Home › Forums › Matlagning och Recept › Tonfiskrecept!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
17 juni, 2007 at 00:06 #685841Anonym anvandareMember
Som rubriken lyder så skulle jag vara väldigt tacksam om ni skulle orka skriva ner era bästa tonfiskrecept . Jag börjar nämligen bli väldigt trött på att endast variera mellan tonfiskmackor och pastasallad med tonfisk
Tacksam för alla svar jag kan få!
17 juni, 2007 at 00:06 #78406Anonym anvandareMember17 juni, 2007 at 16:23 #685842Anonym anvandareMembertonfiskpasta:
tomat,lök,champinjoner, paprika o vitlök. Fräs en stund o häll i tonfisken så den blir varm. krydda med salt, citronsaft och sambal oelek/chlipulver o persilja. Servera med spaghetti
17 juni, 2007 at 16:28 #685843Anonym anvandareMemberTonfisk: Steker tonfisken 1-2 min per sida så att den fortfarande är rosa i mitten.
Tomatsås: Fräser lök och har sedan i tomatkross, mango chutney, salt, peppar, chili.
Koriander strös sedan över, samt pressa över lite lime.
Vill man ha kolisar till så grilla lite sötpotatis i ugnen.
Obs: Tonfiskfilé…
18 juni, 2007 at 23:19 #685844Anonym anvandareMemberGrymt god tonfiskröra.. ätit den flera år och tröttnar aldrig
Steker lök i vatten och tillsätter tonfisken, låter de fräsa lite..
Tillsätter sen lite tomatpuré och lätt creme fraiche, salt, peppar, oregano..Rör ihop de och äter det med fullkornspasta
19 juni, 2007 at 11:26 #685845Anonym anvandareMemberbror wrote:Grymt god tonfiskröra.. ätit den flera år och tröttnar aldrigSteker lök i vatten och tillsätter tonfisken, låter de fräsa lite..
Tillsätter sen lite tomatpuré och lätt creme fraiche, salt, peppar, oregano..Rör ihop de och äter det med fullkornspasta
Det lät gott, fast än jag inte är någon tonfisk älskare.
19 juni, 2007 at 21:00 #685846Anonym anvandareMemberbror wrote:Grymt god tonfiskröra.. ätit den flera år och tröttnar aldrigSteker lök i vatten och tillsätter tonfisken, låter de fräsa lite..
Tillsätter sen lite tomatpuré och lätt creme fraiche, salt, peppar, oregano..Rör ihop de och äter det med fullkornspasta
Min kära mor gav mig precis samma tips tidigare idag så det ska testas imorgon så får vi se hur det smakar. Det låter onekligen smaskigt .
Tack alla andra för era tips, dom ska kollas upp snarast! :emo-thumb
26 juni, 2007 at 14:34 #685847Anonym anvandareMembertonfisk med avocado och gullök är jättegott
4 juli, 2007 at 23:19 #685848Anonym anvandareMemberVärldens godaste tonfiskbiffar (går snabbt att göra oxå):
Blanda:
1 burk tonfisk
1 ägg f(ör att binda smeten)
Riven lök+morot
dijonsenap
salt, svartpeppar, chilipeppar( skivade oliver. inte nödvändigt men lite extra gott och bra fett)
Krama ur vätska och forma biffar. Stek sedan ca 3-5 min på varje sida5 juli, 2007 at 12:59 #685849Anonym anvandareMember1 burk tonfisk
1 burk champinjoner
200 gram creme fraiche
salt och pepparserveras varm till pasta
20 augusti, 2007 at 02:23 #685850Anonym anvandareMemberMycket bra recept, vore kul om någon kunde fylla på, gärna med lite som går snabbt att göra som man kan ha som mellanmål.
Sen skulle väl någon mod kunna sammanföra alla trådar som finns om tonfiskrecept, så vi kan få en enda stor tråd om denna fisk.
28 augusti, 2007 at 19:39 #685851Anonym anvandareMemberMitt favoritrecept på tonfisk
Ingredienser
2 burkar tonfisk i vatten
2.5-3 dl creme fraiche
1 purjolök
4-5 msk chilisås
1-2 vitlöksklyftor
soja
salt
peppar
chilipulverGör såhär:
* Hacka purlolöken och bryn i en stekpanna. Tillsätt tonfisken och finfördela den och låt steka några minuter.
* Blanda ner creme fraiche och chilisås efter smak.
* Pressa i vitlök och häll ner några droppar soja.
* Krydda med salt, peppar och chilipulver.
* Servera med bandspagetti29 augusti, 2007 at 08:37 #685852Anonym anvandareMemberbror wrote:Grymt god tonfiskröra.. ätit den flera år och tröttnar aldrigSteker lök i vatten och tillsätter tonfisken, låter de fräsa lite..
Tillsätter sen lite tomatpuré och lätt creme fraiche, salt, peppar, oregano..Rör ihop de och äter det med fullkornspasta
Låter gott! Måste testa!
10 november, 2007 at 16:28 #685853Anonym anvandareMemberGrön tonfisksås
1 burk tonfisk
1 liten purjolök
Spara spadet från tonfisken.
Fräs upp tonfisken och purjon i lite olja.
Strö över 2 msk mjöl och vispa samtidigt som du tillsätter 3 dl vätska (vatten+spadet)
låt småkoka under omrörning tillsätt ½ tsk salt Lite pressad citron och ½ dl dill
:up:10 november, 2007 at 16:52 #685854Anonym anvandareMemberKall tonfisksallad som jag själv tänkte göra till lunch imorron:
1 burk tonfisk
1 msk röd pesto
1 dl kesella
1/2 tärnad avokado
1 tärnad tomat
gärna lite sambal oelek för oss som gillar lite hetta & extra boost på förbränningen!Blanda peston med kesellan & gegga ihop alla ingredienser-
Serveras med fullkornspasta, quinoa eller råris.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.