Test av inklipp

Home Forums Testforum Test av inklipp

  • This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #74289
    #588175

    Introduktion
    Jonbytt vassleproteinisolat (Ion-exchanged whey protein isolate), mikro/ultrafiltrerat vassleproteinisolat… var i ligger skillnaden? Vassleprotein som vassleprotein, eller?
    FEL!
    Det är stora skillnader mellan dessa två typer av vassleproteinisolat (WPI). Vilken sort du väljer beror på flera faktorer, men som du kommer att se, kan det få konsekvenser i slutanvändningen.

    Produktion
    Söt vassle som erhålls vid separation av ostmassa, utsätts för diverse processer som separerar ut kvarvarande ostrester. Därefter sker pastörisering och fett avlägsnas genom centrifugering. Med denna förbehandling är nu lösningen färdig och produktion av många vassleprodukter kan påbörjas, däribland WPI, Whey Protein Isolate. Följande processer används:
    Jonbyte, Ion Exchange (IE), följt av koncentrering och spraytorkning
    Mikrofiltrering följt av Ultrafiltrering (MF/UF) samt spraytorkning

    Sammansättning
    De flesta WPI som produceras med dessa båda metoder jämförs med 80% WPC(vassleproteinkoncentrat).

    Analys WPI 80% WPC

    Protein(N x 6,38) torr 92,0 80,1
    Fett

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.