- This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Matlagning och Recept › Vegetarisk pytt-i-panna (mkt matlådevänlig & nyttig).
För 4-6 personer
2 Palsternackor
1 rotselleri
10-15 medelstora potäter
1 paket tofu (500g) (går förmodligen också att substituera med annan veggo-proteinkälla)[/b]
½ paket djupfryst dill (eller såklart färsk om du har tillgång).
1 stort äpple
2 dl havregrädde alt. lätt matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
1. Hacka potatisen, palsternackan & rotsellerin i lagom stora tärningar (ju större tärningar – desto längre tillagningstid såklart).
Låt detta stekas i en stor panna – fördelaktligen wokpanna – tills du tycker de olika tärningarna har fått bra konsistens. Vanligen ca 15-20 min, men smaka av då och då.
2. Den tärnade Tofun steker du antingen på sidan och slänger nu i pannan, eller så slänger du direkt i den i pannan och låter den stekas med där. Tofu har rätt kort ”stek-tid”.
Släng nu också i dillen så den får fräsa med.
3. Äpplet – som också är tärnat – slänger du i sist eftersom det är gott om detta får behålla lite av sin krispighet och inte kokas sönder.
4. Sist av allt häller du grädden över pannan och låter det hela småputtra. Vill du få allt verkligen ”inkokt” och välgjort lägger du på locket ett tag.
Krydda med salt & peppar.
Serveras med rödbetor & stekta ägg.
Smaklig spis!
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY