Home › Forums › Matlagning och Recept › Tonfiskrecept
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
28 juli, 2010 at 09:06 #403517Anonym anvandareMember
Tonfiskröror är alltid gott Är man inte så pigg eller har mycket kryddor så kan man köpa färdiga creame fr med tex franska örter som smak, mycket god. Blanda i lite rödlök och kanske dill eller annat efter smak. Kör i det i en stor bakad potatis, mycket gott!
19 augusti, 2010 at 14:32 #403518Anonym anvandareMemberPasta, dolmio pastasås (extra kryddig) i med tonfisk!
Enkelt men gott!7 september, 2010 at 18:47 #403519Anonym anvandareMemberen supergod röra: blanda tonfisk, turkyoghurt och chilisås (brukar köra med heinz) Mums! grymt gott till pasta!
11 september, 2010 at 18:17 #403520Anonym anvandareMemberTackar för fina recept! Provade dom med hackade kokta ägg vilket blev suveränt!
En röra jag gillar som är väldigt simpel är:
1 burk tonfisk (gärna i olja, mums!)
2dl Crème Fraiche 36%
Mycket chilipulverMycket protein och fett samt att chili ökar förbränningen (sant)?
5 december, 2010 at 20:11 #403521Anonym anvandareMemberTjenis!
Jag tänkte dela med mig av ett litet tips som jag brukar köra sometimes!Det är väldigt enkelt och jag tror nog att dom flesta redan vet om detta.
Det som behövs är:
* Tonfisk på burk (Jag kör på tonfisk med olja)
* Ris, sort är valfritt. Jag som är ung & dum använder sån där 10min Jasminris.
* Kycklingbuljong för den som inte är speciellt kär i tonfisk-smaken, jag själv är inte det. Och när du använder kycklingbuljongen smakar tonfisken nästan som vanlig kyckling.Stek tonfisken i ungefär 10-15min, krydda med fantasi!
Och koka risen som vanligt.Tonfisken kan bli rätt så torr medans du kokar den, då brukar jag hälla på lite vatten bara så blir det kanon.
Och när det är klart och allt ligger på tallriken brukar jag hälla på lite Vitlöksås.
Det var nog allt, lycka till och smaklig måltid!
/Chriz
15 februari, 2011 at 15:30 #403522Anonym anvandareMemberKom över detta recept för ett tag sedan och det har blivit en av favoriterna .
300 gram Tonfisk på burk
1 st Rödlök
2 dl Crème fraiche 36% eller Lätt.
1-2 msk Dijonsenap (Beroende på hur stark smak man vill ha)
2 msk Finhackad basilika, färsk eller fryst (persilja funkar lika bra)
Salt och PepparHacka tonfisken, finhacka rödlöken, blanda ihop med crème fraichen. I med dijonsenapen och smaka av och kolla så du känner av dijon smaken, själv gillar jag den starka smaken av dijon så brukar köra i lite extra. I med basilikan och rör ihop, smaka av med salt och peppar. Servera med taglitella eller annan pasta. Kallt ris tycker jag också funkar om man är trött på pasta. Man kan variera tonfisk och crème fraiche mängden beroende på hur fast/lös man vill ha den.
16 februari, 2011 at 18:23 #403523Anonym anvandareMemberalexL wrote:[img=http://i39.tinypic.com/okzqli.jpg]300gram avrunnen tonfisk
2ägg
mosa ihop det som fan, krydda med grillkrydda
stek, krydda lite på dem när du stekerDet där provade jag att göra idag! Jag har ingen grillkrydda hemma dock så det fick bli salt & peppar istället, broccoli hade jag inte heller så det fick bli keso!
Men det var riktigt gott!
Jag äter tonfisk nästan varje dag annars och jag har aldrig tänkt på att steka den så här faktiskt, hehe! Ett mycket godare alternativ fick jag lära mig idag! Annars brukar jag bara blanda tonfisken med lite kryddor och kikärtor, men detta var godare! Mums! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.