Home › Forums › Matlagning och Recept › Tips på kall mat till jobbet
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
27 juli, 2011 at 16:07 #269767Anonym anvandareMember
Hej!
Jo nu är det såhär att jag jobbar i skogen och har väldigt långt till plats att värma mat, och börjar bli lagomt trött på dessa smörgåsarna man har med sig varje dag. Så undrar om ni har några förslag på mat man kan ta med ut i skogen som slipper värmas och även är bra mat för en kille som vill öka i muskelmassa? Kommer fixa mig kylväska så det kan förvaras någorlunda kallt
Hade tänkt mig pasta, kyckling och några grönsaker i en röra men blir väl trött på det också efter några dagar :p27 juli, 2011 at 16:07 #56551Anonym anvandareMember27 juli, 2011 at 16:32 #269768Anonym anvandareMemberÄgg, mozzarellabollar, keso/kesella, proteinpulver.
27 juli, 2011 at 18:04 #269769Anonym anvandareMemberCrepes kan du ju fylla med massa kött och gott funkar kallt.
27 juli, 2011 at 18:15 #269770Anonym anvandareMemberTonfisk :up:
Kanske mest att variera med för man blir jävla trött på det om man ska äta det i ett en längre tid samma som med annan mat
27 juli, 2011 at 18:20 #269771Anonym anvandareMemberPastasallad med det du tycker är gott.
27 juli, 2011 at 18:37 #269772Anonym anvandareMemberPersonligen tycker jag att all mat funkar att äta som en kall matlåda på jobbet. Sålänge man använt ingredienser som tål rumstemperatur en stund är det ingen fara. Faktum är att jag alltid äter mina matlådor kalla även om jag har tillgång till micro.
27 juli, 2011 at 20:14 #269773Anonym anvandareMemberTack för svaren! ska provas endel! måste bara fixa mig en kylväska
30 juli, 2011 at 10:06 #269774Anonym anvandareMemberhavregrynsgröt, kvarg och lite bär är även gott kallt. Låter inte gott med kall gröt, jag vet, men jag äter det dagligen och om man häller på frusna bär precis innan man åker till jobbet så håller sig lådan kall fram till lunch utan kylväska. Kalorisnålt är det också i förhållande till mättnadskänslan det ger. Utöka med nötter om du vill
3 augusti, 2011 at 10:31 #269775Anonym anvandareMemberDet är faktiskt ännu godare att äta ungslagad lax och grönsaker(celleri, minimajs och sockerärtor är gott) på en bädd av citron dagen efter när den är kall.
Jamie Oliver har annars många salladsrecept
[http://www.jamieoliver.com/recipes/salad-recipes]15 april, 2012 at 11:48 #269776Anonym anvandareMemberGör en sallad med följande:
isbergssallad
gurka
tomat
paprika
citron (hackad, med skal och allt – svingott!)
oliver
keso
tonfisk
mathavre eller matvete kokt i buljonghacka grönsakerna och rör ihop allt. Mättande, näringsrikt och sjukt gott. En burk tonfisk (150g) är lagom till en portion. Keson ger den där ostliknande smaken och konsistensen och citronen gör verkligen pricken över i.
Smaklig måltid!
15 april, 2012 at 13:51 #269777Anonym anvandareMemberWiki wrote:Gör en sallad med följande:isbergssallad
gurka
tomat
paprika
citron (hackad, med skal och allt – svingott!)
oliver
keso
tonfisk
mathavre eller matvete kokt i buljonghacka grönsakerna och rör ihop allt. Mättande, näringsrikt och sjukt gott. En burk tonfisk (150g) är lagom till en portion. Keson ger den där ostliknande smaken och konsistensen och citronen gör verkligen pricken över i.
Smaklig måltid!
Inget jag skulle rek till en skogsarbetare som ska bygga muskler.
Tonfiskröra funkar ju dock bra.
Tonfisk
Några kokta ägg
Purjo
Majonnäs
Gräddfil
Kryddor
CitronBröd, ris eller pasta funkar bra att äta kallt till.
15 april, 2012 at 14:03 #269778Anonym anvandareMemberOmelett på hela ägg, fyll den med en röra av tonfisk alt skinka el kalkon med mixa fyllningen med kesella/majonäs kryddor purjo och behöver du kan du även skiva kokt kall potatis i. Rulla ihop. + lättförvälld broccoli, blomkål.
15 april, 2012 at 16:28 #269779Anonym anvandareMemberGober wrote:Inget jag skulle rek till en skogsarbetare som ska bygga muskler.Tonfiskröra funkar ju dock bra.
Tonfisk
Några kokta ägg
Purjo
Majonnäs
Gräddfil
Kryddor
CitronBröd, ris eller pasta funkar bra att äta kallt till.
Ja det duger då åtminstone till en ambulanssjuksköterska som bygger muskler. Oliver ger bra fetter, tonfisk och keso ger stort proteininnehåll och mathavre/matvete ger långsamma kolhydrater och mättnad. Så vad gör majonäs och gräddfil till bättre råvaror?
15 april, 2012 at 23:34 #269780Anonym anvandareMemberHemmagjorda köttbullar, kycklingfilé och ägg kommer man långt med. Man måste ju förstås tillaga det innan man det går ju att käka kallt.
Kolhydrater är ju en baggis att äta ”rått” och kallt. Bara att ta en näve knäckebröd att knapra i sig efter man fått i sig proteinet.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.