Tips på god kalorisnål sås till jasminris

Home Forums Matlagning och Recept Tips på god kalorisnål sås till jasminris

  • This topic is empty.
Viewing 4 posts - 16 through 19 (of 19 total)
  • Author
    Posts
  • #547816
    Katti wrote:
    Mitt tips är också lite likt några av föregående talare:

    Kattis asiatiska all around sås

    * 1 hönsbuljongtärning
    * 2 msk sukiyaki soya
    * 2 tsk sweet chilisås
    * 1 krm ingefära (valfritt)
    * Häll på vatten, mängden beror på hur intensiv smak du vill ha.

    Om du vill så kan du även addera 2-4 msk Milda Matextra 4%
    för att få en lite krämigare känsla på såsen.

    Som avslutning kan du göra såsen lite tjockare genom att
    exempelvis vispa ner ett par nypor brun maizena såsredning
    medan vätskan står och puttrar lite smått.

    – Klart! Tar bara någon minut att slänga ihop.

    Wohow!:up

    #547817

    Till mitt ris brukar jag bara använda mig av:

    Lätt naturell yoghurt
    Pressad citron (På flaska)
    Massa Italiens salladskrydda.
    Möjligt vis lite hackad gurka.

    #547818
    PatrikBergman wrote:
    Wohow!:up

    Thanks, funkar för mig i alla fall…
    Gott till det mesta; ris, potatis, pasta linser o.s.v. Ger en härlig asiatisk touch åt maträtten. Efter att ha spenderat lite tid i Japan så blir man nog kulinariskt rubbad, haha! Förbannat kräsen gällande riset blir man också… :P

    #547819

    Kesella 1%
    Hackad purjolök
    Aromat

    SVINGOD fisk/ris sås!

Viewing 4 posts - 16 through 19 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.