Tonfisk- & Risgratäng

Home Forums Matlagning och Recept Tonfisk- & Risgratäng

  • This topic is empty.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #92758
    #1015104

    En grymt god maträtt.
    Inga ”svåra” ingredienser, relativt snabbt att tillaga – mycket tacksamt att ha i kylen för att värma upp.

    Jag är själv inte speciellt förtjust i tonfisk, men storälskar denna rätt.
    Prova gärna och lägg en kommentar.
    Rekommenderas starkt!

    4-6 personer.[/b]

    Ingredienser:
    4 portioner Ris
    2 burkar Tonfisk (gärna i olja eftersom den av någon anledning innehåller mer protein).
    2 ägg
    Lättmajonäs
    2 dl Minicremefraiche
    Peppar
    Salt (gärna örtsalt)
    Curry
    1 Purjolök
    1 burk champinjopner alt. färska champinjoner.

    • Koka ris för 4 personer.

    • Blanda sedan riset, tonfisken, den hackade purjolöken & champinjonerna i en ugnssäker form.
    • Vispa de 2 äggvitorna så de blir fasta (prova håll skålen upp-och-ner).
    • Blanda i en annan skål ihop de 2 äggulorna med majonäsen, Creme Fraichen & alla kryddor (smaka av lite så att du tycker du fått lagom mycket curry-smak).
    • Häll över de båda äggvitorna till skålen med äggule-blandningen.
    • Häll smeten som ett täcke över ris-purjo-svamp-blandningen.
    • Strö osten över alltsammans och krydda lite extra om så önskas.

    (Den som räknar kalorier och/eller är petig kan välja bort osten helt.)

    • Grädda i ca 10-20 minuter (tills ytan fått en fin färg) i 175 C.

    Smaklig måltid!
    #1015105

    Kanske inte så konstigt att du gillade den, du glömde lägga i tonfisken ;)

    #1015106

    När ska tonfisken i???

    #1015107

    Haha…sorry!

    Tonfisken ska i samtidigt som purjolöken och svampen. Släng i den kall som den är alltså.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.