Home › Forums › Seriösa träningsjournaler › Smaskig dwarf-offseason
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
16 maj, 2011 at 18:42 #232411Anonym anvandareMember
Morgonvikt 70.3
Trött, hängig och slängig efter gårdagens 9h på lagret blev det ben vid 3-snåret. Förstår inte hur men lugnt och
försiktigt började man värma upp och squata, sen drar man iväg med ett hur enkelt som helst PB.
Aja, må så vara, klagar inte direkt så var bara att köra på!Uppvärmning: 60reps:
Squat:
60×10
80×10
100×8
120×8
130×7(PB
140×3Benpress:
150×20
200×15
250×10
250×10
Benspark:
50×10
50×10Insidalår:
70×20
70×20Stående vadpress:
150×15
150×15Sittande vadpress:
50×15
50×15
50×15
50×15Stående vadpress:
150×15Dagens mat:
1: Möe gröt med fluff
2: Vitlöksostfylld nötfärsbiff med pommes och löksås(potatisen kunde fått sig 2min till under grillen…
3: Keso, cassein, mjölk och jordnötssmörGårdagens frukost med.
16 maj, 2011 at 22:04 #232412Anonym anvandareMemberJ.v.K wrote:hur mycket nötfärs konsumerar du i veckan?Formen ser riktigt fin ut för att vara offseason
Tackar! Den ser bäst ut på lördagar eftermiddagen sen sabbas den totalt på kvällen
Äter väldigt mycket nötfärs då det är det absolut billigaste och utan tvekan det godaste(billiga) köttet man kan få tag i och man kan göra oändligt mycket med det.
Kyckling 50kr/kg visst men man behöver alltid trixa bort fula bitar och kräver mer stekfett = kostnad.
Nötfärs bara att frysa in och tillaga som den är, sen använder man ju det såklart till hamburgare som faktiskt är bland det bästa jag vet.
Sen denna veckan hade tempo 49.90kr/kg för deras lokala dagsslaktade 10%nötfärs som är otroligt god och äts gärna med rosa mitt.Gissar i runda svängar på att jag åt 300-500g per dag denna veckan, börjar bli lite sugen på kyckling nu faktiskt
17 maj, 2011 at 16:27 #232413Anonym anvandareMemberVärk i benen är bara förnamnet, huu vad hemskt.
Efter dagens frukost och tillagning av jobblådan bar det iväg mot ett armpass.
Inledde med triceps och avslutade med biceps, brukar variera varannan vecka ungefär, men oftast börjar jag med triceps.Dagens pass: Armar
Smalgreppsbänk:
20×20
40×20
60×12
70×10
80×8Liggande hitler:
12½x10
15×10
15×10Rep bakom:
4setDips:
x15
x10Pullups:
x15
x10Bicepscurl i kabel:
50×12
55×12
60×10Enarms med stöd i kabel:
10×12
15×12
15×10Sittande bakåtlutade med stöd:
12½x12
12½x12
12½x12Bra pass och sen avslutar man med att cykla hem i ösregn
Dagens mat:
1: Gröt
2: Kyckling med vitlök, soltorkade tomater och spenat med pasta
3: Jobblådan, nötfärs, ris, matlagningsgrädde, tomater och lök
4: Keso, cassein, mjölk och jordnötssmör18 maj, 2011 at 18:40 #232414Anonym anvandareMemberMorgonvikt 69.5
Rätt mör efter gårdagens jobb, känns i kropp och själ men pengar är till för att skaffas!
Idag brände vi av axlarna lite grann och trött och trög som man är glömde man wristwrapsen hemma.
Så avböjde att köra tunga pressar idag då jag anser att jag har rätt feminina handleder och händer, må så vara.Dagens pass: Axlar
Uppvärmning:
Hantelpressar:
15×20
17½x20
22½x15Pressar i smith bakom nacke:
30×20
50×10
60×8
65×8
70×5
50×8
50×6Stående pressar i smith:
50×10
50×8Frontlyft med hantlar:
15×8
17½x8
20×10
22½x8Sittande sidolyft:
12½x10
12½x10
12½x10 + 4 ståendeIncline kabelextensions för baksida:
15×20
17½x20
17½x17Shrugs med hantlar:
47½x12
555×12
57½x12Dagens mat:
1: Gröt, ägg, äggvita, jordgubbar
2: Gröt, ägg, äggvita, jordgubbar, mjölk
3: Friscoburgare alá awesome som vanligt, nu blire korvbrödbagarens grova bröd att testa nästa gång, Frisco är för lyxigt och gott.
4: Keso, cassein, mjölk och jordnötssmörKommer att göra en ”hamburger” guide snart, glömde ta hälften av bilderna denna gång så kompletterar nästa gång.
Gårdagens kyckling med spenat, vitlök och soltorkade tomater samt dagens burgare
20 maj, 2011 at 19:33 #232415Anonym anvandareMemberMorgonvikt antagligen 69-70
Igår blev det vila från gymmet och jobb mellan 18-23.45.
Idag blev det upp ganska tidigt för att käka och dra till skolan vid 10 för att försöka fixa slutuppgifter i skolan med en polare.
När klockan slog 3 orkade iaf inte jag mer, drog hem och sedan bort till gymmet där stackars Wabban väntat på mig så han hade redan börjat köra sitt ryggpass, men några övningar tillsammans blev det iaf.Dagens pass: Rygg(vidd och lats) + baksida lår
Breda latsdrag:
50×10
50×10
60×10
70×10
80×10
90×10 2 sista med hjälp
90×6-8 eller någotStående latsdrag:
30×15
35×15
35×15Sittande latsdrag med V-handtag:
60×10
60×10
70×10
70×10Stående stångrodd omvänt grepp:
70×15
70×15
70×15Ryggresningar:
kv x 20
kv x 20
kv x 20Liggande bencurl:
30×8
30×8
40×8
45×8Sittande bencurl:
40×10
45×10
50×10Glutemaskin:
70×25
70×25
70×25Dagens föda:
1: Gröt, ägg, äggvita, mjölk och jordgubbar
2: Halvgammal Chocolate banana proteinbar från fx + whey = kramp i käkarna
3: 3 mumsiga burgare(KBB-s grova bröd var ok, lite tråkigare än vanliga men man behöver bara hitta rätt kombo av toppings för att det mörka brödet ska dominera det ljusa.
4: Keso, cassein, mjölk och jordnötssmörGårdagens stekt torsk med potatismos
22 maj, 2011 at 14:05 #232416Anonym anvandareMemberGårdagen var skön, kopplade bort allt med skolan och bara njöt.
Jobbade från 14-17.15 och sen brände jag av ett typ allroundpass på jobbets gym på deras maskiner med trycklyft.
Smidigt men gillar inte hur de rör sig, konstigt motstånd liksom.Allroundpass:
Bänkpress på mjukt golv med vinglig bänk: :S
20×20
40×20
60×15
70×15
80×8
70×10Sittande tricepsmaskin, pressar på sidorna:
x12
x12
x12
x10Axelpressmaskin:
x12
x12
x10Bröstpressmaskin:
x12
x12
x12Incline situps:
x15
x15
x15Z-bar curls:
x12
x12
x12Sedan cyklade man hem, svänge inom ICA lite innan man kom hem, lagade dagens lunchlåda, duschade, plockade fram de sista ostarna innan Junideffen. Chillade en stund sen blev det film med det vanliga.
Ost, tunnbröd, kex, marmelader, smör, leverpastej, fil osv.Sen testade jag även GB-s nya Noggersmak.
Som vanligt levererar en vaniljsmak utöver det vanliga, deras är så oerhört gräddig och god, sen alltid generöst med nougatbitar i mitten, ibland tjocka, ibland tunna.
Om jag inte minns helt fel hade de en ”Hasselnöt” för många år sedan i samma förpackning men den utgick. Denna var i princip identisk om mina smaklökar minns rätt.
Riktigt fin var den. 4½/5 byggartummar!
[img=http://i54.tinypic.com/2qc4dnd.jpg]Dagens frukostburgare innan jobbet.
Bröd, lättmajonäs, rödlök, kött(ost inuti) stekt svamp, ketchup, bröd.
[img=http://i56.tinypic.com/96xfth.jpg]Nu blire jobb, peace out och ha en skön söndag22 maj, 2011 at 16:28 #232417Anonym anvandareMemberDin mat är lockande! GE MIG!
Sköna pass du levererar!
22 maj, 2011 at 17:21 #232418Anonym anvandareMemberErikHB wrote:Morgonvikt 69.5
Gårdagens kyckling med spenat, vitlök och soltorkade tomater samt dagens burgareTja! Jag har letat efter något gott sätt att äta min kyckling till spaghetti, och det där ser riktigt lovande ut. Har du lust att dela med dig av recept?
23 maj, 2011 at 00:40 #232419Anonym anvandareMemberRoligt wrote:Din mat är lockande! GE MIG!
Sköna pass du levererar!Tack :-]
Viktor Karlson wrote:Tja! Jag har letat efter något gott sätt att äta min kyckling till spaghetti, och det där ser riktigt lovande ut. Har du lust att dela med dig av recept?Alltså att laga mat är inget svårt.
Googlar du kyckling, spenat, soltorkade tomater får du upp 1000 recept då det är en mycket vanlig kombination av ingredienser som fungerar tillsammans.
Är egentligen inget att förklara mer än att steka kyckling, sen i med resten(desto mer matlagningsgrädde/grädde desto krämigare.23 maj, 2011 at 19:08 #232420Anonym anvandareMemberMorgonfettma 69.9
Med mina spruckna fingrar stiger man stolt upp efter 9h arbete på lagret, plockar upp mobilen och läser i mailen att alla dagens och morgondagens föreläsningar är inställda.
Najs, slippa äta vid speciella tidpunkter och kunna sitta hemma och fixa med slutarbeten.
På eftermiddagen blev det dock stopp och ett benpass nalkades, ett bra pass idag tyckte jag och resultatet får man la se i övermorgon när den riktiga träningsverken kommer.Dagens pass: Framsida lår + vader
Squat:
20×20
20×20
40×20
60×10
80×10
100×10
120×8
140×4(PB!, äntlingen den jävla 4an, tog dock inte ut mig så enormt innan så var säkert därför, men ett PB är ett pbGående utfall med smalstång:
37½x8
37½x8
37½x8
37½x8Benspark:
60×10
70×10
80×7
90×6 -> Drop: 45×6Insida lårmaskin:
80×25
80×25Vadpress i hacksquat:
100×25
100×25
100×25Stående vadpress:
200×15
200×15
200×15
200×151-vadspress i benpress:
60×15 + 15 med bådaDagens mat:
1: Gröt, ägg, äggvita, mjölk och jordgubbar
2: Gröt, mjölk, matlagningsgrädde, keso och jordgubbar
3: Kyckling i ostsås med potatismos(för lite ost och matlagningsgrädde)
4: Keso, kassein, mjölk och jordnötssmörEftersom jag alltid äter det så slänger jag upp en bild på hur det ser ut. Kulinariskt ovackert men gastronomiskt beroendeframkallande.
[img=http://i51.tinypic.com/fyzltu.jpg][img=http://i52.tinypic.com/2cqcizr.jpg]
24 maj, 2011 at 19:14 #232421Anonym anvandareMemberMorgon 70.0 + Hamburgerguide
Med sjuka cravings för burgare går jag som en skolflicka in på Tempo idag och ber om att det finns nötfärs över sen gårdagen för 50%.
Icke! därför finner mitt öga en stor köttbit som fått namnet Märgpipa Benfri. 50% så kostar mig 45kr/kg.
Kollade upp vad det egentligen är då man inte hör det varje dag men det är i princip samma sak som högrev så köpte direkt.
Nu var det äntligen dags att göra min första egna hamburgerfärs på riktigt kött, and so I did. Guide finner ni nedan.Dagens pass: Bröst + discomage
Bänkpress: + = hjälp av Wabban
20×20
40×20
60×10
70×10
80×8
90×4
90×3+1
80×5+2
60xtyp 10 + 1Incline hantelpress:
32½x6
35×6
35×6
35×6
37½x4Incline flyes:
22½x10
25×10
27½x8Knästående kabelflyes nerifrån upp:
15×25
20×20Armhävningar:
x20Raka benlyft:
x15
x15Liggande benlyft:
x20
x20
x20Obliques:
20×30Dagens:
1: Stor port gröt, 2ägg, äggvita, mjölk, matlagningsgrädde, russin och jordgubbar
2: 2 burgare på hemmagjord färs, friscobröd o div
3: Keso, kassein, mjölk och jordnötssmörGuide to a perfect hamburger:[/b]
1: Trimma köttbiten från fula senor och lite småäckligt fett på utsidan.
2: Skär köttet i kuber typ 2x2cm eller liknande och lägg på tallrik som du sedan ställer i frysen 15min.
3: Jag använde idag matberedaren vilket funkar utmärkt, man behöver bara köra i impulser, kyl även kniven till maskinen i 15min.
Gör du färsen på annat mindre segt kött behövs det kanske 10 pulser om nu kniven är bra vass.
Jag som har ärvt matberedaren från min mormor samt använde en styckesdetalj som Märgpipa som skall förkoka 2h, behövde väl en 40 impulser för att komma till färskonstistens.
Det fina med att använda matberedaren är att det blir både stora och mindre bitar av färs som harmoniskt faller iser när man biter i burgaren.
4: Forma burgarna relativt snabbt medan köttet är kallt sen in i kylen(såvidare de inte ska stekas direkt)Förberedelse
5: Fixa iordning dina tillbehör, lök, ost osv och lägg estetiskt upp på en mindre tallrik. Sätt på plattan(Gärna gjutjärn)
6: Pensla brödet på insidan med lite olja för att sedan rosta det på plattan medan den intar grov värme
7: Salta och peppra(vanligt salt och nymalen svartpeppar) burgarna först direkt innan de ska stekas.
De ska stekas i smör och det ska ryka om plåten innan du slänger på hamburgarna.(Mängd smör varierar av den % fetthalten i köttet) Märgpipa är grymt lent så krävdes snäppet mer än nötfärs.
8: Medan hamburgarna fräser loss och du har saltat och pepprat på andra sidan(om du inte gjorde båda sidorna innan) så fixar du iordning bröden. Lägger på dina tillbehöver i den ordning du önskar.
9 Efter kanske 1min så vänder du på burgarna(självtklart varierar detta efter tjocklek på burgare) och slänger med en gång på osten(Om den inte är inbakad)
10 Nu till trixet, direkt när osten är pålagd tar du lite vatten och slänger på runt om burgarna(inte så mycket) sen snabbt på med ett lock(detta medför grymt mycket saftigare burgare(tro mig jag har testat massvis med metoder) Detta är Bobby Flays metod för hans signature burger.
11 Efter du slängt på vattnet låt den stå kvar på plattan i cirka 30 sek för att sedan lyfta bort plåten och ställa den vid sidan av.
12: Placera burgarna i bröden.
13: Enjoy!Conclusion: Enorm köttsmak jämnfört med köpt nötfärs samt att man kan köra dem lite extra rosa.
Värt besväret? Beror helt på, ska testa högrev nästa gång för att se hur det smakar, grymt kul var det att det blev så jävla bra iaf.24 maj, 2011 at 19:31 #232422Anonym anvandareMemberMmmmm ser ju helt fantastiskt ut! Fan, pucko som jag är ibland tänkte jag inte på att man kunde använda matberedaren för detta ändamål. Har bara haft färspress i åtanke. Gött, blir till att pilla sånt i höst!
24 maj, 2011 at 21:15 #232423Anonym anvandareMemberHeeey, nice guide! Att slänga vatten i pannan har jag aldrig tänkt på, det låter riktigt intressant och ska givetvis provas framöver
24 maj, 2011 at 22:01 #232424Anonym anvandareMemberSchysst guide.
Fanns lite tips och tricks jag tar till mig.24 maj, 2011 at 22:37 #232425Anonym anvandareMemberWabban wrote:Mmmmm ser ju helt fantastiskt ut! Fan, pucko som jag är ibland tänkte jag inte på att man kunde använda matberedaren för detta ändamål. Har bara haft färspress i åtanke. Gött, blir till att pilla sånt i höst!Jadå, blir 2 helt olika grinds men slutresultatet blir ungefär likadant!
Tommy Ivarsson wrote:Heeey, nice guide! Att slänga vatten i pannan har jag aldrig tänkt på, det låter riktigt intressant och ska givetvis provas framöverYes! Det ”steamar” burgaren och stänger inne alla safter, men det gäller att locket sluts åt bra på plattan, märkte idag att det inte blir lika bra när jag körde med gjutjärnet istället för den andra där locket passar. Har pressat ut nästan en ½dl köttsaft ur en burgare genom denna teknik.
Dock rekommenderar jag att ha fläkten igång på maximalt max eller öppna locket utanför fönstret då det kommer osa ganska bra.Maod wrote:Schysst guide.
Fanns lite tips och tricks jag tar till mig.Gutt!
Utelämnade mina egna specialiteter som jag kommit på själv, men majoriteten står skrivet! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.