- This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Tips på ris/pastasallad??
Jag tänkte höra om det är någon som har nåt tips på sallad med ris/pasta och kyckling som bas. Vill kunna äta den mkt och ofta..! Vore bra om den håller sig under nån timme i väskan. Pluggar och vill sluta lägga pengar på att köpa mat i skolan. Vill hellre kunna ha med mej en god och näringsrik rätt.
Pasta med kyckling och ratatouille:
*Börja med att koka en ratatouille (grönsaksröra)
1. Grovhacka:
1 st squash
1 st aubergine
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor (finhacka)
2 st paprikor, gärna en gul & en röd
2-4 st tomater
2-3 msk rapsolja
2. Stek alla grönsaker utom tomaterna i rapsoljan
3. Häll på 1-2 dl vatten + lite tomatpuré + tomaterna + salt, peppar, timjan, basilika. Låt det koka i cirka 30 min under lock på svag värme. Om du vill ha det lite syrligt kan du ha i en aning rödvinsvinäger. Låt sedan röran svalna.
*Koka valfri mängd fullkornspasta
*Strimla och stek kycklingfilé i rapsolja.
*Gör i ordning 2-3 lådor med fullkornspasta + ratatouille + kyckling
SKITGOTT ATT ÄTA BÅDE KALLT OCH VARMT!
Går att variera med skinka, fläskfilé och liknande.
Ett annat tips är att bara göra i ordning lådor med pasta + ratatouille…då kan du lätt ta med en burk tonfisk och bara hälla över…
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY