- This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Ugnsgratinerad chèvre med honung
Hejsan,
Här kommer ett recept på en jättegod förrätt till festligare middagar. Är även god som lyxigt mellanmål. Det går att använda annat att toppa med än solroskärnor(tex pinjenötter), huvudsaken är det de har nötsmak. Nötsmaken mot honungen och chèvreosten är något väldigt speciellt.
Här är alla ingredienser:
[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/chevre/15.jpg]En skiva chèvreost.
Ruccolasallad
Flytande honung(har försökt med fast honung, men det blir inte lika gott)
Solroskärnor
Vit toast med bortskurna kanter(hade ingen toast hemma, så på bilderna är det en tunn skiva hembakat bröd, men toast blir godast, toastens funktion är egentligen att chèvreosten inte ska flyta ut för mycket)
Olja(till att smörja ungsformen/plåten)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj ungsformen[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/chevre/1.jpg]Tag fram en snygg assiett(Det är Hackefors på bilden om någon undrar)
Lägg på lite ruccollasallad som är sköljd och torkad(i tex en kökshandduk) på tallriken.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/chevre/20.jpg]Lägg chèvreosten på toasten samt ringa över rikligt med flytande honung.
Om man vill så kan man skära toasten rund lika stor som osten. Ser ”bättre” ut.
Sätt in den i mitten av ugnen en stund, ca 10 minuter, passa den. Ta ut den och lägg på nötter/solroskärnor. Ha den sedan i ugnen en minut med dessa på, men akta så solroskärnorna/nötterna inte bränns.[img=http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/chevre/8.jpg]Smaklig måltid.
Min favvo-förrätt
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY