Home › Forums › Matlagning och Recept › Tråden om hemmagjord ostkaka
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
9 mars, 2011 at 16:59 #392779Anonym anvandareMember
Ja det är bättre att låta den svalna och sedan värma upp den om man vill ha den varm eller ljummen. Tar man den direkt så tappar den mycket vätska.
9 mars, 2011 at 22:29 #392780Anonym anvandareMemberMaod wrote:Jag gjorde enligt det första receptet ovan och det blev bra!
[http://maod.se/?p=28]
Näringsvärdeberäknade snabbt på min blogg. Använde också Canderella för övrigt.faran: Det finns fortfarande flytande sötningsmedel…
Använde förresten 4% keso och 10% kvarg.
10 mars, 2011 at 09:49 #392781Anonym anvandareMemberMaod wrote:Använde förresten 4% keso och 10% kvarg.Gjort med minikeso och lättkvarg?
Ska testa med vanliga varianterna nästa gång, tror jag. Lär nog bli mycket bättre!10 mars, 2011 at 23:20 #392782Anonym anvandareMemberOstkaka med Js[/b]
500g Kvarg
230g (4st) ägg
100g (3st) Äggvita
10g Olivolja
20g Jordnötssmör
200g Blåbär
5g Sötningsströ
1/2 Tesked Vaniljarom
2g Bakpulver
En nypa salt
Toppad med kanelTotalt[/b]: 1000kcal 104p/40k/48f[/b]
Körde ihop allt med elvisp, hällde smeten i formarna och rörde i blåbären. Tillslut toppa jag med lite kanel.
Ville ha upp fettet så jag tog ett recept jag hade i matpärmen och la till lite fett helt enkelt
Ska bli kvällsmat imorgon kväll, får se hur den smakar.11 mars, 2011 at 07:00 #392783Anonym anvandareMemberSer fantastiskt gott ut. Återkom gärna med en recension, som sagt.
Ska testa det där själv i helgen. Fast olivoljan skippar jag nog.
11 mars, 2011 at 09:20 #392784Anonym anvandareMemberJon Larsson wrote:Ser fantastiskt gott ut. Återkom gärna med en recension, som sagt.Ska testa det där själv i helgen. Fast olivoljan skippar jag nog.
japp kommer ikväll
tänkte på de när jag skrev ner receptet här, kanske inte var så bra beslut men det var i stundens hätta ville ha bra fettkällor. Men nu i efterhand så hade jag höjt js,en ist å skippat olivoljan.
aja får se ikväll hur den funkar i munnen så att säga
11 mars, 2011 at 16:19 #392785Anonym anvandareMemberVästkustarn wrote:japp kommer ikvälltänkte på de när jag skrev ner receptet här, kanske inte var så bra beslut men det var i stundens hetta ville ha bra fettkällor. Men nu i efterhand så hade jag höjt js,en ist å skippat olivoljan.
aja får se ikväll hur den funkar i munnen så att säga
Eller så hade du kunnat ha enbart hela ägg istället för att smälla in tre äggvitor.
11 mars, 2011 at 17:31 #392786Anonym anvandareMemberfaran wrote:Eller så hade du kunnat ha enbart hela ägg istället för att smälla in tre äggvitor.Hehe ja de kunde jag gjort , men jag hade en tanke där. Har läst flera deffguider osv letat runt lite på forumet. Och jag har inte läst att nån stanns att ägg är en rekomenderad fettkälla. Bara rekomenderad protinkälla.. gjorde mig lite fundersam.. därför körde jag på js och olivolja ist.. konsumerar ju en del ägg redan ändå
11 mars, 2011 at 19:48 #392787Anonym anvandareMemberSå nu ligger den i magen. Smakade bra tycker jag. Saftig å ingen smak av olivoljan.
men jag är inte heller så bortskämd när det gäller sötsaker..edit: hade den i ugnen på 175g i 40-45 min
15 mars, 2011 at 00:39 #392788Anonym anvandareMemberNytt Recept testat[/b]
Hittade receptet här på forumet, tack Sam
Gjorde om det lite efter vad jag hade i kylenBasic ostkaka
- 4 äggvior (130g)
- 30g 100% casin vanilj (faring slow)
- 250g Kvarg
- 50g Keso
- 5g Sötströ
Totalt[/b]:
396kcal 74p/10k/5f1.Vispa äggvitorna med sötströt fluffigt
2.Vispa ner kvarg/keson
3.Vispa ner protpulvret
In i ugnen i ca 40 min på 200 grader.
Ät den med t.ex fluff
15 mars, 2011 at 08:48 #392789Anonym anvandareMemberHar för mig att jag testat en liknande variant tidigare.
Smakupplevelse?
15 mars, 2011 at 08:49 #392790Anonym anvandareMemberVästkustarn wrote:Nytt Recept testat[/b]
Hittade receptet här på forumet, tack Sam
Gjorde om det lite efter vad jag hade i kylenBasic ostkaka
- 4 äggvior (130g)
- 30g 100% casin vanilj (faring slow)
- 250g Kvarg
- 50g Keso
- 5g Sötströ
Totalt[/b]:
396kcal 74p/10k/5f1.Vispa äggvitorna med sötströt fluffigt
2.Vispa ner kvarg/keson
3.Vispa ner protpulvret
In i ugnen i ca 40 min på 200 grader.
Ät den med t.ex fluff
Bra siffror men hur var konsistensen och smaken?
15 mars, 2011 at 09:28 #392791Anonym anvandareMemberVästkustarn verkar kunna det här med att baka han, iaf ostkaka
Det ser så himmelsk gott ut så jag måste prova att få till en själv
15 mars, 2011 at 14:00 #392792Anonym anvandareMemberMed tanke på kalorimängden så var den go, ganska neutral med lite vanilj i smaken.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.