Home › Forums › Matlagning och Recept › Tröttnat på kyckling. (såstips)
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
28 december, 2011 at 23:10 #49734Anonym anvandareMember28 december, 2011 at 23:10 #119866Anonym anvandareMember
Någon som kan ge lite tips på goda ”dressingflaskor” med typ barbeque såser eller liknande som är goda.
Eftersom jag äter ganska mycket varje dag vill jag ha de ganska enkelt med matlagningen. Brukar göra mängder med kyckling och frysa in, sedan plocka ut och värma ihop med ris och på med sås + sallad.
Tips vore guld!!
29 december, 2011 at 08:32 #119867Anonym anvandareMemberKen’s dressingar är goda
Finns massa olika, min favorit är ”Ceasar”
4 januari, 2012 at 20:20 #119868Anonym anvandareMemberVart hittar man dessa?
14 april, 2012 at 23:11 #119869Anonym anvandareMemberVarför inte göra egen sås? Det är lättare än man kan tro.
Persiljesås:
250ml mini creme fraiche
1/5 tärning grönsaksbuljong
3-4msk fryst hackad persilja
koka upp under omrörning – red med nån msk mjöl om du tycker den är för rinnigKall proteinrik citronpepparsås:
250mg kvarg/kesella
citronpeppar
citronkoncentrat
rör ihop (hetta inte upp kvarg – den koagulerar och blir grynig)Det är nästintill omöjligt att misslyckas med sås baserad på creme fraiche. Bara koka upp och krydda den med det du tycker om. Vill du ha en kall sås till maten så kan du passa på att välja kvarg/kesella för det höga proteininnehållet. Bara rör ihop med någon smaksättning/krydda som du tycker om. Det finns en uppsjö med goda kryddblandningar och man kan variera i det oändliga!
16 april, 2012 at 10:08 #119870Anonym anvandareMemberFrugan gjorde en kall sås igår som var riktigt god. Denna passade bäst till fisk men tar man bort rommen funkar den säkert till kyckling också.
250 gram lätt kesella
1 st pressad vitlök
Lite orange rom på burk
Färsk klippt dill
Pressad citron
Cayennepeppar
salt
peppar
en liten klick lättmajonäs.16 april, 2012 at 12:07 #119871Anonym anvandareMemberChili- röra, kanon till kyckling:
250g lättkeso
250 lätt kvarg
halv burk med 3% fetaosttärningar, smulade.
Kryddan ”Chili explosion” eller motsv chili
Ngr stänk tabascoRör ihop!
17 april, 2012 at 05:06 #119872Anonym anvandareMemberFöljande sås äger till kyckling:
Gräddfil
Mango chutney
Färskmalen svartpeppar
Finhackad vitlök och gullök som förmarinerats i olivolja och balsamvinäger.Blanda ihop allt och njut.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.