Tips om NYTTIGT diet julgodis gärna recept

Home Forums Matlagning och Recept Tips om NYTTIGT diet julgodis gärna recept

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 53 total)
  • Author
    Posts
  • #821261
    Linda Byström wrote:
    Inte nyttigt men sagolikt gott!

    Chokladfudge

    Ca 75 bitar

    Tillagningstid: Ca 50 min eller mer

    Önskemål: Festligt
    Lättlagat
    Ursprung: Svensk

    Tillagning:

    1. Blanda socker, margarin, grädde och marschmallows som klippts itu, i en kastrull eller stekpanna.

    2. Koka under omrörning tills alla marschmallows smält. Det tar omkring 10 minuter.

    3. Blanda ner kaffepulvret och blockchokladen som brutits i mindre bitar. Låt chokladen smälta.

    4. Slå smeten i en oljad liten långpanna ca 35 x 23 cm.

    5. Låt stelna i kylen över natten. Skär konfekten i bitar

    Shit dinna tips på gott i gott gott får det att vattnas i munnen på mig o min sambo….:emo-thumb

    #821262

    AndreasP:FAN Linda inga sådana här recept under diet tider.

    Sorry, men är sååå sugen på typ allt idag, bakade lussekatter med mandelmassa idag bara för att kunna avnjuta efter tävlingen hehe,,, så du är inte ensam om att vara sugen,,

    #821263

    Chokladsnittar!

    100 g margarin
    1 dl strösocker
    2 msk ljus sirap
    2 msk kakao
    2 dl vetemjöl
    0,5 tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljsocker

    1.
    Rör smör eller margarin riktigt pösigt med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt.

    2.
    Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med en gaffel. Grädda i 175° 15-20 minuter.

    3.
    Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga på plåten tills de är alldeles kalla och lite mjuksega

    #821264
    Linda Byström wrote:
    Chokladsnittar!

    100 g margarin
    1 dl strösocker
    2 msk ljus sirap
    2 msk kakao
    2 dl vetemjöl
    0,5 tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljsocker

    1.
    Rör smör eller margarin riktigt pösigt med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt.

    2.
    Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med en gaffel. Grädda i 175° 15-20 minuter.

    3.
    Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga på plåten tills de är alldeles kalla och lite mjuksega

    MUMS detta ska vi testa!! :D

    #821265

    Gammaldags julmarsipan!

    1 dl vispgrädde
    1/2 dl vetemjöl
    50 g mandel
    300 g Dansukker Flor med valfri smak

    Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet.

    Använd marsipanen till marsipanfigurer, marsipanlimpor eller till praliner.

    Förslag på praliner:

    1. Ta en halv sats marsipan och smaksätt den med 5 msk rom. Dela marsipanen i 40 bitar som rullas till kulor. Lägg en halv valnötskärna på varje kula. Doppa kulorna i smält choklad.

    2. Ta en halv sats marsipan och dela den i 40 bitar. Platta till bitarna, lägg på en liten bit nougat och rulla in den i marsipanen. Doppa bitarna i smält choklad.

    3. Ta en tredjedels sats marsipan och blanda den med finhackad, torkad frukt. Rulla små kulor som doppas i smält choklad. Garnera med tunna strimlor av apelsinskal.

    4. Ta en tredjedels sats marsipan och rulla den till små kulor. Doppa kulorna i smält choklad. Garnera med kakpynt.

    #821266

    är det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?

    #821267
    renad wrote:
    är det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?

    Knäck e skitgott!
    Ischoklad äter man väl bara för att det e tradition :p

    Men tacka vet jag pepparkakor och mjölk!:P

    #821268

    Ingen Jul är ju värd att kallas jul utan Brownies!

    150 g smör eller margarin
    3 dl Råsocker
    4 ägg
    2 1/2 dl vetemjöl
    1 dl kakao
    1/2 tsk bakpulver
    1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
    75 g hackad mörk choklad

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.

    2. Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och chokladen. Rör ned i smeten.

    3. Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 20 x 30 cm. Grädda Brownies mitt i ugnen i 175º i ca 20 minuter. Stjälp upp på galler. Lägg därefter över formen och låt Brownies svalna innan den skärs i rutor.

    #821269

    Julgranskaka

    100g smält smör
    3 ägg
    2 1/2 dl Strösocker
    1 1/2 dl filmjölk
    3 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 tsk malen ingefära
    1 tsk malda kryddnejlikor
    2 tsk malen kanel

    Klä en långpanan med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 °.
    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt margarin och filmjölk. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor och blanda ner i smeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda julgranskakan i ca 15 minuter.

    Använd formar för att trycka ut stjärnor i olika storlekar.
    Stapla stjärnorna på varandra. Strö över florsocker – och du har en snötäckt kaka.

    #821270

    Lite brända mandlar hör ju julen till..

    250 g mandlar (ska inte skalas)
    250 g Dansukker Strösocker
    3/4 dl vatten

    Lägg mandlarna, vatten och socker i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel. Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats igen. Sockret ska sedan smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel.

    Vet att det inte blir några nyttiga recept, men går på diet, och är supersugen på ALLT! Så jag har gått igenom mina gamla receptsamlingar..

    #821271
    renad wrote:
    är det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?

    Knäcken är ju snudd på julens höjdpunkt. :D

    Pepparkaka med grönmögelost är heller inte dumt.

    #821272
    renad wrote:
    är det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?

    VI älskar båda delarna…..

    #821273

    Enkel mjölkchokladstårta i amerikansk stil,,
    Botten:
    1 dl ljus sirap
    250 g jordnötssmör, gärna med bitar i
    6 dl flingor, till exempel Special K, Cornflakes eller All bran

    TRYFFEL:
    450 g mjölkchoklad
    1 dl vispgrädde
    1 dl mjölk

    Gör så här:

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.

    2. Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.

    3. Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.

    4. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.

    5. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!

    #821274
    Linda Byström wrote:
    Enkel mjölkchokladstårta i amerikansk stil,,
    Botten:
    1 dl ljus sirap
    250 g jordnötssmör, gärna med bitar i
    6 dl flingor, till exempel Special K, Cornflakes eller All bran

    TRYFFEL:
    450 g mjölkchoklad
    1 dl vispgrädde
    1 dl mjölk

    Gör så här:

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.

    2. Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.

    3. Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.

    4. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.

    5. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!

    MUMS vad smarrigt det låter!:P

    #821275

    Chokladbollar på mitt vis
    1 burk Cannellinibönor (häll bort spadet och kör i mixen)
    2½ tsk Hermesetas flytande sötningsmedel
    1 tsk vaniljsocker
    3 msk kakao
    5 dl havregryn
    ev lite vatten

    Blanda allt och gör 20 bollar rulla i kokos eller finhackad sötmandel.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 53 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.