Home › Forums › Matlagning och Recept › Tonfisk!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
1 april, 2007 at 19:10 #799673Anonym anvandareMember
Jag har alltid haft lite svårt för tonfisk, vet inte om det är lukten eller smaken. Men nu tänkte jag ge det en nytt försök! Någon som har några bra recept att dela med sig av för tonfisk? Röror etc?
1 april, 2007 at 19:10 #83160Anonym anvandareMember1 april, 2007 at 19:26 #799674Anonym anvandareMembertonfisk, pasta och barilla/dolmio pastasås.
2 april, 2007 at 20:01 #799675Anonym anvandareMemberStek en burk tonfisk i lite olja smaksätt med kurry finhackad lök & pressad vitlök (salt & peppar efter smak). serveras till fullkornspasta och sallad.
(blir extra gott om man har lite fetaost i salladen)
Riktigt gottObs stek inte tonfisken för hårt utan det ska mest bara värmas med tillbehören och låta smakerna blandas
3 april, 2007 at 11:58 #799676Anonym anvandareMemberJag kör alltid på följande till lunch
1burk tonfisk, isbergssallad, en tomat, en avokado, fetaost, nötter, fullkornsnudlar, olivolja, salt, peppar.
gott och energirikt!
3 april, 2007 at 18:21 #799677Anonym anvandareMember1 burk tonfisk
1 hackat hårdkokt ägg
1 hackat rött äpple
Hackad röd lök, om man gillar lök.
Majonäs, mängd och fetthalt efter samveteLite salt och peppar.
Gott att lägga på sitt favoritbröd som mellanmål eller lunch på språng. Äpplet gör det hela ganska myckat fräschare.
4 april, 2007 at 06:38 #799678Anonym anvandareMember1 pers: Öka efter hur många ni är i familjen: Är du stor i maten ta två burkar och 2 ägg i .
1 burk tonfisk ,blandas med 1 ägg,lite hackad purjo,citronpeppar och salt. Blandas till en smet.
Om det blir för löst ta lite ströbröd i smeten.Formas till biffar.
Stekes på hård värme i rapsolja så att det blir yta på biffarna.
Serveras med kokt potatis elle ris om man vill det. Gör en kall sås på Light Creme fraiche, lite dill, några droppar citron,citronpeppar och lite salt (seltin) .Hackad röd lök.Om man vill lyxa till såsen kan man ha lite röd eller svart rom.
Jättegott! Jag har nämligen också svårt för tonfisk.Tonfisk röra. Kan ätas i avokado eller på fibertoast.
Hackad purjolök
1 burk tonfisk
1 msk fettfri majonäs
1 burk Lätt creme fraiche
salt och peppar efter smak
Blandas till en gegga!12 april, 2007 at 22:58 #799679Anonym anvandareMemberJag tycker om balsamvinäger så jag brukar mosa upp en burk tonfisk på tallriken sedan häller jag över lite olivolja och lite mer balsamvinäger. Till sist tärnar jag en tomat och blandar. Det känns kanon för magen och är jättegott……. tycker jag.
22 april, 2007 at 18:35 #799680Anonym anvandareMemberviggee wrote:tonfisk, pasta och barilla/dolmio pastasås.testade det för nån dag sen och de va hur gött som helst Fast själv tycker jag de är gott att äta direkt ur burken också
22 april, 2007 at 21:49 #799681Anonym anvandareMemberTonfisk med senap på mackan smakar kalas!!
29 april, 2007 at 22:38 #799682Anonym anvandareMembersläng på 1burk tonfisk krydda med citronpeppar o svartpeppar värm i 5-10 minuter på mellan värme.
29 april, 2007 at 23:53 #799683Anonym anvandareMember2 burkar tonfisk , en burk keso light ( 500g). fryst dill ( eller färsk), 2 st ägg ( hård kokta) allt detta röres till en röra ,,smakar som röran i en smörgås tårta . mycket gott.
17 maj, 2007 at 11:59 #799684Anonym anvandareMemberEn burk tonfisk i vatten. hackad lök. en toomat. sex isbitar. kryddda med salt å peppar. där efter mixar du det grovt. sen är det bara att njuta
17 maj, 2007 at 21:36 #799685Anonym anvandareMemberFighterbabe wrote:Jag brukar blanda tomfisk, fullkornsris och krossade tomater… :emo-thumbBidrar med en ”billigare” variant av tonfisk…
haha..antar att du bara skämta?:p står på burken att det inte bör atas av människor…men det kanske är bra för hårväxten:emo-thumb
18 maj, 2007 at 06:19 #799686Anonym anvandareMemberdet bästa är att köpa abbas tonfisk som ligger i paprika
funkar prima att äta dirket ur burken eller på en smörgås alternativt
[http://www.abba.se/produkter/fiskbullar_tonfisk/tonfisk/abba_tonf_grillad_paprika/] yummy yummy
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.