steka fryst kycklingfile

Home Forums Matlagning och Recept steka fryst kycklingfile

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • Author
    Posts
  • #778200

    Hur gör ni för att tina upp fryst kyklingfile innan den hamnar i stekpannan?

    Jag brukar ha den i micron i två minuter på full effect. den blir inte helt tinad av det, men tillräckligt för att skära i bitar och steka.

    #82554
    #778201

    Pappa lärde mig ett annat sätt att laga kycklingen på. MYCKET lättare och godare än att steka dem.

    Först, ta fram en vanlig vit form (den måste få plats i mikron) smörja in den med lite olivolja eller milda, detta görs för att inte kycklingen skall fasta.
    Sen lägg den UPPTINADE kycklingen i formen, krydda med lite salt, peppar och grillkrydda om du vill ha god smak på dem
    . Lägg Sedan plastfolie över, sen in i mikron i 4 min 40 sek.
    När dem e klara, ta ut dem, vänd på dem, krydda igen, på med plastfolie sen in i mikron i 4.40, sen är det klart.

    PS, Kolla så kycklingen inte är rosa innuti, om den ät det kan du ställa in dem i mikron lite till.

    #778202

    Ingen orkar vänta på kyckling som tinar, allra minst jag.

    Jag brukar göra enligt följande: Jag lägger kycklingen i varmt vatten och byter sedan vatten vartefter det svalnar.

    Går på ett kick att tina skiten.

    Och när jag säger att jag lägger kycklingen i vatten så menar jag såklart att fileerna ligger i en påse.

    #778203

    Man kan lägga påsen med kycklingen på diskbänken typ under natten, dt funkar oxå:)

    #778204

    micron, ser inget annat alternativ

    #778205
    Karlssooooon wrote:
    Man kan lägga påsen med kycklingen på diskbänken typ under natten, dt funkar oxå:)

    Nu får du ju oss andra – som inte har någon framförhållning – att må dåligt.:D

    Qustaph wrote:
    micron, ser inget annat alternativ

    Den smakar bättre om den tinas i vatten men jag antar att detta är den resandes ensak.

    #778206

    När jag åt som mest kyckling var det straight in i ugnen som gällde, mat behöver inte vara gott ;)

    #778207
    Jon Larsson wrote:
    Den smakar bättre om den tinas i vatten men jag antar att detta är den resandes ensak.

    Kan mycket väl stämma men då jag ofta har någon slags sås eller gör mer än att bara steka den så känner jag nog ingen skillnad.

    #778208
    Karlssooooon wrote:
    Man kan lägga påsen med kycklingen på diskbänken typ under natten, dt funkar oxå:)

    Om man inte har en tjyv till hund vill säga…

    Vattenbad använder jag här om jag har bråttom. Annars blir det in i ugnen kall och hård. :)

    #778209
    MaQue wrote:
    När jag åt som mest kyckling var det straight in i ugnen som gällde, mat behöver inte vara gott ;)

    Så hardcore av dig, Marcus.:D

    #778210

    ugnen är bra, ännu bättre är att koka!

    #778211
    Jon Larsson wrote:
    Så hardcore av dig, Marcus.:D

    Nja, jag är nog bara jävligt lat när det kommer till matlagning :)

    35-40 minuter på 200 grader, pling.

    #778212
    Kung Bruno wrote:
    Blev det verkligen rätt nu ;)?

    Riktigt rätt. Sen är det upp till den som läser att tolka…:D

    #778213
    MaQue wrote:
    När jag åt som mest kyckling var det straight in i ugnen som gällde, mat behöver inte vara gott ;)

    Mat behöver inte vara gott, men med lite tzatziki på så blir det mesta gott

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.