Tonfisk

Home Forums Matlagning och Recept Tonfisk

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Author
    Posts
  • #940892

    Här kommer ett litet tips för de som inte har testat det förr…

    TONFISKBURGARE

    1 burk tonfisk
    1/2 gullök
    1 ägg
    krydda med något spicy som tex cayennepeppar,svart peppar samt lite salt

    mosa i hop allt ”hårt” krama ur vätskan så gott det går…

    Stek å njut med lite fiberpasta eller liknande…

    #88443
    #940893

    Ingen dum idè alls… kul om fler kunde ge sina recept på vad man kan göra med tonfisk(alltså mat recept..). Mvh Rigge

    #940894
    Rigge wrote:
    Här kommer ett litet tips för de som inte har testat det förr…

    TONFISKBURGARE

    1 burk tonfisk
    1/2 gullök
    1 ägg
    krydda med något spicy som tex cayennepeppar,svart peppar samt lite salt

    mosa i hop allt ”hårt” krama ur vätskan så gott det går…

    Stek å njut med lite fiberpasta eller liknande…

    Det ska jag absolut testa!! Allt som kan variera tonfisken är välkommet! :p

    #940895
    Rigge wrote:
    Här kommer ett litet tips för de som inte har testat det förr…

    TONFISKBURGARE

    1 burk tonfisk
    1/2 gullök
    1 ägg
    krydda med något spicy som tex cayennepeppar,svart peppar samt lite salt

    mosa i hop allt ”hårt” krama ur vätskan så gott det går…

    Stek å njut med lite fiberpasta eller liknande…

    Yes, då va burgarna stekta och klara. Ser super goda ut :P Passa perfekt i morgondagens lunchlåda. Stort tack för tipset :emo-thumb Har ruggig idé-torka på mat. Kom gärna med fler sådana här toppen tips!!! :up:

    #940896
    Rigge wrote:
    Ingen dum idè alls… kul om fler kunde ge sina recept på vad man kan göra med tonfisk(alltså mat recept..). Mvh Rigge

    1 burk Tonfisk i vatten
    Fullkornspasta efter behov/tycke
    2-3msk krossade tomater
    en bit paprika (jag föredrar röd)
    gul lök
    1-2 klyfftor Vitlök
    ca 1tsk curry
    olivolja

    Jag anger inte mängs lök och paprika då alla tycker olika och man får testa sig framt till den mängd som passar en själv, jag höftar mest men vill nån ha ett ca. mått så är det väll ca ½dl lök och lika mycket paprika.

    Koka pastan på sedvanligt sätt till önskad konsistens
    Hacka gul-löken och paprikan i bitar, storlek efter tycke
    Riv eller pressa vitlöken
    Öpnna och slå av nästan allt, pressa lite med locket för att få ut lite till.
    Stek tonfisken i olivoljan tills den blir var, tillsätt grönsakerna och curryn. Låt det fräsa ett par minuter. slå av vattnet från pastan, rör ner tonfiskblandningen och tillsätt 2-3 msk krossade tomater och rör lite lätt för att fördela allt.

    Ät och njut.
    Avnjutes bäst med mjölk.

    #940897
    Rigge wrote:
    Här kommer ett litet tips för de som inte har testat det förr…

    TONFISKBURGARE

    1 burk tonfisk
    1/2 gullök
    1 ägg
    krydda med något spicy som tex cayennepeppar,svart peppar samt lite salt

    mosa i hop allt ”hårt” krama ur vätskan så gott det går…

    Stek å njut med lite fiberpasta eller liknande…

    Det smakade ju inte alls dumt:emo-thumb .
    Snabbt att slänga ihop och gick snabbare att äta än när man ska trycka i sig en nyöppnad burk för-varje-tugga-svällande tonfisk.

    Hade en kille på mitt gamla gym som hade en annan lösning för att variera tonfiskätande. Han blandade en burk i twinlab-shaken och fyllde sedan på med coca-cola efter träningspasset, sedan var det bara att skaka och sedan svepa skiten.

    Jag föredrar de här burgarna…

    #940898

    Jag brukar skippa löken (för att det ska gå fortare…) ibland har jag i lite vitlök istället. Och sen så har jag lite rapsolja också. En gång använde jag pesto istället för oljan och det var helt okej det också!

    Goda att äta med pasta, sockerfri ketchup och dijonsenap

    #940899
    Rigge wrote:
    Ingen dum idè alls… kul om fler kunde ge sina recept på vad man kan göra med tonfisk(alltså mat recept..). Mvh Rigge

    Tonfiskröra m. ris

    1 burk tonfisk
    1 halv rödlök
    1 klick mini-fraiche
    1 gnutta pressad citron
    salt & svartpeppar

    Fraiche efter behag, blanda samman till en ”massa” snarare än sås. Dunka ner i en portion ris. Snabbt och mättande lunch-mål. Slänger ibland i ett gäng Borlotti-bönor eller liknande för mer tuggmotstånd och protein. Funkar ok till fullkornspasta också.

    #940900

    Jag brukar sl

    #940901

    Mosa 2 stora bananer, blanda detta med en burk tonfisk.
    Funkar bra och

    #940902

    testa detta!!

    1 burk kesella
    1 pkt crabsticks
    1 burk tonfisk
    dill p

    #940903

    2 port

    1 burk tonfisk
    2 tomater
    1 rödlök
    2 port fullkornspasta

    ”marinad” balsamvinäger,olivolja + salt och peppar

    1. koka upp vatten och släng i pastan
    2. Tärna tomaterna och skriva löken och lägg ner i marinaden tilsammans med tonfisken
    3. häll av pastan, blanda ihop och njut :up:

    #940904

    Min favorit då det gäller tonfisk är följande:
    (2 portioner)

    – 3 paprikor (gärna i olika färger)
    – 2 burkar tonfisk (i vatten)
    – 1 burk kesella, testade med lidls eller milbonas variant men det var inte samma grej
    – 1 burk (ca 350g) tomatsalsa (mild,medium eller het efter eget tycke)
    – 4 tortillabröd (Fullkorn eller ej är upp till er, har testat de båda å de var lika goda)

    Fintärna paprikan. Fräs den med lite olja i några minuter. Låt tonfisken rinna av och blanda den i stekpannan med paprikan. Krydda med lite salt, peppar och gärna lite spiskummin (1-2tsk). Rör ner 1dl av kesellan och salsan. Fördela tonfiskröran på tortillabröden, rulla ihop och lägg de i en lättsmord ungsform. Blanda sen resten av kesellan med salsan och häll blandningen över tortillrullarna. Mitt i ugnen på 250 grader i 8-10min.

    Servera gärna med lite isbergssallad.

    Om man vill piffa till den lite så kan man ta förslagsvis lite riven ost över alltihopa innan det gratineras.

    Är inte så mkt för förtjust i tonfisk men allt går bara man vill å provar.

    Hoppas det smakar.

    #940905

    Tonfisk-Pita är supergott också!

    Du ska ha:

    ¤ Ett (eller flera) Pitabröd
    Blandning gjord på:
    ¤ 1 tonfisk i vatten-burk
    ¤ dijon-senap
    ¤ rhode island-dressing 3%
    ¤ Grillkrydda
    ¤ skivad tomat + salladsblad


    Värm pitabrödet in ugnen och dela sedan. Gör blandningen och lägg på tomateskivorna + salladsbladen i det varma pitabrödet.


    SuperDuperYummie-Gott
    :)

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.