Vilka kryddor använder ni?

Home Forums Matlagning och Recept Vilka kryddor använder ni?

  • This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • Author
    Posts
  • #66083
    #466736

    Såg att det ej fanns en sån här tråd och tyckte det att det kunde vara intressant och se vad ni piffar upp maten med.

    Dom kryddorna som jag använder flitigt i köket är:

    Köttfärssås: Knorrs Kött o Grillkrydda och Cayennepeppar.
    Jag har märkt att det är väldigt stora skillnader mellan olika märken på grillkryddan, knorrs är den absoluta godast.

    Tonfisk: Kebabkrydda,Pizzakrydda,Curry thai Green/Red och grillkrydda.
    Har testat en massa olika kryddor men det här är dom bästa och kebabkryddan tycker jag smakar bäst.

    KycklingFile: Grillkrydda,Curry thai Green/Red.

    Har precis inskaffat Aromat som en kompis tipsa om, man kan tydligen använda den kryddan i allt, ska bli kul att testa

    Kvarg: Kvalificeras Funlight som krydda:p

    Havregrynsgröten har jag faktiskt ett väldigt bra recept på om man vill undvika socker och fortfarande ha god sötma.
    Exempel:
    100g Havregryn
    3d Vatten
    1dl Appear Funlight
    Kanel

    Det är basen och sen kan man slänga i 1-2 ägg och tärnade äpplen för ännu godare smak.

    #466737

    Jag har ett ganska välfyllt kryddskåp då min stora passion är matlagning och att äta mat från alla världens hörn. Blir för långt att skriva ner allt jag har här. Men jag har alltid som måttstock när man kommer till ett nytt hem. Ett välfyllt kryddskåp, ett varmt & välkomnande hem! Samt jag äter inte bara för att leva, jag lever för att äta…..

    #466738

    Körde salt en gång, kände mig jävligt random.

    #466739

    Chili/Lime från Santa Maria är guld i de flesta lägen.

    #466740

    Kanel, aromat, salt, peppar, tacokrydda.

    #466741

    Wasabi
    Färsk ingefära
    Färsk och torkad STARK chili
    Sambal
    Chili Grillkrydda Mexikansk
    Färsk pepparrot (ur liten burk)
    Sesamolja
    Sriracha (het chilisås)
    Rostade pumpafrön (är saltade och därmed får jag nyttigheter och salt)

    #466742

    Curry i mänger
    Pasta krydda
    Chili
    Oregano
    Salladskrydda

    #466743

    Kör på Santa Marias kryddmixar, Urban Curry, Chermoula och Sweet Hot BBQ (tror jag den heter. Såg dock att i Chermoula så har dem tillsatt malto, vilket jag inte gillar att krydda mitt kött med.

    På de två andra burkarna var inte malto med. Urban Curry är riktigt god, men favoriten är ju Chermoula med maltodextrin :(

    #466744

    salt
    peppar
    kanel
    och så använder jag även matcha te som smaksättning

    #466745

    Oregano är fan det goaste som finns!!! har det på allt

    #466746

    De som används ofta är väl:

    Trocomare Örtsalt, till det mesta
    Santa Maria grillkrydda, även detta till det mesta
    Santa Maria citronpeppar, till de mesta fiskaktiga
    Curry, till kycklinggryta
    Oregano, till pizzan :D
    Kanel, till risgröt och kvarg ocationally

    #466747
    Kalmaren wrote:
    Havregrynsgröten har jag faktiskt ett väldigt bra recept på om man vill undvika socker och fortfarande ha god sötma.
    Exempel:
    100g Havregryn
    3d Vatten
    1dl Appear Funlight
    Kanel

    Det är basen och sen kan man slänga i 1-2 ägg och tärnade äpplen för ännu godare smak.

    Använder du en hel deciliter koncentrerad fun-light?!

    Det låter sjukt äckligt sött.

    #466748

    Kramar ur gymlinnet över kycklingen, thats it.

    #466749

    Santa Maria:
    Chili/lime*
    American BBQ Spice*

    Övrigt no brand:
    Vitlökspulver*
    Curry
    Lökpulver*
    Örtsalt
    Flingsalt
    Oregano

    Det är väl dom som hör till normalen…satte stjärnor på dom som används flitigast också.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.