Home › Forums › Matlagning och Recept › Tillagning av kycklingfiléer
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
2 juli, 2011 at 00:58 #59848Anonym anvandareMember2 juli, 2011 at 00:58 #356313Anonym anvandareMember
Bästa sättet att tillaga massa massa kycklingfilèer enlig er ??
2 juli, 2011 at 07:08 #356314Anonym anvandareMemberUgn
2 juli, 2011 at 08:24 #356315Anonym anvandareMemberMagnusN wrote:UgnGrader ?? Tid ?? Kryddor ??
2 juli, 2011 at 08:52 #356316Anonym anvandareMemberi ugn kör jag en plåt rakt av med 10 filéer så jag har i kylen.
150 grader med lite blandade kryddor så man inte lessnar, egen taco mix ( recept finns här på forumet )
Ibland får dom ligga i en oljemarinad ngr dagar.
Bara sök och du skall finna..
2 juli, 2011 at 09:59 #356317Anonym anvandareMemberNicotin wrote:i ugn kör jag en plåt rakt av med 10 filéer så jag har i kylen.150 grader med lite blandade kryddor så man inte lessnar, egen taco mix ( recept finns här på forumet )
Ibland får dom ligga i en oljemarinad ngr dagar.
Bara sök och du skall finna..
Hur länge ungefär ? Tack så mkt Måste dem ligga på bakplåtspapper/folie väl ?
2 juli, 2011 at 12:28 #356318Anonym anvandareMemberVet inte hur länge, beror ju lite på hur tjocka fileérna är också antar jag! Brukar stå på förpackningen.
Passa på att slänga in lite rotfrukter och broccoli om du har plats kvar på plåten, eller om du helt enkelt kör två plåtar
Bakplåtspapper kör jag alltid med, men då främst för att det underlättar diskandet
2 juli, 2011 at 16:26 #356319Anonym anvandareMemberTommy Ivarsson wrote:Vet inte hur länge, beror ju lite på hur tjocka fileérna är också antar jag! Brukar stå på förpackningen.Passa på att slänga in lite rotfrukter och broccoli om du har plats kvar på plåten, eller om du helt enkelt kör två plåtar
Bakplåtspapper kör jag alltid med, men då främst för att det underlättar diskandet
Tack för det ! Ungefär kcal o protein i en kycklingfilè ? Vet det kan skilja, men ungefär. Är det fel att räkna på 150kcal och 30g protein ? Nej har ingen våg o tänker inte bli besatt av att börja väga allting:nono: Men vill ändå ha någorlunda koll:emo-thumb
2 juli, 2011 at 17:10 #356320Anonym anvandareMemberSmokingHot wrote:Tack för det ! Ungefär kcal o protein i en kycklingfilè ? Vet det kan skilja, men ungefär. Är det fel att räkna på 150kcal och 30g protein ? Nej har ingen våg o tänker inte bli besatt av att börja väga allting:nono: Men vill ändå ha någorlunda koll:emo-thumb75-130 kcal/100 gr och 15-25gr prot/100gr , kan skilja rätt enormt mellan märken.
2 juli, 2011 at 17:25 #356321Anonym anvandareMemberDet här ska jag laga på måndag:
Kycklingfiléer i ugn med en röra av fetaost, mozzarella, purjolök, paprika, lite tacosås och diverse kryddor. Eventuellt lite kinesisk soja eller kycklingfond också.
Ugnsvärmen kommer vara 200 grader och där står den tills köttet är genomstekt helt enkelt. Tror det kan bli riktigt gott. Kan kanske fotografera och lägga upp om intresse finns.
2 juli, 2011 at 20:09 #356322Anonym anvandareMemberGrilla.
Speciellt nu på sommarn. Gör du det rätt så blir det extremt mört och gott :up:
2 juli, 2011 at 20:39 #356323Anonym anvandareMemberJag kokar dem utan salt, kanske lite oregano och dill efteråt- lean massa;) Nån som vågar testa?
2 juli, 2011 at 21:10 #356324Anonym anvandareMemberHerregud!
Har du en påse med x antal kycklingfileér så dela den totala vikten på antalet fileér om de är hyfsat jämnstora vilket de brukar vara.
Det är väldigt simpelt
4 juli, 2011 at 12:56 #356325Anonym anvandareMemberEtt tips vid grillning av kycklingfile är att först slänga på dem på rykande het grill i någon minut på varje sida, sedan rulla in filen i folie och grilla den i det en stund. Blir förbannat mycket saftigare…
7 juli, 2011 at 22:39 #356326Anonym anvandareMemberEller kör i foliepaket i ugnen i 225 grader. Tiden varierar ju beroende på hur tjocka dom är. Skär ett snitt i filén och kolla så att köttsaften inte är rosa, då är den klar. Jag brukar köra två filéer i varje paket. Man kan ju skära ett snitt i varje filé och fylla med nåt gott också om man vill.
Blir saftigt och gott!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.