- This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Steka kyckling i en teflonpanna?
Hej, har läst mycket om folk som steker kycklingfilé i en teflonpanna fast utan att använda olja.Provade själv att steka och det rykte i köket plus att när jag trodde att kycklingen var färdig och skulle äta, upptäckte jag att den var rå i mitten.
Har ni några bra tips på hur jag ska kunna steka kycklingfilé utan olja?
Jag brukar hacka min kyckling i ganska små delar (ungefär 3 cm i diameter) sen steka dom på ”mellanvärme” och se till att dom är klara men ändå saftiga.
Jag brukar ha lite vatten i pannan.
Då blir kötet litet vattningare, vilket jag tycker är godare.
Varför ”skippa” oljan???
Stek filén (med lite olja) i teflon pannan med lock. Kycklingen blir kanon god och saftig.
”Plattorna” på min spis går mellan 1-9.
Jag sätter plattan på 6:an och steker filéerna 5-6 min på varje sida (med lock).
Tid och värme varierar självklart mellan olika spisar och storleken på filéerna påverjar ju också vilken tid som krävs.
//P
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY