Home › Forums › Kost och Näringslära › Kan man äta allt på ugnsstekt kyckling? › Reply To: Kan man äta allt på ugnsstekt kyckling?
Menar generellt om man kan äta alla delar på kycklingen, eller undrar du mer om kycklingen är ätbar även om du hade plasten kvar?
Om det var det generella du menade så ät vad du tycker smakar gott! Tycker du t.ex att det tunna köttet på ryggen har en för slemmig hinna och otrevlig konsistens, ät den inte Annars går det mesta att äta på kycklingen (förutom skrovet då), det handlar väl mer om hur finkänslig man är. Jag äter det mesta, inklusive levern
Om du syftade på att plasten var kvar så vet jag inte. Polyeten har en smältpunkt på runt 85-145 grader beroende på vad plastpåsen mer består av, och var den inte smält så borde det väl vara okej. Levern är nog bra ångkokad, haha! Smaka på kycklingen. En plastig bismak är ju inget trevligt, annars är det väl bara att hugga in!