Home › Forums › Matlagning och Recept › Tips på såser!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
7 mars, 2006 at 22:03 #94335Anonym anvandareMember7 mars, 2006 at 22:03 #1033792Anonym anvandareMember
De flesta ” nyttiga maträtter ” har ju en tendens att vara lite torra t.ex. ris, kycklingfile o.s.v. och de flesta färdiga såser precis som pulversåser är ju kanske inte att rekomendera ur träningssynpunkt. Så därför undrar jag om ni har några egna personliga favoriter? Bidrar med en själv:
En halv burk kesella
En vitlöksklyfta
Majs på burkTillsätt lite vatten i kesellan så att den får lite mer ”såsig” konsistens plus att det ger en lite mildare smak. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt så mycket majs du vill ha. Använd såsen till valfri maträtt!
Gott, enkelt, snabbt och nyttigt!8 mars, 2006 at 11:49 #1033793Anonym anvandareMemberKesella, vatten, dijonsenap, salt, peppar :emo-thumb Dosera efter eget önskemål!
8 mars, 2006 at 17:11 #1033794Anonym anvandareMemberkrossade tomater , kryddor
8 mars, 2006 at 17:49 #1033795Anonym anvandareMemberfettfri majjonäs, kesella eller naturell yoghurt, dill, örtsalt, ev. gräslök. Gott till fisk eller crabsticks. (och räkor)
8 mars, 2006 at 18:55 #1033796Anonym anvandareMemberHummus *kikärtsröra* nyttigt , billigt o förbannat till allt gott:P
8 mars, 2006 at 23:51 #1033797Anonym anvandareMemberen mosad avokado
3%iga dressingar (ta ytterst lite)
sockerfri ketchup
pesto (bra fetter)
9 mars, 2006 at 07:25 #1033798Anonym anvandareMemberGräddfil, ½ purjolök, 2 pressade vitlöksklyftor, aromat, salt& peppar..
9 mars, 2006 at 07:36 #1033799Anonym anvandareMemberTill grillad lax-
kesella, vitlök, hackad ingefära, taco-sås, hackade gröna oliver, salt, vitlökskrydda.9 mars, 2006 at 09:22 #1033800Anonym anvandareMemberGuaccamole: 125g lätt kesella, 1 avokado, vitlök, kryddor, pressad citron, ev 1 tomat. Mixa allt till en röra Supermumsigt!!!
9 mars, 2006 at 13:48 #1033801Anonym anvandareMemberEnkel sås till kyckling (eller till kycklinggryta):
Strimlad stekt purjo, lätt creme fraiche och chilisås. Koka upp-och mums!9 mars, 2006 at 13:53 #1033802Anonym anvandareMemberKesella, vitlök och lite salt!
9 mars, 2006 at 14:26 #1033803Anonym anvandareMemberJag kompletterar: kesella, vitlök, lite salt – en skvätt pressad lime och ingefära!
9 mars, 2006 at 15:36 #1033804Anonym anvandareMemberFärsk ingefära? Eller ha i lite gurka så blir det tatziki!
9 mars, 2006 at 18:07 #1033805Anonym anvandareMemberÄr inte Icas gräddsås helt okey?
Per 100g torrvara:
Protein: 13g, kolhydrat: 45g fett 16g
En ”påse” (á 26g torrvara = ca 3.4g protein, 11,7g kolhydrater, 4.2g fett) räcker till åtminstone 2 portioner. På paktet står det 2dl vatten och 1dl mjölk men jag kör 50/50.
Totalt blir det ca: 8.5g protein, 18.2g kolhydrater och 4.3g fett för två portioner.
Potatis,gräddsås,kyckling,äppelmos(lågkalori) och lite grönsaker smakar helt okey=), Föredrar dock köttbiffar med 50/50 mald älgfärs/5%-nötfärs.
mvh
Henrik
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.