Tips på kall mat till jobbet

Home Forums Matlagning och Recept Tips på kall mat till jobbet

  • This topic is empty.
Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #269781
    Wiki wrote:
    Ja det duger då åtminstone till en ambulanssjuksköterska som bygger muskler. Oliver ger bra fetter, tonfisk och keso ger stort proteininnehåll och mathavre/matvete ger långsamma kolhydrater och mättnad. Så vad gör majonäs och gräddfil till bättre råvaror?

    Inte bättre men framförallt mer energi till någon som förmodligen har ett stort energibehov (styrketränande man med fysiskt arbete) och inte gagnas av deffmat. Men framförallt är det mycket godare än äcklig keso, men det är givetvis en smaksak.

    #269782
    Sammy wrote:
    Hemmagjorda köttbullar, kycklingfilé och ägg kommer man långt med. Man måste ju förstås tillaga det innan man det går ju att käka kallt.

    Kolhydrater är ju en baggis att äta ”rått” och kallt. Bara att ta en näve knäckebröd att knapra i sig efter man fått i sig proteinet.

    Allt du nämner är perfekt att slänga på en macka.

    #269783

    Blanda en burk tornfisk, 3 hackade hårdkokta ägg med en halv/hel burk smaksatt creme fraiche eller liknande. Till det lite hackad gurka, hackad lök eller vad som gillas.

Viewing 3 posts - 16 through 18 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.