var köper ni eran kycklingfilé?

Home Forums Matlagning och Recept var köper ni eran kycklingfilé?

  • This topic is empty.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #72512
    #577779

    Var hittar man god, bra och billiga kycklingfiléer?

    #577780

    I alla matbutiker i stort sätt, du får sikta på fryst!

    #577781

    frysta kycklingfiléer på Lidl är billigt.

    #577782
    Marza wrote:
    frysta kycklingfiléer på Lidl är billigt.

    Inte i gbg i alla fal,de är billigare på willys

    #577783

    vad kostar tex 1-2 kg fryst kyckling på lidl, whillys eller martin stor cash?

    och hur är kvaliten? Det är ju så äckligt om kycklingen är såsig

    #577784
    moosecan wrote:
    och hur är kvaliten? Det är ju så äckligt om kycklingen är såsig

    All kyckling som har en proteinhalt på under 20gr per 100gr smakar skit.

    #577785

    LIDL eftersom det ligger sjukt nära till mig, handlar i princip nästan allt där.

    #577786

    Willys, Hemköps, Guldfågeln eller Kronfågels frysta filéer kör jag med.
    Fixar inte dom som ligger runt 70-80% kyckling och resten vatten, smakar slemmigt gummi… :yikes:

    #577787

    Jag är lyckligt lottad och betalar ingen mat, men familjen köper Kronfågel (som jag också tycker är den godaste).

    #577788

    Köper alltid färsk kycklingfilé.

    Visst det kostar lite mer men samtidigt får du ju en högre kött % med. Sen är det ju lättare att granska färska filéer med. What you see is what you get.

    Svårt att titta på de frysta filéerna innan man köper dom..

    #577789
    Mr Nice Guy wrote:
    87 % kycklingfile på lidel 69 kr kg

    kör dom i ungnen 200 grader tills dom är färdiga sen så väger jag upp 100 gram och lägger i frys påsar så är det bara att ta fram en påse till lunch ,midag ,mellanmål

    gör samma med riset

    blanda med sambal oleck en halv matsked i så slinker det ner utan problem

    Det blir väl en aning annorlunda om du tillagar dom, sen väger dom?
    Jag gör alltid tvärtom.

    #577790
    Mr Nice Guy wrote:
    jag vill ju ha 100 gram rent kycklingkött inte 50 gram vatten och 50 gram kött
    maten måste ju vägaqs efter för att få ut rätt kcal mängd

    I mängder av trådar här på Body tas detta upp.
    Och i samtliga jag läst sägs det att man alltid ska väga maten innan tillagning, om inget annat anges på förpackningen.
    På t. ex pasta står det näringsvärde per 100 okokt pasta.

    [http://forum.body.se/showthread.php?t=26325&highlight=V%E4ga+mat]
    [http://forum.body.se/showthread.php?t=18794&highlight=V%E4ga+mat]
    [http://forum.body.se/showthread.php?t=2226&highlight=V%E4ga+mat]

    I dessa trådar skrivs i stort sett det jag skrivit nu.

    #577791

    Använder du det näringsvärde som står på förpackningen gäller den (om nu inget annat anges) tinad otillagad råvara.

    I detta fall alltså den frysta vikten minus eventuell vattemglasering. Utgår du från tillagad kyckling måste du använda ett betydligt högre näringsvärde.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.