- This topic is empty.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
- You must be logged in to reply to this topic.
Introduktion
Jonbytt vassleproteinisolat (Ion-exchanged whey protein isolate), mikro/ultrafiltrerat vassleproteinisolat… var i ligger skillnaden? Vassleprotein som vassleprotein, eller?
FEL!
Det är stora skillnader mellan dessa två typer av vassleproteinisolat (WPI). Vilken sort du väljer beror på flera faktorer, men som du kommer att se, kan det få konsekvenser i slutanvändningen.
Produktion
Söt vassle som erhålls vid separation av ostmassa, utsätts för diverse processer som separerar ut kvarvarande ostrester. Därefter sker pastörisering och fett avlägsnas genom centrifugering. Med denna förbehandling är nu lösningen färdig och produktion av många vassleprodukter kan påbörjas, däribland WPI, Whey Protein Isolate. Följande processer används:
Jonbyte, Ion Exchange (IE), följt av koncentrering och spraytorkning
Mikrofiltrering följt av Ultrafiltrering (MF/UF) samt spraytorkning
Sammansättning
De flesta WPI som produceras med dessa båda metoder jämförs med 80% WPC(vassleproteinkoncentrat).
Analys WPI 80% WPC
Protein(N x 6,38) torr 92,0 80,1
Fett
BODY är tidningen för dig som vill träna lite hårdare, lite bättre och lite mer seriöst.
Vi lär dig hur du snabbt och effektivt kan skaffa dig din drömfysik och behålla den.
Varje månad i BODY