Home › Forums › Matlagning och Recept › Vill ha Bulgurrecept!
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
24 oktober, 2007 at 13:41 #74684Anonym anvandareMember24 oktober, 2007 at 13:41 #590539Anonym anvandareMember
Jag ska införa bulgur i min kost och jag vet att man ska koka den som ris,men finns det ngt trevligt att ha i så det blir mer festligt? Åt en kycklingsallad med ”röd” bulgur som var supergott (köpt på Preem) . Har ni några recept?
24 oktober, 2007 at 14:51 #590540Anonym anvandareMemberFunkar med att blanda olivolja, vitlök, persilja, soltorkade tomater, hackade oliver, salt och peppar.
Rör ihop med pasta/bulgur. Smarrigt24 oktober, 2007 at 15:08 #590541Anonym anvandareMemberBlanda lättstekt gullök och kokta kikärter med bulgur och servera tillsammans med grillad kyckling och lite sallad. Gott, nyttigt, mättande.
mvh
25 oktober, 2007 at 07:28 #590542Anonym anvandareMemberTack så mycket ! Alla tips lät jättegott! Ska pröva dem i helgen!
25 oktober, 2007 at 08:44 #590543Anonym anvandareMemberHej hej Erika!
På [http://www.tasteline.com/default.ns?lngItemID=1139&sort=4&MainIngredient=&CourseType=2&pics=1&searchMode=general&strSearch=bulgur&Skicka22=S%F6k&view=search%5Fall Tasteline.se] finns en massa olika bulgurrecept, där man också kan välja om recepten skall vara smal, ha lågt GI, vara lättlagat etc. Annars använder jag bulgur nestan till allt som jag brukar använda riset till.
26 oktober, 2007 at 11:38 #590544Anonym anvandareMemberProva att blanda ner kyckling, soltorkad tomat och fetaost väldigt finhackat, det är supergott. Strö gärna lite persilja o mager lagrad ost över oxå.
27 oktober, 2007 at 09:08 #590545Anonym anvandareMemberLiz wrote:Hej hej Erika!På [http://www.tasteline.com/default.ns?lngItemID=1139&sort=4&MainIngredient=&CourseType=2&pics=1&searchMode=general&strSearch=bulgur&Skicka22=S%F6k&view=search%5Fall Tasteline.se] finns en massa olika bulgurrecept, där man också kan välja om recepten skall vara smal, ha lågt GI, vara lättlagat etc. Annars använder jag bulgur nestan till allt som jag brukar använda riset till.
Tack ska kolla det!
27 oktober, 2007 at 09:09 #590546Anonym anvandareMemberLinda Byström wrote:Prova att blanda ner kyckling, soltorkad tomat och fetaost väldigt finhackat, det är supergott. Strö gärna lite persilja o mager lagrad ost över oxå.Det lät gott!!!!
27 oktober, 2007 at 19:34 #590547Anonym anvandareMemberJätteräkor, stekta i olja med pressad vitlök och soja.
Wokgrönsaker.
Bulgur.Was good.
4 januari, 2008 at 09:23 #590548Anonym anvandareMemberFörlåt att jag återuppväcker en gammal tråd såhär, men bulgur innehåller ju jättemycket kolhydrater. Hur kommer det sig då att det är så nyttigt?
4 januari, 2008 at 09:24 #590549Anonym anvandareMemberbraninho wrote:Förlåt att jag återuppväcker en gammal tråd såhär, men bulgur innehåller ju jättemycket kolhydrater. Hur kommer det sig då att det är så nyttigt?Vad menar du? På vilket sätt skulle det vara negativt?
4 januari, 2008 at 10:35 #590550Anonym anvandareMemberJag trodde bara att energivärdet är högt ifall det 67,5g kolhydrater i bulguren.
4 januari, 2008 at 10:59 #590551Anonym anvandareMemberBulgur är gjort på durumvete, alltså är bulgur mer eller mindre samma sak som (äggfri) pasta. Vit pasta – vit bulgur och fullkornspasta – fullkornsbulgur. Om energivärdet är högt i ett livsmedel så behöver inte måltiden bli för kaloririk, kaloririkt är dessutom inte per automatik något negativt.
Men visst är bulgur rikt på kolhydrater, det är alla spannmålsprodukter. Vissa kanske tycker det är dåligt men själv tycker jag oraffinerade spannmålsprodukter är väldigt bra och billiga baslivsmedel.
4 januari, 2008 at 11:15 #590552Anonym anvandareMemberJag tipsar om de större kornen, hel bulgur.
Mycket godare, saftigare och blir även bättre dagen efter när man värmer upp.Jag gör min bulgur i riskokaren, smidigt.
Blir oftast krossade tomater, olivolja och svartpeppar till.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.