Tillagning av kycklingfiléer

Home Forums Matlagning och Recept Tillagning av kycklingfiléer

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #59848
    #356313

    Bästa sättet att tillaga massa massa kycklingfilèer enlig er ??

    #356314

    Ugn

    #356315
    MagnusN wrote:
    Ugn

    Grader ?? Tid ?? Kryddor ?? :|

    #356316

    i ugn kör jag en plåt rakt av med 10 filéer så jag har i kylen.

    150 grader med lite blandade kryddor så man inte lessnar, egen taco mix ( recept finns här på forumet )

    Ibland får dom ligga i en oljemarinad ngr dagar.

    Bara sök och du skall finna..

    #356317
    Nicotin wrote:
    i ugn kör jag en plåt rakt av med 10 filéer så jag har i kylen.

    150 grader med lite blandade kryddor så man inte lessnar, egen taco mix ( recept finns här på forumet )

    Ibland får dom ligga i en oljemarinad ngr dagar.

    Bara sök och du skall finna..

    Hur länge ungefär ? Tack så mkt :| Måste dem ligga på bakplåtspapper/folie väl ?

    #356318

    Vet inte hur länge, beror ju lite på hur tjocka fileérna är också antar jag! Brukar stå på förpackningen.

    Passa på att slänga in lite rotfrukter och broccoli om du har plats kvar på plåten, eller om du helt enkelt kör två plåtar :)

    Bakplåtspapper kör jag alltid med, men då främst för att det underlättar diskandet

    #356319
    Tommy Ivarsson wrote:
    Vet inte hur länge, beror ju lite på hur tjocka fileérna är också antar jag! Brukar stå på förpackningen.

    Passa på att slänga in lite rotfrukter och broccoli om du har plats kvar på plåten, eller om du helt enkelt kör två plåtar :)

    Bakplåtspapper kör jag alltid med, men då främst för att det underlättar diskandet

    Tack för det ! Ungefär kcal o protein i en kycklingfilè ? Vet det kan skilja, men ungefär. Är det fel att räkna på 150kcal och 30g protein ? Nej har ingen våg o tänker inte bli besatt av att börja väga allting:nono: Men vill ändå ha någorlunda koll:emo-thumb

    #356320
    SmokingHot wrote:
    Tack för det ! Ungefär kcal o protein i en kycklingfilè ? Vet det kan skilja, men ungefär. Är det fel att räkna på 150kcal och 30g protein ? Nej har ingen våg o tänker inte bli besatt av att börja väga allting:nono: Men vill ändå ha någorlunda koll:emo-thumb

    75-130 kcal/100 gr och 15-25gr prot/100gr , kan skilja rätt enormt mellan märken.

    #356321

    Det här ska jag laga på måndag:

    Kycklingfiléer i ugn med en röra av fetaost, mozzarella, purjolök, paprika, lite tacosås och diverse kryddor. Eventuellt lite kinesisk soja eller kycklingfond också.

    Ugnsvärmen kommer vara 200 grader och där står den tills köttet är genomstekt helt enkelt. Tror det kan bli riktigt gott. Kan kanske fotografera och lägga upp om intresse finns. :)

    #356322

    Grilla.

    Speciellt nu på sommarn. Gör du det rätt så blir det extremt mört och gott :up:

    #356323

    Jag kokar dem utan salt, kanske lite oregano och dill efteråt- lean massa;) Nån som vågar testa?

    #356324

    Herregud!

    Har du en påse med x antal kycklingfileér så dela den totala vikten på antalet fileér om de är hyfsat jämnstora vilket de brukar vara.

    Det är väldigt simpelt :)

    #356325

    Ett tips vid grillning av kycklingfile är att först slänga på dem på rykande het grill i någon minut på varje sida, sedan rulla in filen i folie och grilla den i det en stund. Blir förbannat mycket saftigare…

    #356326

    Eller kör i foliepaket i ugnen i 225 grader. Tiden varierar ju beroende på hur tjocka dom är. Skär ett snitt i filén och kolla så att köttsaften inte är rosa, då är den klar. Jag brukar köra två filéer i varje paket. Man kan ju skära ett snitt i varje filé och fylla med nåt gott också om man vill.

    Blir saftigt och gott!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.