Home › Forums › Matlagning och Recept › Vilka kryddor använder ni?
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
12 februari, 2010 at 21:36 #66083Anonym anvandareMember12 februari, 2010 at 21:36 #466736Anonym anvandareMember
Såg att det ej fanns en sån här tråd och tyckte det att det kunde vara intressant och se vad ni piffar upp maten med.
Dom kryddorna som jag använder flitigt i köket är:
Köttfärssås: Knorrs Kött o Grillkrydda och Cayennepeppar.
Jag har märkt att det är väldigt stora skillnader mellan olika märken på grillkryddan, knorrs är den absoluta godast.Tonfisk: Kebabkrydda,Pizzakrydda,Curry thai Green/Red och grillkrydda.
Har testat en massa olika kryddor men det här är dom bästa och kebabkryddan tycker jag smakar bäst.KycklingFile: Grillkrydda,Curry thai Green/Red.
Har precis inskaffat Aromat som en kompis tipsa om, man kan tydligen använda den kryddan i allt, ska bli kul att testa
Kvarg: Kvalificeras Funlight som krydda:p
Havregrynsgröten har jag faktiskt ett väldigt bra recept på om man vill undvika socker och fortfarande ha god sötma.
Exempel:
100g Havregryn
3d Vatten
1dl Appear Funlight
KanelDet är basen och sen kan man slänga i 1-2 ägg och tärnade äpplen för ännu godare smak.
12 februari, 2010 at 22:24 #466737Anonym anvandareMemberJag har ett ganska välfyllt kryddskåp då min stora passion är matlagning och att äta mat från alla världens hörn. Blir för långt att skriva ner allt jag har här. Men jag har alltid som måttstock när man kommer till ett nytt hem. Ett välfyllt kryddskåp, ett varmt & välkomnande hem! Samt jag äter inte bara för att leva, jag lever för att äta…..
12 februari, 2010 at 22:28 #466738Anonym anvandareMemberKörde salt en gång, kände mig jävligt random.
13 februari, 2010 at 09:37 #466739Anonym anvandareMemberChili/Lime från Santa Maria är guld i de flesta lägen.
13 februari, 2010 at 09:57 #466740Anonym anvandareMemberKanel, aromat, salt, peppar, tacokrydda.
16 februari, 2010 at 17:26 #466741Anonym anvandareMemberWasabi
Färsk ingefära
Färsk och torkad STARK chili
Sambal
Chili Grillkrydda Mexikansk
Färsk pepparrot (ur liten burk)
Sesamolja
Sriracha (het chilisås)
Rostade pumpafrön (är saltade och därmed får jag nyttigheter och salt)16 februari, 2010 at 20:11 #466742Anonym anvandareMemberCurry i mänger
Pasta krydda
Chili
Oregano
Salladskrydda17 februari, 2010 at 08:14 #466743Anonym anvandareMemberKör på Santa Marias kryddmixar, Urban Curry, Chermoula och Sweet Hot BBQ (tror jag den heter. Såg dock att i Chermoula så har dem tillsatt malto, vilket jag inte gillar att krydda mitt kött med.
På de två andra burkarna var inte malto med. Urban Curry är riktigt god, men favoriten är ju Chermoula med maltodextrin
17 februari, 2010 at 11:35 #466744Anonym anvandareMembersalt
peppar
kanel
och så använder jag även matcha te som smaksättning23 juli, 2010 at 21:58 #466745Anonym anvandareMemberOregano är fan det goaste som finns!!! har det på allt
23 juli, 2010 at 22:25 #466746Anonym anvandareMemberDe som används ofta är väl:
Trocomare Örtsalt, till det mesta
Santa Maria grillkrydda, även detta till det mesta
Santa Maria citronpeppar, till de mesta fiskaktiga
Curry, till kycklinggryta
Oregano, till pizzan
Kanel, till risgröt och kvarg ocationally23 juli, 2010 at 23:23 #466747Anonym anvandareMemberKalmaren wrote:Havregrynsgröten har jag faktiskt ett väldigt bra recept på om man vill undvika socker och fortfarande ha god sötma.
Exempel:
100g Havregryn
3d Vatten
1dl Appear Funlight
KanelDet är basen och sen kan man slänga i 1-2 ägg och tärnade äpplen för ännu godare smak.
Använder du en hel deciliter koncentrerad fun-light?!
Det låter sjukt äckligt sött.
24 juli, 2010 at 00:33 #466748Anonym anvandareMemberKramar ur gymlinnet över kycklingen, thats it.
24 juli, 2010 at 03:49 #466749Anonym anvandareMemberSanta Maria:
Chili/lime*
American BBQ Spice*Övrigt no brand:
Vitlökspulver*
Curry
Lökpulver*
Örtsalt
Flingsalt
OreganoDet är väl dom som hör till normalen…satte stjärnor på dom som används flitigast också.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.