Home › Forums › Matlagning och Recept › tips på keso blandningar ?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
15 september, 2010 at 12:29 #397984Anonym anvandareMemberAndreaz Engström wrote:keso + rödlök + kaviar
Fick jag en del som barn. Fy fan va gott det är.
Kaviar som i burkvarianten och inte tubvarianten antar jag då?
Det brukar jag ha som fyllning i bakpotatis, tycker det är super15 september, 2010 at 14:23 #397985Anonym anvandareMemberSam wrote:Önos lågkalorisylt, jordgubb, är såååå god och har även helt ok värden.
Gottigottgottgott!
Smakerna hallon och äppelmos är också ok dock inte mitt förstahandsval.Helt sanslöst god den sylten, synd bara att en burk tar slut på 3-4-5 användningar och den kostar ungefär 20-21kr så det är rätt dyrt.
27 september, 2010 at 03:29 #397986Anonym anvandareMemberErikHB wrote:Helt sanslöst god den sylten, synd bara att en burk tar slut på 3-4-5 användningar och den kostar ungefär 20-21kr så det är rätt dyrt.God med stort ”G”!
Här kostar den dock närmare 30kr än 20kr, men det är strunt samma för den är värd varenda kronaÅter till topic:
Tips på ”kesovinnare”:
[http://www.arla.se/Default____22547.aspx]Jag har testat flera av dem med lite modifikation. Katrins skagen kan jag varmt rekommendera.
Ingredienser
2 port300 g räkor
250g keso
3 msk majonnäs
2 msk finhackad rödlök
2 msk finhackad dill
2 tsk citronsaft
salt och pepparGör så här:
Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda keso, majonnäs, lök och dill.
Rör ner räkorna och smaksätt med citron, salt och peppar.
18 oktober, 2010 at 11:18 #397987Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Hacka ett äpple i fina bitar och krydda på rikligt med kanel, kör några minuter i mikron och rör ner tillsammans med keson och lite valnötter, smakar underbart. :up:Prövade detta till dagens frukost minus nötterna. Jädrar va gott det var! Jag börjar efter snart 3 månader blir lite trött på kall keso. Men med varma äpplebitar i så smakade det verkligen grymt gott!
Tackar som fasen för detta tipset! Nu kan jag äta keso på detta sätt i 3 månader till, sedan får vi hitta nya recept!
18 oktober, 2010 at 11:27 #397988Anonym anvandareMembernågot som passar sig bra till kyckling är ju Keso och gräslök.
250 gr Keso
1.5 dl klippt gräslök
2 tsk Senap.förbannat gott till det mesta
18 oktober, 2010 at 11:37 #397989Anonym anvandareMembertobbe1981 wrote:något som passar sig bra till kyckling är ju Keso och gräslök.250 gr Keso
1.5 dl klippt gräslök
2 tsk Senap.förbannat gott till det mesta
Grymt första inlägg! :emo-thumb
18 oktober, 2010 at 11:43 #397990Anonym anvandareMemberJust nu kör jag blandning:
Keso, puffat ris och kokos18 oktober, 2010 at 11:50 #397991Anonym anvandareMemberJTrulsson wrote:Just nu kör jag blandning:
Keso, puffat ris och kokosBlir inte puffat ris ganska slafsigt? Har aldrig fått det att bli gott.
18 oktober, 2010 at 11:53 #397992Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Blir inte puffat ris ganska slafsigt? Har aldrig fått det att bli gott.Jo tyvärr blir det så, man får äta snabbt
Innan hade jag flagad mandel till, men med en eventuell nötallergi i blodet vågar man inte det längre18 oktober, 2010 at 11:59 #397993Anonym anvandareMemberJTrulsson wrote:Jo tyvärr blir det så, man får äta snabbt
Innan hade jag flagad mandel till, men med en eventuell nötallergi i blodet vågar man inte det längreSkiljer det mycket mellan osötade vetepuffar och puffat ris tro? Typ kalaspuffar light? Tänkte på näringsvärdet mellan dom båda. Eftersom vetepuffar är ju lite stabilare i strukturen.
18 oktober, 2010 at 12:05 #397994Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Skiljer det mycket mellan osötade vetepuffar och puffat ris tro? Typ kalaspuffar light? Tänkte på näringsvärdet mellan dom båda. Eftersom vetepuffar är ju lite stabilare i strukturen.Den vågar jag faktiskt inte svara på.
Mitt puffade ris ligger på 370 kcal / 100 g iallafall.18 oktober, 2010 at 12:18 #397995Anonym anvandareMemberJTrulsson wrote:Den vågar jag faktiskt inte svara på.
Mitt puffade ris ligger på 370 kcal / 100 g iallafall.Bovetepuffar 336kal per 100gr enligt shapeup. Om det stämmer eller inte vet i sjutton. Men då är det ju inte megaskillnad.
21 oktober, 2010 at 22:10 #397996Anonym anvandareMemberKeso och stark ajvar, de är helt sjukt gott på avocado!
22 oktober, 2010 at 10:55 #397997Anonym anvandareMemberNä, bara som den är. Fyll hålet där kärnan var (med ajvar keso mojan) och käka med sked. Nom nom
23 november, 2010 at 14:48 #397998Anonym anvandareMemberKeson med annanas och passion är ju super god
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.