Tonfiskrecept

Home Forums Matlagning och Recept Tonfiskrecept

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 67 total)
  • Author
    Posts
  • #403472
    JockeFoten wrote:
    Två portioner

    Två brukar tonfisk
    En bruk krossade tomater
    En bruk kidneybönor
    En chilifrukt

    Börja med att steka tonfisken i olivolja, efter en liten stund blandar du i allt annat.
    Kan ätas till både ris och pasta.

    burk, föfan

    #403473

    Detta tonfiskrecept åt jag idag:

    1 portion

    1 Burk Barillas färdiga pastasås med basilikasmak (400g/380ml)
    1/2 Finhackad gul lök
    1/2 burk lätt creme fraiche (13%)
    1 burk tonfisk
    150g pasta (jag använde penne idag)
    Salt
    Peppar
    Vitlök
    Basilika
    Olja

    1. Hacka löken och stek 3-5 minuter, till den fått fin färg, i en kastrull med oljan.
    2. Häll ned tomatsåsen/pastasåsen, krydda och smaka av.
    3. I med creme fraichen, krydda och smaka av.
    4. 2-3 min innan pastan är färdig tillsätter du tonfisken och låter koka upp.
    5. Servera till pasta och ät!

    Toppa såklart allting med några varv ketchup innan du äter ;) Fett bra käk!

    #403474
    palmertz77 wrote:
    Någon som har några förslag på vad man kan göra om man inte tycker om tonfisk? Alltså blanda det med något så man får så lite av smaken som möjligt, smidigt eftersom det är en billig och bra proteinkälla och vi har det nästan alltid hemma.. Förslag?

    Gillar inte tonfisk heller så mycket efter min diet på det. Men laga ”thai” av det dvs hett som attan så känner Du inte smaken av den…..

    1 burk tonfisk
    6 limeblad
    Ett citrongräs
    1 lime
    4-8 chili (beroende storlek och vad Du tål)
    En skvätt fisksås (nam pla)
    En rödlök
    En klyfta vitlök
    En matsked finhackad galangal eller försk ingefära
    En halv burk kokonötsmjölk.

    Hacka löken, vitlöken, chili, citrongräs och fräs i en panna med olja. Häll på kokonötsmjölken och lägg i limeblad och galangalen. Låt puttra 5 min. Häll i tonfisken. Låt allt bli varmt, klart! Servera med fullkornsris, fullkornpasta och grönsaker.

    #403475

    Jag brukar göra en låda, limpa, låtsasgratäng eller vad man nu kan kalla det med tonfisk, ägg och lök som bas. Enkelt och snabbt som tusan, sen kan man variera sig i det oändliga med vad man har i och hur man kryddar.

    Bas:
    2 burkar tonfisk
    4 ägg
    1 hackad lök
    Salt och peppar

    Exempel på saker att ha i:
    Hackad soltorkad tomat
    Hackade oliver
    Skivad broccoli eller blomkål.
    Riven morot, ger fin färg till den annars gråa tonfisken och ger god smak.

    Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om till en smet. Häll det i en form. Jag kör med en avlång sak i silikon som jag köpte på claes ohlsson, riktigt smidig och lätt att diska. Kör den i ugnen på 150-200C tills den stelnat tillräckligt. Klart.

    Äggvitan brukar tränga upp och stelna lite ovanpå vilket ger den ett utseende av att vara gratinerad. Om man vill lyxa river man så klart på lite ost innan…

    Värt att testa!

    #403476

    [http://www.andreazengstrom.se/2009/09/tonfiskrora.html]

    #403477
    Andreaz Engström wrote:
    [http://www.andreazengstrom.se/2009/09/tonfiskrora.html]

    Fy fan vad sugen jag blev på tonfisk!;)
    Jag skall iväg till ica maxi nu och lade precis till några saker på min lista ha ha.
    Återkommer med kritik imorgon efter jag käkat den till frukost:)

    #403478

    Testade dem såkallade ”Tonfisk burgarna” precis.

    1 ägg
    1 burk tonfisk (180g tror jag)
    Massa kryddor

    4 medelstora burgare.

    Skit gott. Rekommenderas !

    #403479

    Morotsmos med Tonfisk

    Kan rekomendera detta till dom som gillar rotsaker nu när detta e så billgt under denna årstid!

    4 morötter relativt stora
    1 liten rödlök
    1 bit riven vitkål
    1 tonfisk burk

    Morötterna kokas så dom blir mjuka sen så mixas dom med en stavmixer tillsammans med rödlöken för lite stark smak om man´nu gillar det?

    Sen rivs vitkålen som sedan blandas med moset och tillslut tillsätts tonfisken som även den blandas.

    Kan med fördel ätas med bröd och något gott pålägg om man nu inte e på deff!!!

    #403480

    Fan vad hungrig man blir genom att bara läsa alla goa recept om Tonfisk :) haha

    #403481

    Blanda ihop allting:

    – Tonfisk i vatten (en burk)
    – Ris (1 dl okokt)
    – Avokado skivad i bitar (en hel)
    – Matyoughurt blandat med sweet chili

    Sjukt snabbt, enkelt och smakar helt ok :up:

    #403482

    1 burk tonfisk i vatten
    1 Lätt creme fraiche paprika chili
    lite ris

    koka ris
    stek tonfisken tillsätt Lätt creme fraichen koka upp och ät :P
    Smakar helt okej kan även krydda med kryddor du gillar :D

    #403483

    Värm en grov fullkornsbaguette i ugnen.
    Ta fram 1 burk tonfisk i vatten, låt det rinna av och håll upp tonfisken i en skål.
    Häll i svarta oliver, kryddor (riktiga kryddor), lök (finhackad) och mixa med lite olivolja, endast lite ger tillräckligt med smak och kräm.
    Skär upp baguetten, fyll botten med keso och sedan med röran ovanpå.
    Du toppar med sallad och tomat.

    Ett stort glas mjölk till, ;)

    #403484

    tonfisk smakar ju skit gött som det är, bara ätt direkt ut burken om den är i olja iaf :D

    #403485

    Eller hur.. Har aldrig gjort det utan att spy.

    #403486

    Jag gick lite nuts nyss och blandade en burk tonfisk i tomatsås med minikeso och skivade sedan över massa extralagrad prästost. Det var geggigt och gott. ;)

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 67 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.