Home › Forums › Matlagning och Recept › steka fryst kycklingfile
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 januari, 2008 at 15:47 #778200Anonym anvandareMember
Hur gör ni för att tina upp fryst kyklingfile innan den hamnar i stekpannan?
Jag brukar ha den i micron i två minuter på full effect. den blir inte helt tinad av det, men tillräckligt för att skära i bitar och steka.
9 januari, 2008 at 15:47 #82554Anonym anvandareMember9 januari, 2008 at 15:59 #778201Anonym anvandareMemberPappa lärde mig ett annat sätt att laga kycklingen på. MYCKET lättare och godare än att steka dem.
Först, ta fram en vanlig vit form (den måste få plats i mikron) smörja in den med lite olivolja eller milda, detta görs för att inte kycklingen skall fasta.
Sen lägg den UPPTINADE kycklingen i formen, krydda med lite salt, peppar och grillkrydda om du vill ha god smak på dem
. Lägg Sedan plastfolie över, sen in i mikron i 4 min 40 sek.
När dem e klara, ta ut dem, vänd på dem, krydda igen, på med plastfolie sen in i mikron i 4.40, sen är det klart.PS, Kolla så kycklingen inte är rosa innuti, om den ät det kan du ställa in dem i mikron lite till.
9 januari, 2008 at 16:05 #778202Anonym anvandareMemberIngen orkar vänta på kyckling som tinar, allra minst jag.
Jag brukar göra enligt följande: Jag lägger kycklingen i varmt vatten och byter sedan vatten vartefter det svalnar.
Går på ett kick att tina skiten.
Och när jag säger att jag lägger kycklingen i vatten så menar jag såklart att fileerna ligger i en påse.
9 januari, 2008 at 16:09 #778203Anonym anvandareMemberMan kan lägga påsen med kycklingen på diskbänken typ under natten, dt funkar oxå
9 januari, 2008 at 16:26 #778204Anonym anvandareMembermicron, ser inget annat alternativ
9 januari, 2008 at 16:31 #778205Anonym anvandareMemberKarlssooooon wrote:Man kan lägga påsen med kycklingen på diskbänken typ under natten, dt funkar oxåNu får du ju oss andra – som inte har någon framförhållning – att må dåligt.
Qustaph wrote:micron, ser inget annat alternativDen smakar bättre om den tinas i vatten men jag antar att detta är den resandes ensak.
9 januari, 2008 at 16:49 #778206Anonym anvandareMemberNär jag åt som mest kyckling var det straight in i ugnen som gällde, mat behöver inte vara gott
9 januari, 2008 at 16:52 #778207Anonym anvandareMemberJon Larsson wrote:Den smakar bättre om den tinas i vatten men jag antar att detta är den resandes ensak.Kan mycket väl stämma men då jag ofta har någon slags sås eller gör mer än att bara steka den så känner jag nog ingen skillnad.
9 januari, 2008 at 16:55 #778208Anonym anvandareMemberKarlssooooon wrote:Man kan lägga påsen med kycklingen på diskbänken typ under natten, dt funkar oxåOm man inte har en tjyv till hund vill säga…
Vattenbad använder jag här om jag har bråttom. Annars blir det in i ugnen kall och hård.
9 januari, 2008 at 17:01 #778209Anonym anvandareMemberMaQue wrote:När jag åt som mest kyckling var det straight in i ugnen som gällde, mat behöver inte vara gottSå hardcore av dig, Marcus.
9 januari, 2008 at 18:06 #778210Anonym anvandareMemberugnen är bra, ännu bättre är att koka!
9 januari, 2008 at 18:10 #778211Anonym anvandareMemberJon Larsson wrote:Så hardcore av dig, Marcus.Nja, jag är nog bara jävligt lat när det kommer till matlagning
35-40 minuter på 200 grader, pling.
9 januari, 2008 at 19:03 #778212Anonym anvandareMemberKung Bruno wrote:Blev det verkligen rätt nu ?Riktigt rätt. Sen är det upp till den som läser att tolka…
9 januari, 2008 at 20:14 #778213Anonym anvandareMemberMaQue wrote:När jag åt som mest kyckling var det straight in i ugnen som gällde, mat behöver inte vara gottMat behöver inte vara gott, men med lite tzatziki på så blir det mesta gott
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.