Steka ägg i mikron?

Home Forums Matlagning och Recept Steka ägg i mikron?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 38 total)
  • Author
    Posts
  • #637218
    Flessa wrote:
    Tycker dock det blir en mer hård, fluffig och godare konsistens i micron.

    Låt gröten svalna i kastrullen och efter ett tag blir konsistensen fastare och som bulldeg. Det är en magisk känsla att trycka ned skeden och sleva i sig gröten då. Med mycket kanel och sylt så har du en vinnare :)

    Jag får inte samma kontroll på konsistensen och hur äggen förhåller sig till gröten om man kör den i mikron. Vissa delar blir fastare än andra. Testa i katrull och koka länge :D

    #637219
    Niklas Sjöö wrote:
    Låt gröten svalna i kastrullen och efter ett tag blir konsistensen fastare och som bulldeg. Det är en magisk känsla att trycka ned skeden och sleva i sig gröten då. Med mycket kanel och sylt så har du en vinnare :)

    Jag får inte samma kontroll på konsistensen och hur äggen förhåller sig till gröten om man kör den i mikron. Vissa delar blir fastare än andra. Testa i katrull och koka länge :D

    Maaen, du är fan grötskadad :D

    #637220
    JakobMinell wrote:
    Maaen, du är fan grötskadad :D

    Japp :up: och jag skäms inte för det!

    #637221
    Flessa wrote:
    Tycker dock det blir en mer hård, fluffig och godare konsistens i micron.

    Då gör du nog någonting fel. För det går att ”fluffa upp” det bättre i katsrull. Där håller man bättre koll på tempreatur, kan tillsätta vatten korrekt med tien, röra om mer o.s.v.

    #637222

    Är det bara jag som inte gillar smaken utav ägg i gröten! Iaf inte om man gör gröten i micron med ägg i.
    Däremot gillar jag att slänga i några skivor ost :P

    #637223

    Försvinner det inte näring om man tillagar i micron? Läste nånstans att runt 90% av näringen försvinner om man tillagar broccoli i micron. Men det kanske inte gäller all mat.

    #637224
    Westersund wrote:
    Försvinner det inte näring om man tillagar i micron? Läste nånstans att runt 90% av näringen försvinner om man tillagar broccoli i micron. Men det kanske inte gäller all mat.

    Jag vill gärna se en källa på det. Anledning; Jag läste nånstans att en abtronic kan ge mig ett sexpack.

    #637225
    JakobMinell wrote:
    Jag vill gärna se en källa på det. Anledning; Jag läste nånstans att en abtronic kan ge mig ett sexpack.

    Källa och källa, men jag tycker allt som King Grub säger verkar vara vettig och underbyggt av referenser. Men förlusten av mikronäringsämnen verkar gälla grönsaker.

    [http://forum.body.se/showpost.php?p=678470&postcount=3 http://forum.body.se/showpost.php?p=678470&postcount=3%5D

    #637226
    Westersund wrote:
    Källa och källa, men jag tycker allt som King Grub säger verkar vara vettig och underbyggt av referenser. Men förlusten av mikronäringsämnen verkar gälla grönsaker.

    [http://forum.body.se/showpost.php?p=678470&postcount=3 http://forum.body.se/showpost.php?p=678470&postcount=3%5D

    Tack, detta ger ditt påstående lite mer grund :) Men jag vill ändå hänvisa till det Henkebenke skrev :) (Nej, vadå EDIT efteråt?)

    #637227
    Westersund wrote:
    Källa och källa, men jag tycker allt som King Grub säger verkar vara vettig och underbyggt av referenser. Men förlusten av mikronäringsämnen verkar gälla grönsaker.

    [http://forum.body.se/showpost.php?p=678470&postcount=3 http://forum.body.se/showpost.php?p=678470&postcount=3%5D

    Vissa mikronäringsämnen. Med betoning på vissa och mikro.

    Att maten skulle tappa 90 % av all näring skulle ju kunna tolkas som att de tappade 90 % av alla kalorier, och det är naturligtvis fel!

    #637228
    henkebenke wrote:
    Vissa mikronäringsämnen. Med betoning på vissa och mikro.

    Att maten skulle tappa 90 % av all näring skulle ju kunna tolkas som att de tappade 90 % av alla kalorier, och det är naturligtvis fel!

    Just as I said :)

    #637229
    Westersund wrote:
    Försvinner det inte näring om man tillagar i micron? Läste nånstans att runt 90% av näringen försvinner om man tillagar broccoli i micron. Men det kanske inte gäller all mat.

    Det kan jag berätta att det är en myt efter att ha skrivit en ca 7 sidor lång uppsats om just mikrovågsugnar och magnetroner, som ”skapar” värmen. xD

    Det som händer med maten i mikrovågsugnen är att framför allt vattenmolekylerna sätts i i rotationsrörelser då de är elektriska dipoler……..:O

    Hursomhelst….. det är en MYT!

    EDIT: Det finns två olika typer av orsaker till uppvärmingen: dipolverkan (se ovan), samt jonverkan.
    Även i jonernas (lösta salter!) fall har det att göra med att det faktum att de är elektriskt laddade vilket sätter dem i rörelse.
    Sammanfattningsvis är att inget i maten egentligen ”förändras” förutom att ”vissa typer av innehållet” sätts i rörelse.

    #637230
    henkebenke wrote:
    Vissa mikronäringsämnen. Med betoning på vissa och mikro.

    Att maten skulle tappa 90 % av all näring skulle ju kunna tolkas som att de tappade 90 % av alla kalorier, och det är naturligtvis fel!

    Menade givetvis mikronäringsämnen och inte mängden energi i maten. :p

    #637231

    Njae, jag skulle faktiskt vilja hävda att även det är en myt.
    Åtminstone enligt mina källor till mitt arbete (letar febrilt efter det och dess källhänvisningar).
    Rätta mig gärna om ”du” har en annan övertygelse, då mina kunnskaper inom området antagligen är alltför föga…

    #637232
    Shacob wrote:
    Njae, jag skulle faktiskt vilja hävda att även det är en myt.
    Åtminstone enligt mina källor till mitt arbete (letar febrilt efter det och dess källhänvisningar).
    Rätta mig gärna om ”du” har en annan övertygelse, då mina kunnskaper inom området antagligen är alltför föga…

    Ett inlägg av King Grub där han hänvisar till en studie om broccoli som tillagats i micro.

    [http://forum.body.se/showpost.php?p=419230&postcount=3 http://forum.body.se/showpost.php?p=419230&postcount=3%5D

    I samma tråd kan man även läsa ett inlägg av Eddie.

    [http://forum.body.se/showpost.php?p=439792&postcount=15 http://forum.body.se/showpost.php?p=439792&postcount=15%5D

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.