- This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Vegetarisk & frisk proteinbomb.
För veggos eller för dig som bara vill ta en paus från de ”tunga” kötträtterna.
Väldigt enkelt tillagat och otroligt tacksamt som matlåda och/eller infrysning.
De vegetariska kycklingbitarna innehåller 28g protein/100g, och linser ca 8g protein/100g.
You do the math.
För ca 4 personer
1-2 gula lökar
1 fp krossade tomater
2 dl röda linser
1 fp [http://www.halsosport.se/ hälsosport Kycklingbitar ](Soja-produkt, finns på bl.a ICA, hemköp, m.fl)
1-2 dl yoghurt
Salt
Peppar
Spiskummin
Chili/Cayennepeppar
Ev. lite kanel
1. Fräs löken länge och på låg värme. Den ska bli mjuk och nästan genomskinlig – då smakar den som mest.
Koka samtidigt linserna efter anvisning (eller ev. med lite mer vatten om du önskar en rinnigare gryta) i en stor gryta eftersom mer saker ska i sen.
2. Blanda samman den stekta löken och de nu färdigkokta linserna och tillsätt den krossade tomaten.
3. Fräs ”kycklingbitarna” lätt i en stekpanna bredvid och lägg sedan i även dem i grytan.
4. Låt sedan grytan småputtra, krydda och smaka av, tillsätt slutligen yoghurten för att få den lite rundare smaken.
Serveras med förslagsvis ris, quinoa, couscous eller bulgur – samt sallad.
Oj, glömde en ingrediens:
3 morötter
Dessa ska rivas grovt och blandas i grytan ungefär samtidigt som den krossade tomaten.
Smaklig spis!
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY