Home › Forums › Matlagning och Recept › Tips om NYTTIGT diet julgodis gärna recept
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 november, 2007 at 22:12 #821261Anonym anvandareMemberLinda Byström wrote:Inte nyttigt men sagolikt gott!
Chokladfudge
Ca 75 bitar
Tillagningstid: Ca 50 min eller mer
Önskemål: Festligt
Lättlagat
Ursprung: SvenskTillagning:
1. Blanda socker, margarin, grädde och marschmallows som klippts itu, i en kastrull eller stekpanna.
2. Koka under omrörning tills alla marschmallows smält. Det tar omkring 10 minuter.
3. Blanda ner kaffepulvret och blockchokladen som brutits i mindre bitar. Låt chokladen smälta.
4. Slå smeten i en oljad liten långpanna ca 35 x 23 cm.
5. Låt stelna i kylen över natten. Skär konfekten i bitar
Shit dinna tips på gott i gott gott får det att vattnas i munnen på mig o min sambo….:emo-thumb
7 november, 2007 at 22:32 #821262Anonym anvandareMemberAndreasP:FAN Linda inga sådana här recept under diet tider.
Sorry, men är sååå sugen på typ allt idag, bakade lussekatter med mandelmassa idag bara för att kunna avnjuta efter tävlingen hehe,,, så du är inte ensam om att vara sugen,,
7 november, 2007 at 22:45 #821263Anonym anvandareMemberChokladsnittar!
100 g margarin
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker1.
Rör smör eller margarin riktigt pösigt med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt.2.
Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med en gaffel. Grädda i 175° 15-20 minuter.3.
Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga på plåten tills de är alldeles kalla och lite mjuksega7 november, 2007 at 22:47 #821264Anonym anvandareMemberLinda Byström wrote:Chokladsnittar!100 g margarin
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker1.
Rör smör eller margarin riktigt pösigt med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl blandat med kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt.2.
Dela degen i två bitar, rulla ut till längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med en gaffel. Grädda i 175° 15-20 minuter.3.
Låt längderna svalna lite (men inte kallna) innan de skärs i bitar. Skär dem gärna lite på snedden. Låt kakorna ligga på plåten tills de är alldeles kalla och lite mjuksegaMUMS detta ska vi testa!!
7 november, 2007 at 22:56 #821265Anonym anvandareMemberGammaldags julmarsipan!
1 dl vispgrädde
1/2 dl vetemjöl
50 g mandel
300 g Dansukker Flor med valfri smakKoka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet.
Använd marsipanen till marsipanfigurer, marsipanlimpor eller till praliner.
Förslag på praliner:
1. Ta en halv sats marsipan och smaksätt den med 5 msk rom. Dela marsipanen i 40 bitar som rullas till kulor. Lägg en halv valnötskärna på varje kula. Doppa kulorna i smält choklad.
2. Ta en halv sats marsipan och dela den i 40 bitar. Platta till bitarna, lägg på en liten bit nougat och rulla in den i marsipanen. Doppa bitarna i smält choklad.
3. Ta en tredjedels sats marsipan och blanda den med finhackad, torkad frukt. Rulla små kulor som doppas i smält choklad. Garnera med tunna strimlor av apelsinskal.
4. Ta en tredjedels sats marsipan och rulla den till små kulor. Doppa kulorna i smält choklad. Garnera med kakpynt.
7 november, 2007 at 23:13 #821266Anonym anvandareMemberär det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?
8 november, 2007 at 02:44 #821267Anonym anvandareMemberrenad wrote:är det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?Knäck e skitgott!
Ischoklad äter man väl bara för att det e tradition :pMen tacka vet jag pepparkakor och mjölk!
8 november, 2007 at 08:58 #821268Anonym anvandareMemberIngen Jul är ju värd att kallas jul utan Brownies!
150 g smör eller margarin
3 dl Råsocker
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
75 g hackad mörk choklad1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.
2. Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och chokladen. Rör ned i smeten.
3. Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 20 x 30 cm. Grädda Brownies mitt i ugnen i 175º i ca 20 minuter. Stjälp upp på galler. Lägg därefter över formen och låt Brownies svalna innan den skärs i rutor.
8 november, 2007 at 09:02 #821269Anonym anvandareMemberJulgranskaka
100g smält smör
3 ägg
2 1/2 dl Strösocker
1 1/2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk malen kanelKlä en långpanan med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 °.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt margarin och filmjölk. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor och blanda ner i smeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda julgranskakan i ca 15 minuter.Använd formar för att trycka ut stjärnor i olika storlekar.
Stapla stjärnorna på varandra. Strö över florsocker – och du har en snötäckt kaka.8 november, 2007 at 09:06 #821270Anonym anvandareMemberLite brända mandlar hör ju julen till..
250 g mandlar (ska inte skalas)
250 g Dansukker Strösocker
3/4 dl vattenLägg mandlarna, vatten och socker i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel. Sänk sedan värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats igen. Sockret ska sedan smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel.
Vet att det inte blir några nyttiga recept, men går på diet, och är supersugen på ALLT! Så jag har gått igenom mina gamla receptsamlingar..
8 november, 2007 at 09:21 #821271Anonym anvandareMemberrenad wrote:är det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?Knäcken är ju snudd på julens höjdpunkt.
Pepparkaka med grönmögelost är heller inte dumt.
8 november, 2007 at 16:03 #821272Anonym anvandareMemberrenad wrote:är det någon som seriöst tycker klassiskt julgodis så som knäck och ischoklad är gott?VI älskar båda delarna…..
8 november, 2007 at 23:37 #821273Anonym anvandareMemberEnkel mjölkchokladstårta i amerikansk stil,,
Botten:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör, gärna med bitar i
6 dl flingor, till exempel Special K, Cornflakes eller All branTRYFFEL:
450 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölkGör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.
2. Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
3. Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.
4. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
5. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!
9 november, 2007 at 15:13 #821274Anonym anvandareMemberLinda Byström wrote:Enkel mjölkchokladstårta i amerikansk stil,,
Botten:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör, gärna med bitar i
6 dl flingor, till exempel Special K, Cornflakes eller All branTRYFFEL:
450 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölkGör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.
2. Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
3. Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.
4. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
5. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!
MUMS vad smarrigt det låter!
10 november, 2007 at 13:21 #821275Anonym anvandareMemberChokladbollar på mitt vis
1 burk Cannellinibönor (häll bort spadet och kör i mixen)
2½ tsk Hermesetas flytande sötningsmedel
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
5 dl havregryn
ev lite vattenBlanda allt och gör 20 bollar rulla i kokos eller finhackad sötmandel.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.