Home › Forums › Matlagning och Recept › Tips på nyttiga och goda dippsåser till fredagsmys.
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
20 augusti, 2010 at 14:45 #64424Anonym anvandareMember20 augusti, 2010 at 14:45 #446560Anonym anvandareMember
Herregud vad motsägelsefullt!
Goda OCH nyttiga dippsåser till fredagsmyset önskas.
Hade tänkt att käka råa grönsaker typ blomkål, morot och allt annat man nu kan sätta i sig i grönsaksväg. Men man vill ju gärna ha en god och stärkande dippsås till också. Men tyvärr är min okunskap stor om det inte blandas i färdiga påsar från butiken i gräddfil.Kan kesella och något till i den funka? Blåmögelost?
Ge mig era bästa tips så jag slipper sitta och våndas ikväll.
20 augusti, 2010 at 14:52 #446561Anonym anvandareMemberJag tryckte ner lite guacamole i min kvarg o doppade lite morot o så
20 augusti, 2010 at 15:02 #446562Anonym anvandareMemberMixad fetaost som bas är en hit. Krydda med egen fantasi sen.
20 augusti, 2010 at 15:53 #446563Anonym anvandareMemberNyttigt som i vadå? Diffust begrepp detta. Har du utrymme för lite fett i din kost är det gott med getost eller fetaost i såser och röror. Annars är det hyfsat gott att blanda kvarg med lite vatten och dipkrydda.
20 augusti, 2010 at 16:05 #446564Anonym anvandareMemberJodå jag har plats för fett. Det fick bli kesella och bluecheese.
Men ser gärna lite mer proteinrika dippalternativ som man kan variera med.20 augusti, 2010 at 16:09 #446565Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Men ser gärna lite mer proteinrika dippalternativ som man kan variera med.Proteinmängden i fetaost är de definitivt inget fel på.
20 augusti, 2010 at 16:10 #446566Anonym anvandareMemberOm det endast är fråga om kalorier så är ju den vanliga varianten av gräddfil + valfri färdig påse ingen större bov. Om man riktigt vill kan man ju ta en lättare gräddfil också
20 augusti, 2010 at 16:12 #446567Anonym anvandareMemberEddie Vedder wrote:Proteinmängden i fetaost är de definitivt inget fel på.Men hur blir den när man mixar den? Blir den blöt då? Eller blir det bara en smulig deg?
20 augusti, 2010 at 16:45 #446568Anonym anvandareMemberNykropp wrote:Men hur blir den när man mixar den? Blir den blöt då? Eller blir det bara en smulig deg?Det kan bli lite smuligt men du får ju ha fantasi. Mixa i något som mjukar upp konsistensen också och som du tror passar in. Syrlig naturell yoghurt t.ex. Eller kanske en liten skvätt citronsaft?
20 augusti, 2010 at 17:13 #446569Anonym anvandareMemberFetaost & CF blir bra.
20 augusti, 2010 at 21:23 #446570Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Icas Lättkvarg + Oregano, Lökpulver + paprika pulver. Doppa gurk, morots & paprikastavar, guld.Han frågade efter nyttiga och goda, inte fettskrämda och torra.
27 augusti, 2010 at 08:34 #446571Anonym anvandareMemberFlessa wrote:Icas Lättkvarg + Oregano, Lökpulver + paprika pulver. Doppa gurk, morots & paprikastavar, guld.Icas Lättkvarg + 3% Fetaost + Vitlök + Findus Örtkryddor Provençale + Salt + Svart peppar, gillar jag skarpt.
29 september, 2010 at 15:24 #446572Anonym anvandareMemberLätt A-fil
Ca 2dl fil, Oregano, Vitlökspulver + paprika pulver.
Eventuellt egen mix som du kan tänka dig..
Annars är det helt ok att blanda i färdig ”chips” dipp i fil.
Finns par nya smaker som innehåler 9kcal om jag minns rätt..
(reserverar mig för fel)29 september, 2010 at 16:01 #446573Anonym anvandareMemberFetaost mixad i cremefraiche är vädligt gott, lite lime+krossad vitlök+honung+salt och peppar så har du en sjukt god sås/dip som passar både till snacks och som en kall sås. Funkar lika bra med grek/turkyoghurt.
Kessella med lite naturell filmjölk, krydda med salt peppar, paprikapulver och lite tabasco eller chilisås.
Med turk/grekyoghurt, kessella, gräddfil eller cremefraiche som bas kan du göra tusentals olika varianter. En klick majonnäs i alla dessa kan höka upp smaken lite extra.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.