Tips på såser!

Home Forums Matlagning och Recept Tips på såser!

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Posts
  • #94335
    #1033792

    De flesta ” nyttiga maträtter ” har ju en tendens att vara lite torra t.ex. ris, kycklingfile o.s.v. och de flesta färdiga såser precis som pulversåser är ju kanske inte att rekomendera ur träningssynpunkt. Så därför undrar jag om ni har några egna personliga favoriter? Bidrar med en själv:

    En halv burk kesella
    En vitlöksklyfta
    Majs på burk

    Tillsätt lite vatten i kesellan så att den får lite mer ”såsig” konsistens plus att det ger en lite mildare smak. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt så mycket majs du vill ha. Använd såsen till valfri maträtt!
    Gott, enkelt, snabbt och nyttigt! :P

    #1033793

    Kesella, vatten, dijonsenap, salt, peppar :emo-thumb Dosera efter eget önskemål!

    #1033794

    krossade tomater , kryddor

    #1033795

    fettfri majjonäs, kesella eller naturell yoghurt, dill, örtsalt, ev. gräslök. Gott till fisk eller crabsticks. (och räkor)

    #1033796

    Hummus *kikärtsröra* nyttigt , billigt o förbannat till allt gott:P

    #1033797

    en mosad avokado

    3%iga dressingar (ta ytterst lite)

    sockerfri ketchup

    pesto (bra fetter)

    #1033798

    Gräddfil, ½ purjolök, 2 pressade vitlöksklyftor, aromat, salt& peppar..

    #1033799

    Till grillad lax-
    kesella, vitlök, hackad ingefära, taco-sås, hackade gröna oliver, salt, vitlökskrydda.

    #1033800

    Guaccamole: 125g lätt kesella, 1 avokado, vitlök, kryddor, pressad citron, ev 1 tomat. Mixa allt till en röra Supermumsigt!!!

    #1033801

    Enkel sås till kyckling (eller till kycklinggryta):
    Strimlad stekt purjo, lätt creme fraiche och chilisås. Koka upp-och mums!

    #1033802

    Kesella, vitlök och lite salt!

    #1033803

    Jag kompletterar: kesella, vitlök, lite salt – en skvätt pressad lime och ingefära!

    :P

    #1033804

    Färsk ingefära? Eller ha i lite gurka så blir det tatziki! :D

    #1033805

    Är inte Icas gräddsås helt okey?

    Per 100g torrvara:

    Protein: 13g, kolhydrat: 45g fett 16g

    En ”påse” (á 26g torrvara = ca 3.4g protein, 11,7g kolhydrater, 4.2g fett) räcker till åtminstone 2 portioner. På paktet står det 2dl vatten och 1dl mjölk men jag kör 50/50.

    Totalt blir det ca: 8.5g protein, 18.2g kolhydrater och 4.3g fett för två portioner.

    Potatis,gräddsås,kyckling,äppelmos(lågkalori) och lite grönsaker smakar helt okey=), Föredrar dock köttbiffar med 50/50 mald älgfärs/5%-nötfärs.

    mvh

    Henrik

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.