Home › Forums › Matlagning och Recept › Tips på bra mat som är Prisvärd o nyttig? (gärna recept med)
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
4 januari, 2009 at 23:41 #71866Anonym anvandareMember4 januari, 2009 at 23:41 #568355Anonym anvandareMember
Hej!
Såhär ligger de till, den 12januari nu börjar jag plugga igen, och kommer då leva på studielån + ev extrajobb. Men studiebidrag+lån är på 7400kr i månaden iallafall.
Tidigare har jag ätit ”ganska mycket” ute, o då oftast de onyttigare typ pizza/kebab etc. Tänkte ändra på de nu, dels för att ja bestämt mig för att gå ner i vikt, men sen tycker ja inte ekonomin tillåter de, bara för att de är bekvämt med utemat.
Så då vänder jag mig till er som är duktiga på dehär!
Jag vill alltså ha tips på bra mat jag kan inhandla, o då i syftet BRA som i nyttig o gärna proteinrik, lägg där till god och prisvärd så har ni en utmaning!
Och om någon har, så kom gärna med massor av recept o förslag, är själv tyvärr kass på detta.
Men är precis nyinflyttad i ny lägenhet med stort o bra kök, så känns lite mer motiverat att börja laga nu
Tack på förhand!
5 januari, 2009 at 00:06 #568356Anonym anvandareMemberDet blir billigare att köpa riktig mat än att käka ute.
Kyckling, Ägg, Tonfisk, Kesella, Ris, Potatis, Torsk, Pasta. Grönsaker.
Väldigt bra råvaror till låga priser
5 januari, 2009 at 07:50 #568357Anonym anvandareMember[www.hemmetskokbok.se]
5 januari, 2009 at 08:36 #568358Anonym anvandareMemberBönor, havregryn, pasta, potatis, ris, köttfärs, kyckling, tonfisk och ägg är exempel på billiga livsmedel som du kan göra storkok/varierande måltider på och äta flera dagar i veckan. Planera, handla från grossistbutiker (oftast billigare) och följ recept från kokböcker/hemsidor/forum som du tycker låter gott.
Träning ger färdighet!
6 januari, 2009 at 14:45 #568359Anonym anvandareMemberHavregryn, vit pasta och vitt parboiled ris. Storpack till låga priser brukar finnas på de flesta ställen.
Frysta grönsaker, typ broccoli, blomkål o dyl, inte wokblandningar.
Rotfrukter, tex, morötter och kålrot.
Vita fiskfileer av typen panagsius o liknande, inte torsk.
Kycklingfileér i storpack.
Ägg i storpack.
Köttfärs i storpack.
8 januari, 2009 at 19:39 #568360Anonym anvandareMemberHur gör man iordning panagsius så den blir god? 😮
Enda fisk ja tillagat sen ja flytta hemifrån är lax, o de e grilla eller på stekpannan.
Men denna fisk är ja helt främmande för?
Fick utskick från willys idag nämligen, 800gram för typ 30kr,fryst då givetvis.
Måste ju ett rätt bra pris?8 januari, 2009 at 23:05 #568361Anonym anvandareMemberMr_c wrote:Hur gör man iordning panagsius
Fick utskick från willys idag nämligen, 800gram för typ 30kr,fryst då givetvis.
Måste ju ett rätt bra pris?Oja tycker jag allt är ett bra pris, men som sagt det är willys alltid bra priser nästan
9 januari, 2009 at 00:14 #568362Anonym anvandareMembermattiasson wrote:Oja tycker jag allt är ett bra pris, men som sagt det är willys alltid bra priser nästanSant . köpte 2 paket iallafall, 28kr st
Köpte även laxfiléer, kycklingfilé, röda o gröna linser, bönor, broccoli , tonfisk o lite annat ja glömt ^^. Men låter de som schyst mat?
Va kan man göra med dom? Aldrig gjort nå med varesig linser eller bönor förut så..
9 januari, 2009 at 19:54 #568363Anonym anvandareMemberPangasiusfile brukar jag göra soppa på.
0,5-0,6 dl vatten
3-4 fileer
2-3 potatisar
2-3 morötter
purjolök
1 fiskbuljongtärningSkär allt i mindre bitar och koka upp. Låt puttra i ca 10-15 min. Klart.
Servera med ett gott bröd.12 januari, 2009 at 00:47 #568364Anonym anvandareMemberfler tips?
Btw, hur illa är det att äta frukt ”istället” för grönsaker?
Ja menar då att typ göra egen fruktmix på ex honungsmelon + annans, eller apelsin + kiwi?
Tycker nämligen de är mkt godare o mer ”läskande” på nått vis, om ja äter kycklingfilé, eller en köttbit eller vad som helst, jämfört med grönsaker..
12 januari, 2009 at 08:23 #568365Anonym anvandareMemberFrukt är inte lika närings- och vitaminrik som (broccolli, blomkål, vitkål, brysselkol, morötter, etc) grönsak. Om du vill spetsa till salladen en aning finns ett knep att blanda pinjenötter/valnötter med chevre (getost) och ringla över honung. Supergott!
Eller så hackar du annanas, äpplen och melon i din grönsallad ihop med tomat, gurka, isbergsallad och du får en fräsch och sötare sallad.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.