Steka kyckling i en teflonpanna?

Home Forums Matlagning och Recept Steka kyckling i en teflonpanna?

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #74569
    #589899

    Hej, har läst mycket om folk som steker kycklingfilé i en teflonpanna fast utan att använda olja.Provade själv att steka och det rykte i köket plus att när jag trodde att kycklingen var färdig och skulle äta, upptäckte jag att den var rå i mitten.
    Har ni några bra tips på hur jag ska kunna steka kycklingfilé utan olja?

    #589900

    Jag brukar hacka min kyckling i ganska små delar (ungefär 3 cm i diameter) sen steka dom på ”mellanvärme” och se till att dom är klara men ändå saftiga.

    #589901

    Jag brukar ha lite vatten i pannan.
    Då blir kötet litet vattningare, vilket jag tycker är godare.

    #589902
    Celox wrote:
    Hej, har läst mycket om folk som steker kycklingfilé i en teflonpanna fast utan att använda olja.Provade själv att steka och det rykte i köket plus att när jag trodde att kycklingen var färdig och skulle äta, upptäckte jag att den var rå i mitten.
    Har ni några bra tips på hur jag ska kunna steka kycklingfilé utan olja?

    Varför ”skippa” oljan???

    Stek filén (med lite olja) i teflon pannan med lock. Kycklingen blir kanon god och saftig.

    ”Plattorna” på min spis går mellan 1-9.

    Jag sätter plattan på 6:an och steker filéerna 5-6 min på varje sida (med lock).
    Tid och värme varierar självklart mellan olika spisar och storleken på filéerna påverjar ju också vilken tid som krävs.

    //P

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.