Tråden om hemmagjord ostkaka

Home Forums Matlagning och Recept Tråden om hemmagjord ostkaka

  • This topic is empty.
Viewing 14 posts - 16 through 29 (of 29 total)
  • Author
    Posts
  • #392779

    Ja det är bättre att låta den svalna och sedan värma upp den om man vill ha den varm eller ljummen. Tar man den direkt så tappar den mycket vätska.

    #392780
    Maod wrote:
    Jag gjorde enligt det första receptet ovan och det blev bra!
    [http://maod.se/?p=28]
    Näringsvärdeberäknade snabbt på min blogg. Använde också Canderella för övrigt.

    faran: Det finns fortfarande flytande sötningsmedel…

    Använde förresten 4% keso och 10% kvarg.

    #392781
    Maod wrote:
    Använde förresten 4% keso och 10% kvarg.

    Gjort med minikeso och lättkvarg?
    Ska testa med vanliga varianterna nästa gång, tror jag. Lär nog bli mycket bättre!

    #392782

    Ostkaka med Js[/b]

    500g Kvarg
    230g (4st) ägg
    100g (3st) Äggvita
    10g Olivolja
    20g Jordnötssmör
    200g Blåbär
    5g Sötningsströ
    1/2 Tesked Vaniljarom
    2g Bakpulver
    En nypa salt
    Toppad med kanel

    Totalt[/b]: 1000kcal 104p/40k/48f[/b]

    Körde ihop allt med elvisp, hällde smeten i formarna och rörde i blåbären. Tillslut toppa jag med lite kanel.

    Ville ha upp fettet så jag tog ett recept jag hade i matpärmen och la till lite fett helt enkelt :)
    Ska bli kvällsmat imorgon kväll, får se hur den smakar.

    #392783

    Ser fantastiskt gott ut. Återkom gärna med en recension, som sagt.

    Ska testa det där själv i helgen. Fast olivoljan skippar jag nog.

    #392784
    Jon Larsson wrote:
    Ser fantastiskt gott ut. Återkom gärna med en recension, som sagt.

    Ska testa det där själv i helgen. Fast olivoljan skippar jag nog.

    japp kommer ikväll :)

    tänkte på de när jag skrev ner receptet här, kanske inte var så bra beslut men det var i stundens hätta :) ville ha bra fettkällor. Men nu i efterhand så hade jag höjt js,en ist å skippat olivoljan.

    aja får se ikväll hur den funkar i munnen så att säga

    #392785
    Västkustarn wrote:
    japp kommer ikväll :)

    tänkte på de när jag skrev ner receptet här, kanske inte var så bra beslut men det var i stundens hetta :) ville ha bra fettkällor. Men nu i efterhand så hade jag höjt js,en ist å skippat olivoljan.

    aja får se ikväll hur den funkar i munnen så att säga

    Eller så hade du kunnat ha enbart hela ägg istället för att smälla in tre äggvitor. ;)

    #392786
    faran wrote:
    Eller så hade du kunnat ha enbart hela ägg istället för att smälla in tre äggvitor. ;)

    Hehe ja de kunde jag gjort :) , men jag hade en tanke där. Har läst flera deffguider osv letat runt lite på forumet. Och jag har inte läst att nån stanns att ägg är en rekomenderad fettkälla. Bara rekomenderad protinkälla.. gjorde mig lite fundersam.. därför körde jag på js och olivolja ist.. konsumerar ju en del ägg redan ändå :)

    #392787

    Så nu ligger den i magen. Smakade bra tycker jag. Saftig å ingen smak av olivoljan.
    men jag är inte heller så bortskämd när det gäller sötsaker..

    edit: hade den i ugnen på 175g i 40-45 min

    #392788

    Nytt Recept testat[/b]
    Hittade receptet här på forumet, tack Sam
    Gjorde om det lite efter vad jag hade i kylen

    Basic ostkaka

    • 4 äggvior (130g)
    • 30g 100% casin vanilj (faring slow)
    • 250g Kvarg
    • 50g Keso
    • 5g Sötströ

    Totalt[/b]:
    396kcal 74p/10k/5f

    1.Vispa äggvitorna med sötströt fluffigt

    2.Vispa ner kvarg/keson

    3.Vispa ner protpulvret

    In i ugnen i ca 40 min på 200 grader.

    Ät den med t.ex fluff

    #392789

    Har för mig att jag testat en liknande variant tidigare.

    Smakupplevelse?

    #392790
    Västkustarn wrote:
    Nytt Recept testat[/b]
    Hittade receptet här på forumet, tack Sam
    Gjorde om det lite efter vad jag hade i kylen

    Basic ostkaka

    • 4 äggvior (130g)
    • 30g 100% casin vanilj (faring slow)
    • 250g Kvarg
    • 50g Keso
    • 5g Sötströ

    Totalt[/b]:
    396kcal 74p/10k/5f

    1.Vispa äggvitorna med sötströt fluffigt

    2.Vispa ner kvarg/keson

    3.Vispa ner protpulvret

    In i ugnen i ca 40 min på 200 grader.

    Ät den med t.ex fluff

    Bra siffror men hur var konsistensen och smaken?

    #392791

    Västkustarn verkar kunna det här med att baka han, iaf ostkaka

    Det ser så himmelsk gott ut så jag måste prova att få till en själv

    #392792

    Med tanke på kalorimängden så var den go, ganska neutral med lite vanilj i smaken.

Viewing 14 posts - 16 through 29 (of 29 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.