrater men lagre kcal.Jag tycker det e bättre byta ut smöret mot hummus mycket protein + det blir extra högvärdigt i kombination med brödet :emo-thumb
10 februari, 2007 at 17:22 #912554Anonym anvandareMembergabriel wrote:Jag tycker det e bättre byta ut smöret mot hummus mycket protein + det blir extra högvärdigt i kombination med brödet :emo-thumbBlir inte brödet för hårt med en massa kikärter?
mvh
10 februari, 2007 at 17:35 #912555Anonym anvandareMembergoldeneagle wrote:Blir inte brödet för hårt med en massa kikärter?mvh
Nej.Tvärtom – det blir saftigt,poröst och degen mindre kladdig att diska bort.
Ca 4,4 dl kokta bönor mixas med vatten= 7 dl degspad för matbröd.10 februari, 2007 at 21:12 #912556Anonym anvandareMemberSheeBa wrote:Nej.Tvärtom – det blir saftigt,poröst och degen mindre kladdig att diska bort.
Ca 4,4 dl kokta bönor mixas med vatten= 7 dl degspad för matbröd.Tack för tipset, skall provas helt klart vid nästa bak.
mvh
11 februari, 2007 at 09:24 #912557Anonym anvandareMemberSheeBa wrote:Nej.Tvärtom – det blir saftigt,poröst och degen mindre kladdig att diska bort.
Ca 4,4 dl kokta bönor mixas med vatten= 7 dl degspad för matbröd.Det skall vara 250 gram – inte 4,4 dl.
Sorry. Måste ha haft tillfälligt härdsmälta.
😮11 februari, 2007 at 11:08 #912558Anonym anvandareMemberSheeBa wrote:Det skall vara 250 gram – inte 4,4 dl.
Sorry. Måste ha haft tillfälligt härdsmälta.
😮Hur mycket vatten till dessa 250g?
mvh
11 februari, 2007 at 11:28 #912559Anonym anvandareMembergoldeneagle wrote:Hur mycket vatten till dessa 250g?mvh
Ca. 4,5 dl vatten tills mängd ’bönvätska’ är 7dl.
Jag har bakat med bönor i ngr år nu och tycker det är perfekt då degen blir mycket mindre kladdig och bunken mycket mera lättdiskad.Bara fördelar m.a.o!
:up:11 februari, 2007 at 11:34 #912560Anonym anvandareMemberhouston1 wrote:Hej har funderat på att baka eget bröd och ev matmuffins.
Söker recept där brödet skall uppfylla följande:Lågt glykemiskt index, inget socker, mycket volym få kalorier, vara nästintintill fettfritt, Nyttigaste möjliga jäs medel har hört att jäst inte är det bästa?
Första brödet skall helst innehålla så få gram kolhydrater som möjligt i stort sett bara protein.
Det andra mest protein men lite mer kolhydrater är det möjligt att göra tunnbröd med dessa egenskaper, gl lågt osv……… Kan någon hjälpa mig
Söker också det absolut nyttigaste pannkaksreceptet+våfflor
Tack på förhand
Vet inte vad ni moderatorer säger om detta, men jag vill tipsa om en kanonsida där du kan hitta alla typer av maträtter, bröd, bakverk, trerättersmiddagar, mellisar mm mm. som läggs upp av en dietist med gourmetinriktning(!!) Nina Ahlm heter tjejen å sidan du ska besöka är:
[www.nlife.se] MÅSTE SES!!:emo-thumb
11 februari, 2007 at 12:40 #912561Anonym anvandareMemberaix wrote:Vet inte vad ni moderatorer säger om detta, men jag vill tipsa om en kanonsida där du kan hitta alla typer av maträtter, bröd, bakverk, trerättersmiddagar, mellisar mm mm. som läggs upp av en dietist med gourmetinriktning(!!) Nina Ahlm heter tjejen å sidan du ska besöka är:[www.nlife.se] MÅSTE SES!!:emo-thumb
Tittade på den igår, det är verkligen en kanonsida, enda nackdelen är dock att det ej står kaloriinnehållet för varje recept. Men man kan väl räkna det själv antar jag.
mvh
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.