Spenatpasta

Home Forums Matlagning och Recept Spenatpasta

  • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #96719
    #1061509

    Spenatpasta – recept 202 ur boken ”Mat för idrott”, Receptförfattare Yvonne Rosell-Kryll

    [img=https://www.body.se/images/content/recept/spenatpasta.gif]Ingredienser:

    • 100 g fryst, tinad bladspenat
    • 50 g kalkon
    • 1 tsk blandning av timjan, basilika, dragon och svartpeppar
    • 1 dl vatten
    • 1 vitlöksklyfta
    • 1 gul lök
    • 1/2 grönsaksbuljongtärning
    • 1 dl lättmjölk
    • 1 msk mjöl
    • 100 g okokt pasta

    Gör så här:

    1. Skala och hacka löken och vitlöken.
    2. Fräs spenat, lök och vitlök i teflonpanna tillsammans med lite vatten. Krydda med örtkryddorna och lite peppar. Häll i vattnet och rör ner buljongtärningen.
    3. Rör ner mjölet i mjölken och häll det i spenatblandningen. Låt koka ett par minuter.
    4. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Blanda såsen med pastan. Servera gärna med rökt mager skinka.

    Näringsvärde per portion:

    • Kcal: 520
    • Fett: 3,1
    • Protein: 29
    • Kolhydrater: 89
    #1061510

    det måste jag testa genast :emo-thumb

    #1061511

    Den ska provas ikväll!
    Såg skitgott ut.

    Men vill nog ha mer kalkon i!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.