tips på keso blandningar ?

Home Forums Matlagning och Recept tips på keso blandningar ?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 70 total)
  • Author
    Posts
  • #397984
    Andreaz Engström wrote:
    keso + rödlök + kaviar

    Fick jag en del som barn. Fy fan va gott det är.

    Kaviar som i burkvarianten och inte tubvarianten antar jag då?
    Det brukar jag ha som fyllning i bakpotatis, tycker det är super =)

    #397985
    Sam wrote:
    Önos lågkalorisylt, jordgubb, är såååå god och har även helt ok värden.
    Gottigottgottgott!
    Smakerna hallon och äppelmos är också ok dock inte mitt förstahandsval.

    Helt sanslöst god den sylten, synd bara att en burk tar slut på 3-4-5 användningar och den kostar ungefär 20-21kr så det är rätt dyrt.

    #397986
    ErikHB wrote:
    Helt sanslöst god den sylten, synd bara att en burk tar slut på 3-4-5 användningar och den kostar ungefär 20-21kr så det är rätt dyrt.

    God med stort ”G”!
    Här kostar den dock närmare 30kr än 20kr, men det är strunt samma för den är värd varenda krona :)

    Åter till topic:

    Tips på ”kesovinnare”:
    [http://www.arla.se/Default____22547.aspx]

    Jag har testat flera av dem med lite modifikation. Katrins skagen kan jag varmt rekommendera.

    Ingredienser
    2 port

    300 g räkor
    250g keso
    3 msk majonnäs
    2 msk finhackad rödlök
    2 msk finhackad dill
    2 tsk citronsaft
    salt och peppar

    Gör så här:
    Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda keso, majonnäs, lök och dill.
    Rör ner räkorna och smaksätt med citron, salt och peppar.

    #397987
    Flessa wrote:
    Hacka ett äpple i fina bitar och krydda på rikligt med kanel, kör några minuter i mikron och rör ner tillsammans med keson och lite valnötter, smakar underbart. :up:

    Prövade detta till dagens frukost minus nötterna. Jädrar va gott det var! Jag börjar efter snart 3 månader blir lite trött på kall keso. Men med varma äpplebitar i så smakade det verkligen grymt gott!

    Tackar som fasen för detta tipset! Nu kan jag äta keso på detta sätt i 3 månader till, sedan får vi hitta nya recept! :D

    #397988

    något som passar sig bra till kyckling är ju Keso och gräslök.

    250 gr Keso
    1.5 dl klippt gräslök
    2 tsk Senap.

    förbannat gott till det mesta

    #397989
    tobbe1981 wrote:
    något som passar sig bra till kyckling är ju Keso och gräslök.

    250 gr Keso
    1.5 dl klippt gräslök
    2 tsk Senap.

    förbannat gott till det mesta

    Grymt första inlägg! :emo-thumb

    #397990

    Just nu kör jag blandning:
    Keso, puffat ris och kokos

    #397991
    JTrulsson wrote:
    Just nu kör jag blandning:
    Keso, puffat ris och kokos

    Blir inte puffat ris ganska slafsigt? Har aldrig fått det att bli gott. :)

    #397992
    Nykropp wrote:
    Blir inte puffat ris ganska slafsigt? Har aldrig fått det att bli gott. :)

    Jo tyvärr blir det så, man får äta snabbt
    Innan hade jag flagad mandel till, men med en eventuell nötallergi i blodet vågar man inte det längre :(

    #397993
    JTrulsson wrote:
    Jo tyvärr blir det så, man får äta snabbt
    Innan hade jag flagad mandel till, men med en eventuell nötallergi i blodet vågar man inte det längre :(

    Skiljer det mycket mellan osötade vetepuffar och puffat ris tro? Typ kalaspuffar light? Tänkte på näringsvärdet mellan dom båda. Eftersom vetepuffar är ju lite stabilare i strukturen.

    #397994
    Nykropp wrote:
    Skiljer det mycket mellan osötade vetepuffar och puffat ris tro? Typ kalaspuffar light? Tänkte på näringsvärdet mellan dom båda. Eftersom vetepuffar är ju lite stabilare i strukturen.

    Den vågar jag faktiskt inte svara på.
    Mitt puffade ris ligger på 370 kcal / 100 g iallafall.

    #397995
    JTrulsson wrote:
    Den vågar jag faktiskt inte svara på.
    Mitt puffade ris ligger på 370 kcal / 100 g iallafall.

    Bovetepuffar 336kal per 100gr enligt shapeup. Om det stämmer eller inte vet i sjutton. Men då är det ju inte megaskillnad. :)

    #397996

    Keso och stark ajvar, de är helt sjukt gott på avocado!

    #397997

    Nä, bara som den är. Fyll hålet där kärnan var (med ajvar keso mojan) och käka med sked. Nom nom

    #397998

    Keson med annanas och passion är ju super god :)

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 70 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.