Home › Forums › Matlagning och Recept › Tips på god kalorisnål sås till jasminris
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
10 juni, 2009 at 13:22 #547802Anonym anvandareMember
Börjar bli väldigt torrt att äta riset utan sås :p Alla tips mottages med glädje!
10 juni, 2009 at 13:22 #70823Anonym anvandareMember10 juni, 2009 at 13:32 #547803Anonym anvandareMemberTa lite vatten och blanda i idealmjöl tills det blir lite tjockare och sen häller du i lite soya. Det blir mycket godare med lite smör eller olja i.
10 juni, 2009 at 13:40 #547804Anonym anvandareMemberMin favvo är:
Värm lite vatten, blanda i en smulad hönsbuljongtärning, soya, lite sambal oelkek, samt pressad vitlök. Ännu godare är det att blanda denna röra med nudlar.(Själv kör jag en buljongtärning på 60 g nudlar, gillar när det smakar mycket)
10 juni, 2009 at 13:43 #547805Anonym anvandareMemberEnklast och godast. Lika delar turkisk yoghurt och ketchup. Svingott till ris och pasta
10 juni, 2009 at 14:04 #547806Anonym anvandareMemberEn snäll tzatziki:
Kvarg
Pressad/hackad Vitlök(ar)
Vinäger
Riven gurka
Salt
PepparBlanda kvarg och vitlök (välj mängd efter smak) i en bunke. Tillsätt en skvätt vinäger, salt och peppar. Lägg den rivna gurkan i ett kaffefilter, salta och låt vätskan försvinna. Blanda ner den rivna gurkan med kvargen och låt stå och dra i sig kylen över natten.
Där har du en god tzatziki som är gott till ris som potatis nu under sommaren. Gott till kycklingspett med ris!
Annars blir tzatzikin betydligt godare med riktig yoghurt, olivolja och majonnäs istället för kvargen. Men då sticker kalorierna till en högre nivå och kanske inget att rekommendera!
10 juni, 2009 at 15:32 #547807Anonym anvandareMemberGör sky efter att du stekt ditt kött. Ett annat kalorisnålt alternativ är att göra en tomatbaserad sås med örter.
10 juni, 2009 at 15:38 #547808Anonym anvandareMemberNiklas Sjöö wrote:En snäll tzatziki:Kvarg
Pressad/hackad Vitlök(ar)
Vinäger
Riven gurka
Salt
PepparBlanda kvarg och vitlök (välj mängd efter smak) i en bunke. Tillsätt en skvätt vinäger, salt och peppar. Lägg den rivna gurkan i ett kaffefilter, salta och låt vätskan försvinna. Blanda ner den rivna gurkan med kvargen och låt stå och dra i sig kylen över natten.
Där har du en god tzatziki som är gott till ris som potatis nu under sommaren. Gott till kycklingspett med ris!
Annars blir tzatzikin betydligt godare med riktig yoghurt, olivolja och majonnäs istället för kvargen. Men då sticker kalorierna till en högre nivå och kanske inget att rekommendera!
Tack för den! Jag är galen i tzatziki!
[img=http://static.twoday.net/anima/images/homer_simpson.jpg]
10 juni, 2009 at 17:40 #547809Anonym anvandareMemberNiklas Sjöö wrote:En snäll tzatziki:Kvarg
Pressad/hackad Vitlök(ar)
Vinäger
Riven gurka
Salt
PepparBlanda kvarg och vitlök (välj mängd efter smak) i en bunke. Tillsätt en skvätt vinäger, salt och peppar. Lägg den rivna gurkan i ett kaffefilter, salta och låt vätskan försvinna. Blanda ner den rivna gurkan med kvargen och låt stå och dra i sig kylen över natten.
Där har du en god tzatziki som är gott till ris som potatis nu under sommaren. Gott till kycklingspett med ris!
Låter riktigt gott får testas, tack för tipset
10 juni, 2009 at 21:17 #547810Anonym anvandareMemberFärdig tacosås på burk. 35Kcal/100g
10 juni, 2009 at 23:16 #547811Anonym anvandareMemberWasabi på tub kan också med fördel blandas i den ”röra” jag beskrev innan.
Tomatpure eller tomatkross med MYCKET buljongtärning funkar också kanon.12 juni, 2009 at 01:01 #547812Anonym anvandareMemberMin special sås till ris….
citronsaft + soja…blande… klart.. vet inte om den är så kalorisnål…men god
17 juni, 2009 at 00:56 #547813Anonym anvandareMemberSweet chili sås. Fungerar till det mesta och det behövs inte mycket.
19 juni, 2009 at 01:11 #547814Anonym anvandareMemberlow fat kvarg + EXAKT VAD SOM HELST
22 juni, 2009 at 10:51 #547815Anonym anvandareMemberMitt tips är också lite likt några av föregående talare:
Kattis asiatiska all around sås
* 1 hönsbuljongtärning
* 2 msk sukiyaki soya
* 2 tsk sweet chilisås
* 1 krm ingefära (valfritt)
* Häll på vatten, mängden beror på hur intensiv smak du vill ha.Om du vill så kan du även addera 2-4 msk Milda Matextra 4%
för att få en lite krämigare känsla på såsen.Som avslutning kan du göra såsen lite tjockare genom att
exempelvis vispa ner ett par nypor brun maizena såsredning
medan vätskan står och puttrar lite smått.– Klart! Tar bara någon minut att slänga ihop.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.