Steka ägg i mikron?

Home Forums Matlagning och Recept Steka ägg i mikron?

  • This topic is empty.
Viewing 8 posts - 31 through 38 (of 38 total)
  • Author
    Posts
  • #637233
    mr bib wrote:
    jag brukar slänga in 3 ägg in i gröten när jag gör de i micron:D

    är det havregrynsgröt ni pratar om när ni kläcker i ägg i gröten?
    Jag brukar äta ägg salt och gröt sött och får därför inte det att gåihop, men det kanske inte smakar så mycket ägg om man vispar in det i gröten?

    #637234
    f.reinfeldt wrote:
    det kanske inte smakar så mycket ägg om man vispar in det i gröten?

    Varför skulle man då blanda i det? Anledningen till att det blir gott är ju p.g.a. den matigare gröten med smak av ägg. Ägg gör sig bra i massor med mat, äggstanning i pajer, ordentligt med ägg i pannkakorna o.s.v.

    Och kanongott i gröt. Så ner äggsmaken försvinner inte, då hade ju hela grejen med att mixa ner ägg varit i onödan.

    Känner du att gröten måste vara söt är det ju en annan sak. Jag åt idag gröt med en jäkla massa räkost iblandat, igår skinkost. Brukar ofta smälta ner stora mängder hårdost likväl. Jag har testat det mesta i grötväg men exprimentlustan har sinat då jag hittat mina absoluta favoriter redan.;)

    #637235
    Eddie Vedder wrote:
    Varför skulle man då blanda i det? Anledningen till att det blir gott är ju p.g.a. den matigare gröten med smak av ägg. Ägg gör sig bra i massor med mat, äggstanning i pajer, ordentligt med ägg i pannkakorna o.s.v.

    Och kanongott i gröt. Så ner äggsmaken försvinner inte, då hade ju hela grejen med att mixa ner ägg varit i onödan.

    Känner du att gröten måste vara söt är det ju en annan sak. Jag åt idag gröt med en jäkla massa räkost iblandat, igår skinkost. Brukar ofta smälta ner stora mängder hårdost likväl. Jag har testat det mesta i grötväg men exprimentlustan har sinat då jag hittat mina absoluta favoriter redan.;)

    Det ska fan bli gröt med ägg nästa gång :) Din text om gröt gjorde mig jälvigt sugen Är det havregrynsgröt man brukar ha det i?

    #637236

    Jag blev också lite sugen på gröt :D Kan man smälta i vanlig hushållsost tror du?

    #637237
    f.reinfeldt wrote:
    Det ska fan bli gröt med ägg nästa gång :) Din text om gröt gjorde mig jälvigt sugen Är det havregrynsgröt man brukar ha det i?
    JakobMinell wrote:
    Jag blev också lite sugen på gröt :D Kan man smälta i vanlig hushållsost tror du?

    Oh ja. Själv har jag kört Västan 5%, Västan 10% Herrgård 17% ICA Gott liv 9% (den kör jag just för tillfället) samt Prästost 17%.

    Mjukostvarianter jag testat är vanlig mild hushållsost 17%, räkost med 17% och 3%, miniost 1%, skinkost 3% och så de varianterna med bacon och renkött som jag tror är typ +/-20%.

    Har bara testat havregrynsgröt själv. Och pulvermos.:D

    #637238
    Eddie Vedder wrote:
    Oh ja. Själv har jag kört Västan 5%, Västan 10% Herrgård 17% ICA Gott liv 9% (den kör jag just för tillfället) samt Prästost 17%.

    Mjukostvarianter jag testat är vanlig mild hushållsost 17%, räkost med 17% och 3%, miniost 1%, skinkost 3% och så de varianterna med bacon och renkött som jag tror är typ +/-20%.

    Har bara testat havregrynsgröt själv. Och pulvermos.:D

    har sällan lagat havregrynsgröt förr…så det råkade bli en portion för 3 (byggar)skallar med 2 ägg och massa gul ost och skinka i…under deffen också men gott blev det :)

    #637239
    f.reinfeldt wrote:
    har sällan lagat havregrynsgröt förr…så det råkade bli en portion för 3 (byggar)skallar med 2 ägg och massa gul ost och skinka i…under deffen också men gott blev det :)

    Låter ju helt underbart!

    #637240

    Jag testade för skojs skull att picka hål i ett ägg och la det i micron. Antingen gjorde jag fel eller så fungerade det helt enkelt inte, small som satan och jag fick skura >_<
    Kan ju glädjas åt jag gillade när det exploderade iaf =)

Viewing 8 posts - 31 through 38 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.