- This topic is empty.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Supergott bröd!
Provade ett nytt bröd idag som blev jättegott och verkligen värt att testa!
250 g kokta kidney bönor/kikärtor/linser
1 pkt torrjäst
1½ tsk salt
1msk rapsolja
1msk honung/sirap
5 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 7 dl vetemjöl
vatten
Mixa bönorna med 2 dl vatten till en tunn vätska, fyll på med vatten så att degvätskan blir 7 dl. Värm degvätskan till 42 grader och blanda i jästen.
Tillsätt olja, salt, sirap och dinkelmjölet. Arbeta degen med typ en trägaffel eller dyligt. Arbeta in vetenmjölet men spara 1 dl till utbakningen.
Låt jäsa 30 minuter övertäkt.
Knåda degen lätt, dela den i 2 delar och rulla till längder. Dela upp dem i bullar för mig blev det 20 st.
Låt jäsa 30 minuter på plåten övertäckta.
Grädda 225 grader i 15 minuter!
Näringsberäkningar per 100g (mina bullar vägde ca 60g)
203 kcal
7,2 g protein
38 g kolhydrater
2,1 g fett
4 g fibrer
nu ska jag fika lite te o macka!!
ja när man bakar själv vet man ju vad man stoppar i sig! Sen är det ju lite godare oxå
Tänkte bara säga att jag provade detta receptet i helgen. Bytte dock ut bönorna mot sesamfrön och solroskärnor.
Resultatet blev otroligt gott och uppskattat av både mig och flickvännen så är ni sugna på ett gott bröd skulle jag varmt rekommendera receptet ovan.
Använde dock fullkorns vetemjöl istället för rågsikt.
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY