Home › Forums › Matlagning och Recept › var köper ni eran kycklingfilé?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
21 juni, 2008 at 15:00 #72512Anonym anvandareMember21 juni, 2008 at 15:00 #577779Anonym anvandareMember
Var hittar man god, bra och billiga kycklingfiléer?
21 juni, 2008 at 15:34 #577780Anonym anvandareMemberI alla matbutiker i stort sätt, du får sikta på fryst!
21 juni, 2008 at 16:03 #577781Anonym anvandareMemberfrysta kycklingfiléer på Lidl är billigt.
21 juni, 2008 at 16:20 #577782Anonym anvandareMemberMarza wrote:frysta kycklingfiléer på Lidl är billigt.Inte i gbg i alla fal,de är billigare på willys
21 juni, 2008 at 17:05 #577783Anonym anvandareMembervad kostar tex 1-2 kg fryst kyckling på lidl, whillys eller martin stor cash?
och hur är kvaliten? Det är ju så äckligt om kycklingen är såsig
21 juni, 2008 at 17:38 #577784Anonym anvandareMembermoosecan wrote:och hur är kvaliten? Det är ju så äckligt om kycklingen är såsigAll kyckling som har en proteinhalt på under 20gr per 100gr smakar skit.
21 juni, 2008 at 23:43 #577785Anonym anvandareMemberLIDL eftersom det ligger sjukt nära till mig, handlar i princip nästan allt där.
27 juni, 2008 at 16:52 #577786Anonym anvandareMemberWillys, Hemköps, Guldfågeln eller Kronfågels frysta filéer kör jag med.
Fixar inte dom som ligger runt 70-80% kyckling och resten vatten, smakar slemmigt gummi… :yikes:5 juli, 2008 at 17:46 #577787Anonym anvandareMemberJag är lyckligt lottad och betalar ingen mat, men familjen köper Kronfågel (som jag också tycker är den godaste).
5 juli, 2008 at 18:17 #577788Anonym anvandareMemberKöper alltid färsk kycklingfilé.
Visst det kostar lite mer men samtidigt får du ju en högre kött % med. Sen är det ju lättare att granska färska filéer med. What you see is what you get.
Svårt att titta på de frysta filéerna innan man köper dom..
12 juli, 2008 at 11:05 #577789Anonym anvandareMemberMr Nice Guy wrote:87 % kycklingfile på lidel 69 kr kgkör dom i ungnen 200 grader tills dom är färdiga sen så väger jag upp 100 gram och lägger i frys påsar så är det bara att ta fram en påse till lunch ,midag ,mellanmål
gör samma med riset
blanda med sambal oleck en halv matsked i så slinker det ner utan problem
Det blir väl en aning annorlunda om du tillagar dom, sen väger dom?
Jag gör alltid tvärtom.12 juli, 2008 at 13:50 #577790Anonym anvandareMemberMr Nice Guy wrote:jag vill ju ha 100 gram rent kycklingkött inte 50 gram vatten och 50 gram kött
maten måste ju vägaqs efter för att få ut rätt kcal mängdI mängder av trådar här på Body tas detta upp.
Och i samtliga jag läst sägs det att man alltid ska väga maten innan tillagning, om inget annat anges på förpackningen.
På t. ex pasta står det näringsvärde per 100 okokt pasta.[http://forum.body.se/showthread.php?t=26325&highlight=V%E4ga+mat]
[http://forum.body.se/showthread.php?t=18794&highlight=V%E4ga+mat]
[http://forum.body.se/showthread.php?t=2226&highlight=V%E4ga+mat]I dessa trådar skrivs i stort sett det jag skrivit nu.
13 juli, 2008 at 02:59 #577791Anonym anvandareMemberAnvänder du det näringsvärde som står på förpackningen gäller den (om nu inget annat anges) tinad otillagad råvara.
I detta fall alltså den frysta vikten minus eventuell vattemglasering. Utgår du från tillagad kyckling måste du använda ett betydligt högre näringsvärde.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.